Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä OlliMolli
#1721
Devi kirjoitti::shock:
Kun on parikin päivää pois ... :roll:

Uskomaton juttu jos tämä toteutuis. Levittäis mahdollisesti hienon korkeaksi muodostuvan Keski-Pasilan skylineä vähän länteenpäin kivasti tuon Pasilan linkkitornin kanssa :) Ja kyllä se 100m ois tossa tiukilla... Ainakin Eesti ühispankin talo on .n94m ja 24 kerrosta. Tästä vois päätellä tolla toimistotalon keskikerroskorkeudella (reilu 3m) että 100 metriä ylittyis nippa nappa. No mutta kunhan nyt saisivat tuommoisen tehtyä, mulle ei ainakaan ole isompaa merkitystä onko se 99m vai 101m korkea kunhan nuo toivotut kerrosmäärät suunnilleen täyttyvät eikä tehdä mitään 8-kerroksista pannukakkua.
Juu ei minuakaa haittaisi kovasti jos se hieman alle 100m jäisi. Enemmänkin epäilyttää se, että tullaanko sitä rakentamaan 26-kerroksisena, rakennetaanko sitä yleensä ollenkaan ja jos kyllä, niin milloin? Vaikea uskoa, että näin korkeaa rakennusta saadaan Suomessa vauhtiin ilman usean vuoden tappelemista, useamman kerroksen tipustusta ja muutenkin täydelliseen tuhoon johtavaa kompromissi ratkaisua. Odotan suurella mielenkiinnolla mitä KSV vastaa kysymykseeni, jonka pistin sinne niiden keskustelupalstalle. Ei ole ainakaan vielä mitään kuulunut, eli pelkään vähän, että kyseessä ei ole muuta kuin pelkkä visio, tai sitten KSV vastustaa koko ideaa.
tekijänä SdeS
#1722
Moolio kirjoitti: Juu ei minuakaa haittaisi kovasti jos se hieman alle 100m jäisi. Enemmänkin epäilyttää se, että tullaanko sitä rakentamaan 26-kerroksisena, rakennetaanko sitä yleensä ollenkaan ja jos kyllä, niin milloin? Vaikea uskoa, että näin korkeaa rakennusta saadaan Suomessa vauhtiin ilman usean vuoden tappelemista, useamman kerroksen tipustusta ja muutenkin täydelliseen tuhoon johtavaa kompromissi ratkaisua. Odotan suurella mielenkiinnolla mitä KSV vastaa kysymykseeni, jonka pistin sinne niiden keskustelupalstalle. Ei ole ainakaan vielä mitään kuulunut, eli pelkään vähän, että kyseessä ei ole muuta kuin pelkkä visio, tai sitten KSV vastustaa koko ideaa.
Tuota olen itsekin epäillyt :(
tekijänä Jape
#1725
Kerrassaan loistava hommahan tämä on toteutuessaan. Tuo + Zucchin tornirypäs pistäisi Helsinkiä aivan uuteen uskoon ja 100m kieppeillä oleva rakennus rakennettuna kallion päälle näkyisi varmasti pitkälle.

Toivon siis todella tämän toteutumista, mutta kuten Moolio ounastelikin, saattaa hyvinkin olla että tästä tapellaan vuosia ja taas vuosia, ja lopputulos - jos siihen edes päästään - on alkuperäistä suunnitelmaa köyhempi. Toivotaan parasta. KSV:lle tulee varmasti paljon kritiikkiä tuosta hankkeesta, voisi kuitenkin pistää sinne myös omaa mielipidettä, jotta kävisi ilmi, että täältä pulliaisten keskuudesta löytyy myös hankkeen kannattajia.
tekijänä qazwsx
#1726
Ja muuten, yrittäkää tekin olla mahdollisuuksienne mukaan aktiivisia tässä asiassa. TAISTELKAA NIMBYja vastaan. Kyllä me Suomeen saadaan pilvenpiirtäjiä - vaikka miekalla ja kilvellä jos on tarvis. TAISTELKAA, toverit. :o
tekijänä Larma
#1729
qazwsx kirjoitti:Ja muuten, yrittäkää tekin olla mahdollisuuksienne mukaan aktiivisia tässä asiassa. TAISTELKAA NIMBYja vastaan. Kyllä me Suomeen saadaan pilvenpiirtäjiä - vaikka miekalla ja kilvellä jos on tarvis. TAISTELKAA, toverit. :o
No sitähän tässä. :) Sitten, kun se läpimurto saadaan niin johan lähtee rakennukset kohoamaan.

