Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä ThePKH
#15835
Hyvä jumala kun on hienoa Berliinissä. Varsinkin nuo rautatieaseman tähdet ovat jotain aivan mielettömän kaunista.
tekijänä Aboa
#15846
Viime vuonna lähdin Berliinistä päivää ennen tuon valofestivaalin alkamista ja täytyy myöntää, että hivenen harmitti, kun näki miten kaikki oli viritettynä paikalleen eikä niitä päässyt kuitenkaan sen koommin näkemään. Aikamoiset viritelmät siellä oli puissa, pensaissa ja ties missä ja aika huikea on näköjään lopputuloskin. Ero tuohon Iggyn viime vuonna postaamaan http://s79.photobucket.com/albums/j154/ ... ieksaj.jpg Lieksan joulukatuun on myöskin aika karmaiseva…
tekijänä bitterfly
#15847
Klazu kirjoitti:The decoration is Turku is pretty nice, but the decoration area is pretty small. Well that's the case always with quite small city centrums.

@Whose Homepage: Could you perhaps post some pictures from your city christmas decorations? I bet the american way of decorating places is something BIG. :o
Well, small and small. Turku centre is not that small, but very concentrated around this walking area and kauppatori.

If we would decorate streets like Eerikinkatu and Linnankatu, it would really consist of large area, but more than size of the city center, the question is about money.

If we are thinking about the size of the center of Turku, Itäinen Pitkäkatu would really be most perfect street to understand it. It really is long as name says. The city center start from Kupittaa and goes all way to the harbor.
Avatar
tekijänä 16valve
#21775
Tämä nyt ei ole sinällään joulukatuun liittyvää, mutta jouluun kuitenkin. Tampereen keskustorille pystytettiin joulukuusi.
Aamulehti kirjoitti:Kuusi saapui Keskustorille
Kuva
Kuva: Eriika Ahopelto

Tampereen Keskustori sai tänään perinteisen joulukuusen.

Nykyinen kuusiperinne alkoi vuonna 1930, kun teknisten asioiden apulaiskaupunginjohtaja Kalle August Niinikoski ehdotti kaupunginhallitukselle, että kaupunki pystyttäisi joulukuusen Keskustorille. Asiasta tehtiin päätös ja pystytyksestä huolehtiminen annettiin yleisten töiden lautakunnan tehtäväksi.

Aivan ensimmäisen kerran joulukuusi pystytettiin Keskustorille jo vuonna 1894.
Avatar
tekijänä satama
#21801
Lahti sai tänään oman kuusensa torille. Ihan nätti kuusi on. Sopivan kuohkea.

Kuva
tekijänä Joggeri
#21895
Oho! :shock: Mistäköhän puskasta Tampereen kuusi on repäisty?? Varmaan valittu eka riittävän pitkä vastaantullut kuusi ilman muita kriteerejä, kun on noin pirun harva alaosistaan. Vastaan paistava aurinko vielä pahentaa efektiä.
Avatar
tekijänä grendy
#21898
^En muista oikein ikinä nähneeni omasta mielestäni hienoa joulukuusta Keskustorilla.. Aina tollasia kapeita versioita... Toi Lahden kuusi taas näyttää just siltä miltä mun mielestä joulukuusen pitäiskin näyttää, eli alhaalta ylös kapeneva ja EI kalju ;)
Avatar
tekijänä sw
#21903
Tampereen Keskustorin kuuset on kyllä joka vuosi jotain aivan omaa luokkaa. On varsinainen jännitysnäytelmä, että minkälaisen hirvityksen ovat kunakin vuonna löytäneet. Parhaiten muistan joltain vuodelta tynnyrin muotoisen kuusen, missä ei ollut sitten mitään järkeä.

Mutta huolet pois, sillä onneksi uutisissa kerrottiin että Koko Suomen Olohuone eli Helsingin Aleksin joulukatu on avattu. Ja Rovaniemeläisiäkin kiinnosti ne säälittävät "jouluvalot".
Avatar
tekijänä Kantti
#22199
Kävin tsekkaamassa sunnuntai-iltana Turun joulukadun. Kello oli noin 21 jolloin idolsia kai ihmeteltiin telkasta kaula pitkänä, kävelykatu oli todella hiljainen, mikä sopi minulle oikein hyvin - sai rauhassa olla kameran ja jalustan kanssa omituisissa asennoissa :)

Kuva
Kuva kauppatorin suunnasta, Aurakadun kulmasta. Rennon ovi on houkuttelevasti avoimena huokuen lämmintä ihmisystävällistä kutsua. Purin hammasta enkä mennyt sisään.

