Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä prepo
#6432
^ Näkyypä monen keskustan rakennustyömaan nosturit ikkunastasi... Tiaisenkadultako tuo on?
tekijänä mindeye
#6433
prepo kirjoitti:^ Näkyypä monen keskustan rakennustyömaan nosturit ikkunastasi... Tiaisenkadultako tuo on?
Joo, tää on siitä Tiaisenkadun ja Huvilakadun kulmauksessa olevasta kerrostalosta. Keväällä noita nostureita näkyi enemmänkin, esim. Lyseon peruskoulun, Tiedepuiston ja Yliopiston nosturit, mutta nyt ne on purettu pois. Tuohon kuvaan ei mahtunut juuri rakennettu Tiedepuiston "torni", joka muutoin nousee hieman tuon puuvaltaisemman maiseman yläpuolelle.
Avatar
tekijänä satama
#6443
Kuva
Tää on se näkymä joka olkkarista ikkunan takaa avautuu kun kattoo töllöä. Kolmannesta kerroksesta ei hääppösiä näkymiä saa.

Kuva
Parvekkeelta näkee myös parkkihallin. Jee...
tekijänä Tony
#6592
Morjens talolaiset!

Uutena käyttäjänä oli toki minunki pakko lisätä asuinnäkymiä. Kuten kuvista ehkä voi päätellä, en nyt niin hirveen innostunut ole ollut tuosta Hotelli Lakeuden korotuksesta. No onneksi tänne rakennetaan koko ajan lisää korkeita... ;)

Tänään:
Kuva

Keväällä:
Kuva
tekijänä Quu
#6599
Tervetuloa laudalle. Mukava nähdä lisää pohjalaisia täällä. Noiden kuvien perusteella alkaa jo vähän ymmärtämään sitä yhtä "Alkaa aharistaa" -otsikoitua kolumnia Ilkassa.
Avatar
tekijänä Sky-Will
#6603
Loistavaa, Seinäjoen edustus alkaa kasvamaan.. Ei tää ny niin turha kaupunki oo vaikka muut eri mieltä onkin ;)
tekijänä Tony
#6606
Menee kyllä heittämällä topicin ohi, mutta kiitos kiitos vastaanotosta! :)

Mainittakoot noista mun partsikuvista vielä sen verran, että ei toi hotelli ny täysin mun maisemia vie. Sunnuntainen kuva on otettu ehkä vähä provosoivasti. Parvekkeelta ja makuuhuoneesta näkyy edelleen ihan loistavasti Upan suuntaan sekä parvekkeelta ja olohuoneesta hyvin keskustaan päin.. Perinteiselle "tangokadulle", sekä Lakeuden Ristin ajannäyttäjään näköyhteys sen sijaan katkesi. Ja jonkinlainen yksityisyys on katoamassa..
Avatar
tekijänä Iggy.P
#14208
Tuli muutettua tuossa reilu kuukausi sitten. Edellinen talo sijaitsee nykyisen vieressä, joten muuttomatka ei ollut järin pitkä. Asumislaadullinen muutos onkin sitten sitäkin suurempi. Edellinen asunto oli sokkeloinen ja pimeä, nykyinen on valoisa ja mukavan mallinen pieni 63m2 kolmio avokeittiöllä. Alla näkymä olohuoneen ikkunasta. Asunto on viidennessä kerroksessa.

Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#14224
Laitetaas nyt näkymät omalta partsilta sekä omasta korttelista. On kuitenkin ihan mielenkiintoinen ja varsinkin ainutlaatuinen alue tässä pikkukylässä jossa asun. :)


Meikäläinen ja parvekenäkymämme. Etäisyys tv-tornille 400m ja Alexanderplatzin täydellisille palveluille 500m. Kattohuoneistossamme on isot lattiasta kattoon olevat ikkunat, joiden läpi varsinkin ilta-aikaan tämä muuttuu upeasti valaistuksi. Olisipa vain hyvä kamera ikuistaa se kuvaan. :|
Kuva

Parvekkeelta kun katsoo oikealle, näkee Nikolaikirchen aukion suihkulähteineen ja ravintoloineen.
Kuva

Vasemmalla katsottuna näkyvät Hackesche Marktin suunnalla muutama muhkea talo.
Kuva

Oikein kuin kurottautuu oikealle (tai katsoo kolmen kattoikkunamme läpi), on näkymä Fischerinselin suurille asuintorneille. Nämä kymmenen 20-25 kerroksista tornia ovat myös aika makeat pimeällä satoine ikkunoineen.
Kuva

