Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä H.C.
#16935
Joo, ei kylpylöiden kylmiltä pidä vaikuttaa. Tuo Hämmenlinnanväylän varteen suunniteltu ei siis ole mikään kylpylä vaan yrityspuisto. Pelkkää toimistotilaa teollisuusalueen viereen ;)


Toinen asia on sitten Flamingo, jossa on ainoa Vantaalle nyt rakennettava kylpylä. Ei sekään mikään kovin lämminhenkinen talo ulkoa ole, mutta sisälle rakennetaan jotain Maya temppeleitä sun muuta. Syyskussa nähdään mitä siitä tuli..
Avatar
tekijänä Klazu
#16937
H.C. kirjoitti:Toinen asia on sitten Flamingo, jossa on ainoa Vantaalle nyt rakennettava kylpylä. Ei sekään mikään kovin lämminhenkinen talo ulkoa ole, mutta sisälle rakennetaan jotain Maya temppeleitä sun muuta. Syyskussa nähdään mitä siitä tuli..
Mitäs tuolla projektilla nykyään kuuluu? Muistan vain viimeeksi bussi 61:llä lentokentältä Tikkurilaan ohimenneenä ne torniosan halvan näköiset ikkunapuitteet. Onko lopputulos jo näkyvissä ja näyttääkö miltään?
Avatar
tekijänä H.C.
#16939
Klazu kirjoitti:Mitäs tuolla projektilla nykyään kuuluu? Muistan vain viimeeksi bussi 61:llä lentokentältä Tikkurilaan ohimenneenä ne torniosan halvan näköiset ikkunapuitteet. Onko lopputulos jo näkyvissä ja näyttääkö miltään?
Viimeisin tieto on että valmistuu etuajassa syyskuussa. Ulkopuolelta vaikuttaa kyllä lievältä pettymykseltä. Kaikista kaavamääräyksista huolimatta julkisivu ei ole kovin "arvokkaan" näköinen vaikkei nyt ihan pahin mahdollinenkaan ole. Eihän se tosin valmis ole, mutta lähes. Toivottavasti julksivun valaistus sitten edes hoidetaan kunnolla. :?

Jos vaan joskus taas ehdin, niin käyn ottamassa kuvia.
Avatar
tekijänä H.C.
#17040
Vantaan kaupunkisuunnitelun suunnitteluohjelma keväälle on taas ilmestynyt:
http://www.vantaa.fi/redirect.asp?path= ... ucher=true

Sieltä löytyi tällainen:

Kuva

Kaavamuutoksesta on jätetty hakemus tämän vuoden alussa. Mitään käsittelyaikataulua tuolle ei oltu suunniteluohjalmaan merkitty.

Muistutukseski, kyseessä on tämä:
Kuva


Kestää siis varmaan vähän kauemin nyt että aloittavat rakentamisen, mutta muuten mulla ei ole mitään sitä vastaan että kerroslukua ja rakennusoikeutta lisätään. Nykyinen kaava sallii 16 kerrosta. Toivottavasti vaan ulkonäky ei kärsi.
Avatar
tekijänä Klazu
#17048
Itse pidän tuota havainnekuvien rakennusta hirveänä. Nuo värit ja tuo tukijalka?! Tuo ei vaan tunnu tuollaisenaan mitenkään sopivan tuohon paikalleenkaan. :?
Avatar
tekijänä H.C.
#17050
Joo, kyllähän tämä jakaa mielipiteitä. Värityksen ja ulkonäön puolesta ei kyllä todellakaan istu tuohon paikkaan mitenkään ehyttä kaupunkirakennetta täydentävänä osana. Sehän tule sitäpaitsi ruman kauppakeskuksen ja HK:n makkaratehtaan väliin. Mutta ei se kai ole tarkoituskaan istua ympäristöönsä. Enemmän kai tässä haetaan katseenkääntäjää, rakennusta joka huomataan, herättää mielipiteitä ja joka jää mieleen. Toivon todella ettei käytännöllisyyttä aleta liikaa painottamaan kun tätä joskus aletaan toteuttaa.

Napsin tuolta aviapolis.fi sivun 3d-pläjäyksestä muutaman kuvan, joista sen merkitys kaupunkikuvaan ehkä vähän paremmin tulee ilmi:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä H.C.
#18135
Flamingo, tänään:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Alweron
#18146
Hesarissa oli iso juttu noista Vantaan hankkeista jokunen viikko sitten. Siinä kyllä todettiin, että on tosi epätodennäköstä, että toi aviapoliksen väritorni rakennettaisiin. Ite en usko, että sitä tullaan pistämään pystyyn missään muodossa. Luultavasti tilalle pamautetaan joku perus viisikerroksinen tönö.
Avatar
tekijänä H.C.
#18147
Tarkoitatko tätä:
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Kol ... 5234836363

Siinä kyllä todetaan että ainoa yli 16-kerroksinen rakennus joka tuonne näilla näkymin on tulossa on juuri tuo värikäs Avia Tower. Torneja piti tulla useampikin, mutta kuten jutussa todetaan, niitä muita ei näillä näkymin ole tulossa.
Hesari 15.3.2008 kirjoitti:Vantaa on luopumassa suunnitelmasta, jonka mukaan Kehä III:n ja Lentoasemantien joka nurkkaan rakennettaisiin taivaita hipova toimistotorni. Näillä näkymin ainoa yli 16-kerroksinen rakennus on vielä suunnittelupöydällä oleva Avia Tower. Kauppakeskus Jumbon länsipäätyyn nousevan, Fennian rahoittaman toimistotornin kaavanmuutos on parhaillaan vireillä.
Kyseisen tornin kaavamuutoksella halutaan rakennukselle lisää kerrosalaa ja korkeutta, kuin mitä nykyinen kaava sallii.
Avatar
tekijänä Taco
#18153
H.C. kirjoitti:
Kuva

Kuva

Kuva
Jotenkin tulee vähän mieleen Las Vegasin Strip.
Avatar
tekijänä Janne_H
#18160
Noi Flamingon mustat laatat tekee kyllä julkisivusta tyylikkän. Tuollainen siisti ilman mitään turhia härpäkkeitä. Tänne voisi tehdä enemmänkin tuon väristä julkisivua. Kuvitelkaa vaikka Panorama Tower mustalla laatalla punaruskean sijaan. :smt004

Tietysti tuo Flamingo olisi paljon kivampi jos se käännettäisiin 90-astetta, kun nytten sillä on aika paljon leveyttä korkeuteen verrattuna. ;)
Mutta enivei, on se ihan komea rakennus, joka tuo rutkasti mielenkiintoa Kehä kolmosen maisemaan Vantaan suunnalla. Eikös toi muuten ihan kohta valmistu?
Avatar
tekijänä H.C.
#18193
Kantti kirjoitti:Siistit kuvat noi :!:
Kiitokset.

Tässä pari kuvaa lisää vielä:

Vähän kauempaa
Kuva

Yhdyssilta
Kuva

Toi musta julisivu on tosiaan hyvän näköinen, eikä rakennus muutenkaan mikään täys katastrofi ole. Mutta ei kyllä ihan niin laadukas kuin olin odottanut ottaen kaavamääräykset huomioon. Toivotaan että valaistus hoidetaan kunnolla.

Syyskuussa pitäisi valmistua.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21