Itse ajattelen melko positiivisesti tästä asiasta, sillä kun YLE on sentään kohtalaisen vaikutusvaltainen taho, niin he varmasti ajavat omaa asiaansa sen verran vahvasti läpi, ettei hanke jumitu vuosiksi.
Korpisen positiivisen arvion mukaanhan jo ensi vuonna saattaisi rakennus työt käynnistyä. Joten eipä mekään täällä jossitella mitä kaikkea huonoa voi tapahtua, vaan ajatellaan positiivisesti.
tekijänä Jape
#1730
Positiivisestihan pitäisi ajatella, mutta realistina oleminen ei tuota niin paljon pettymyksiä. ;)
Larma kirjoitti: Itse ajattelen melko positiivisesti tästä asiasta, sillä kun YLE on sentään kohtalaisen vaikutusvaltainen taho, niin he varmasti ajavat omaa asiaansa sen verran vahvasti läpi, ettei hanke jumitu vuosiksi.
Jostain kuulin jotain sen suuntaista, että Nokia olisi aikonut rakennuttaa itselleen näyttävän tornin, mutta sitä vastustettiin, joten asia ratkaistiin rakentamalla saman tilan käsittävän suuren toimistoalan, ei siis tornia. Ja Nokia nyt jos joku on vaikutusvaltainen taho.
tekijänä Toni
#1731
Itse taasen olen lukenut, että Ollilla & co. olivat suosineet matalaa rakentamista.
tekijänä Larma
#1732
Moolio kirjoitti: Odotan suurella mielenkiinnolla mitä KSV vastaa kysymykseeni, jonka pistin sinne niiden keskustelupalstalle. Ei ole ainakaan vielä mitään kuulunut, eli pelkään vähän, että kyseessä ei ole muuta kuin pelkkä visio, tai sitten KSV vastustaa koko ideaa.
Laitoin KSV:lle mailia, jossa sanoin nähneeni tuon kysymyksesi keskustelupalstalla ja kopioin kysymyksesi myös lähettämääni viestiin.

Tänään he vastasivat sähköpostiini:
"Olemme vastaanottaneet palautteenne ja toimittaneet sen edelleen
asemakaavaosastolle vastattavaksi.

Terveisin Jaana Heinonen"

Nyt odotellaan vielä, että vastaavat tuolta asemakaavaosastolta. Ihan jännittää nähdä onko siellä jo jotain tarkempaakin suunniteltu.
Viimeksi muokannut Larma, 14.06.05 15:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Devi
#1738
No perskatti, nyt peukut pydeen ja äkkiä! :o Jospa kerrankin tulis positiivinen vastaus KSVltä.
tekijänä Larma
#1842
Vastausta noilta asemakaavaosaston tyypeiltä ei ole kuulunut, joten eilen laitoin uudestaan palautetta aiheesta, tällä kertaa pyrin laittamaan suoraan asemakaavaosastolle.

Vastaus oli hyvin saman tyylinen, kuin viimeksikin:
Koodi: Valitse kaikki
Olemme vastaanottaneet tiedustelunne vastauksesta kysymykseenne Pasilaan
sijoitettavasta yrityskeskittymästä ja jatkolähettäneet sen edelleen
asemakaavaosastolle. Toivottavasti saatte vastauksen.

Terveisin Jaana Heinonen
Toivottavasti tällä kertaa tulis edes jonkinlainen vastaus. Mukava ois kuulla tästä tornista positiivisia uutisia.
tekijänä Devi
#1843
:lol: :lol: :lol:
"Toivottavasti saatte vastauksen" ...ei anna kauhean hyvää kuvaa ko. puljun informointi-innokkuudesta :roll:
tekijänä SdeS
#1877
Tein äsken jonkinlaisen kuvaupotuksen tuosta 26-kerroksisesta. Lähinnä miltä tulisi näyttämään siluetissa:
Kuva

Korkeuden pitäisi olla suurinpiirtein oikea, paikasta en ole ihan varma.
tekijänä Toni
#1879
Tuo on hieno. :)

Tosin, sarjassamme "Ihme sattumat", olin juuri tulossa Taloon laittamaan tämän aikaisemmin päivällä tekemäni kuvaupotuksen.

Kuva
Avatar
tekijänä H.C.
#1880
Näyttää upealta, molemmat :D Tuohon kun kuvittelee vielä K-P:n tornit ja siinä olisi yksi Helsingin upeimpia näkymiä. Haaveileminen on mahtavaa! Ehkä vielä jonain päivänä... 8)
Avatar
tekijänä grendy
#1881
Aika h0t building olis.. kuuminta hottia jopa ;)