Nikolaiviertelin ihanaa tyyliä.
Kuva

Nikolaivierelistä löytyy monia patsaita ja kaariholvattuja katuja.
Kuva

Nikolaivierelin mukulakivisiä kävelykatuja. Alue on rauhoitettu autoista ja ruokaravintoloista kantautuva musiikki sekä pelimannit muodostavat alueen äänimaailman.
Kuva

Nikolaiviertelin Spree-joen puoleisia julkisivuja.
Kuva

Joenrannan ravintoloita ja rakennuksia.
Kuva

Oma metroasemamme Klosterstrassella (U2).
Kuva

Nkolaiviertel on ihan mukava asuinalue ydinkeskustassa. On hienoa, ettei DDR raiskannut aluetta sodan jälkeisessä uudisrakentamisessa vaan tyyliksi valittiin vanhalle uskollinen. Kyseessä onkin itäpuolen mahtavimpia kortteleita IMO.
tekijänä Jape
#14900
Punapäinen lumiukko ja täysikuu kaltereiden takana, vuoden taidekuva...
Kuva
Avatar
tekijänä Taco
#14903
[quote="Klazu"]Laitetaas nyt näkymät omalta partsilta sekä omasta korttelista. On kuitenkin ihan mielenkiintoinen ja varsinkin ainutlaatuinen alue tässä pikkukylässä jossa asun. :)


Meikäläinen ja parvekenäkymämme. Etäisyys tv-tornille 400m ja Alexanderplatzin täydellisille palveluille 500m. Kattohuoneistossamme on isot lattiasta kattoon olevat ikkunat, joiden läpi varsinkin ilta-aikaan tämä muuttuu upeasti valaistuksi. Olisipa vain hyvä kamera ikuistaa se kuvaan. :|

Kateeksi käy. :sad11:
Avatar
tekijänä 16valve
#15075
Myytiin asunto pari viikkoa sitten, joten "jouduimme" muuttamaan 4-5 kuukaudeksi vuokralle kerrostalokolmioon Epilään. Uusi rivitaloneliö valmistuu maaliskuun lopulla 2008. Tässä 4/5 -kerroksen vuokra-asunnon näkymät kolmeen suuntaan. Talo on valmistunut vuonna 2000.

Pohjoisen puolella lievää äänisaastetta tuottava rautatie, sen takana Abloyn tehdas ja Tohloppijärvi. Myös TV2 näkyy ikkunastamme, tosin ei näissä kuvissa. Se jää kuvan vasemmalle puolelle.
Kuva

Kuva itään päin, kohti Tampereen keskustaa. Keskustaan matkaa suunnilleen neljä kilometriä.
Kuva

Sisäpihan puoleinen parveke etelän suuntaan.
Kuva

Entiseen Winterin maalitehtaaseen on tehty mukavan näköisiä loft asuntoja.
Kuva
tekijänä Alweron
#15402
SdeS, hauska yllätys nähdä kuvia puistosta, jonka läpi kävelen päivittäin metrolle :) Enpä ajatellu koskaan, minkälaiset näkymät noista taloista on.

Itelläni maisema avautuu Kallahden niemelle Vuosaaressa 4. kerroksesta. Ei yhtä hienot näkymät ole kuin saman talon viidennestä kerroksesta suoraan merelle. Muutettiin vuosia sitten sieltä. EDIT: Löysin sattumalta vanhan kuvan nykyisestä asunnosta parvekkeelta. Koska olen tunari, en saanut kuvaa näkymään suoraan sivulla vaikka kuinka tota Img -nappulaa painelin.
http://img134.imageshack.us/my.php?image=1606083ku5.jpg
Avatar
tekijänä Klazu
#15534
Pistetään nyt tännekin, eli lokakuu loppupuolella kahden viikon ajan Berliinissä järjestettiin Festival of Lights festivaali. Tässä kaksi kuvaa olohuoneestamme valaistun tv-tornin suuntaan. Pahoittelen Nokia N95 8Gb:n kehnoa yökuvauksen laatua. :(

Valonheittimet heittävät valokeiloja pilviin ja tanssivat tornin ympärillä:
Kuva

Tornia valaistiin vuoroin eri väreissä, tässä punertava sävy:
Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#15535
^^ panisin.. eikun eihän rakennuksille voikkaan noin kommentoida ;).. eli aivan törkeen hot näkymä kyllä kämpästä :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9