Kuva
Pieni panoraama Aurakadun kulman tuntumasta. Oikealla Rennon kadulle levittäytynyt lasiterassi pöytineen. Lokinsiipivalaisemet kadun yllä eivt kuulu jouluvalaistukseen vaan ovat kadun vakiovalaisimet.

Kuva
Rennon jälkeen Poro, jossa kadulla olevan kyltin mukaan on pannu kuumana

Kuva
Puolalankadun kulmasta. Pikkuvaloista tangon päähän tehty sateenvarjomainen valomatto Hansan sisäänkäynnin edessä. Turun joulukadulle tyypilliset valomatoista tehdyt putoukset rakennusten seinillä.

Kuva
Sympaattinen Onnenhevonen hiljaisella jolukadulla, ennen Kristiinankadun kulmausta.

Kuva
Valosateenvarjon alla.

Kuva
Bryggman´kin, niin kauniina ja houkuttelevana.

Kuva
Vielä kuva kauppatorin suuntaan.
tekijänä Aboensis
#22208
Henk. koht. pidän näitä Turun nykyisiä joulukatuvalaistuksia vähän aneemisina, kun muistan 90-luvun kuvioita muodostaneet (muistaakseni ainakin Turun vaakunaa ja lumihiutaleita) hehkulamppumatot kadun yli. Toki nämä nykyisetkin ihan hienoja ovat, mutta kovin pieniä. Jää jotenkin keskeneräinen vaikutelma.

Tosin ne 2000-luvun vaiheen jäätävänsiniset, himmeät muovipussit torin katuvaloissa lienevät jo taaksejäänetty aikaa, onneksi.
tekijänä Jussi
#22291
Käykääs joku kuvaamassa Tampereen joulutoria - varsinkin jos vielä lunta sataisi joku päivä niin olisi varmasti mukavan näköistä.

Eilen kävelyllä videoin vähän valoja, toria ja jouluostoksilla asioivia matkalla hämeenpuistosta hämeensillalle. Tuulista, sateista ja koleaa! http://www.youtube.com/watch?v=LAdAMDyDDvY - Youtube-laatua vailla suurempaa järkeä.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#22298
Kaleva kirjoitti:Saksalainen joulutori Ouluun

Ensi vuonna Oulussa ei jäädä ilman joulutoria. Ouluun on luvassa aito saksalainen joulutori parhaassa tapauksessa neljäksi viikoksi. Pitopaikkana olisi todennäköisesti Rotuaari.

Idea on uunituore: se syntyi tällä viikolla, kun Oulussa on juhlittu 40-vuotiasta Oulun, Leverkusenin ja Hallen ystävyyskaupunkitoimintaa. Saksalaisvieraat ovat kehuneet kilpaa Hallessa parhaillaan esillä olevaa oululaista joulutoria, jonka poroja käydään katsomassa satojen kilometrien päästä ja josta on raportoitu jopa valtakunnan uutisissa. Oululaisten harmitellessa, ettei omaan kaupunkiin saatu joulutoria pystyyn, lupasivat hallelaiset tulla näyttämään ensi vuonna mallia. Hallen varapormestari Wolfram Neumann ilmoitti asiasta keskiviikon juhlaillallisilla.

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?ext ... a&akamai=1
Avatar
tekijänä 16valve
#22303
Eilen oli työpaikan pikkujoulut ravintola Hämeensillassa. Tänään krapula ja vapina..

Kuva otettu siis ravintola Hämeensillasta lasin läpi (kuvassa ärsyttäviä heijastuksia). Ravintola on 7. kerroksessa. Kuvassa vasemmalla Takon kartonkitehdas, keskellä Hämeensilta, Teatteritalo ja Raatihuone.

Kuva
tekijänä bitterfly
#22304
Hyvältä näyttää, vaikka ilma ei ehkä paras olekaan.

Täytyy sanoa, että Tampereella parasta on tuo selvä keskuskatu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8