Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä Novak
#11645
Kävelykadun varrella, IsoKarhun kauppakeskusta vastapäätä sijaitseva Sampotalo uudistetaan melko perusteellisesti. Työt alotetaan toukokuun lopussa. Liiketila kasvaa 1 300 neliön verran nykyisestä 4 800 neliöstä, ja mm. sisäpihalle saadaan heittää hyvästit. Julkisivu aiotaan koota ilmeisesti valkoisesta teräskasetista..

Anttilan tavaratalo valtaa uusituista tiloista suurimman osan, joihin se muuttaa Isolinnankadulta. SK:n mukaan se avataan syksyllä 2008.

Arkkitehti Oy Asmala
Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä prepo
#11838
Hankkijan alueeksi mainostetut, keskustan viereen rakentuvat korttelit alkavat olla valmiita, tämä lienee viimeinen talo. Näyttää vähän hassulta kun ikkunat on sovitettu paikalleen ennen ennen seiniä..

Kuva
Avatar
tekijänä prepo
#13203
Yäk, näyttääpä halvalta elementtisaumoineen nämä Karjarannan taaemman nurkan talot:

Kuva

Vieressä on vielä rumia teollisuusrakennuksia:
Kuva

"Kaupungin puolen" ja rannan jo rakennetut talot on sentään saumattomia. Rannasta tulee ihan komea, muistaakseni tähän tulee kevyen liikenteen väylä.
Kuva
tekijänä Hitch
#13209
prepo kirjoitti: "Kaupungin puolen" ja rannan jo rakennetut talot on sentään saumattomia. Rannasta tulee ihan komea, muistaakseni tähän tulee kevyen liikenteen väylä.
Kuva
Tämä kuva näyttää hyvältä, tuohon kun laitetaan vielä asfaltit ja istutukset niin tulee varmasti olemaan viihtyisän näköinen.
Avatar
tekijänä prepo
#13920
Satakunnan osuuskauppa on puuhannut uutta rautakauppaa nykyisen S-Market Tikkulan yhteyteen Länsi-Poriin:

Kuva
Kuva

S-ryhmällä on näitä Kodin Terra -myymälöitä vasta yksi Lahdessa, millainen konsepti lienee..? Taitaa olla enemmänkin "naisten" rautakauppa, sisustuskamaa ym? Länsi-Porissa asuvana minulle tämä on kyllä tervetullut lisäys, muut isot rautakaupat (K-rauta ja Starkki) ovat idässä kaupungin rajalla. Huonompi vaihtoehto olisi ollut tämän rakentaminen esim. Itäkeskukseen Prisman yhteyteen, itään on muuttamassa jo keskustan Citymarket ja sinne on tulossa muutakin liikerakentamista.
Avatar
tekijänä prepo
#14189
Promenadi.net kirjoitti:Europa-korttelin työt alkavat (01.10.2007)

Porin niin kutsutun Europa-korttelin työt alkavat purkutöillä tällä viikolla. Työt on tarkoitus saattaa loppuun ensi kuun loppuun mennessä. Kortteliin rakennetaan asuin- ja liiketaloja sekä pysäköintitalo. Alueen kaavassa on lisäksi suojeltu yksi kolmikerroksinen kivirakennus.
Uutinen ei tarkemmin kerro puretaanko korttelin kaikki puutalot nyt.. ainakin viime viikolla kuvan oikean reunan liiketaloissa näytti olevan toimintaa. Sääli että noin suuri kokonaisuus hävitetään.
Kuva
Vaikka joskus tuota ilmaista, osin sorapintaista parkkikenttää olen itsekin käyttänyt keskustassa asioidessa, on se sen verran ruma aukko, että terve menoa vaan.


http://www.pori.fi/kan/kan1/europan/a1.jpg

*Edit*

Lisään tähän toisen vähän posiviisemman projektin - keskustaan 60/70-lukulaisten 2-kerroksisten liiketalon tilalle on suunnittelilla 6-kerroksinen asuin/liiketalo. Nykyisessä liiketalossa on mm. Alko ja kirpputori. Umpikorttelia ei näköjään nykyään haluta tehdä, mutta ehkä pihasta tuolla tontilla tulisi liian pimeä kuilu. Parkkipaikat sentään maan alle.

Kuva
Kuva

Havainnekuva:
Kuva

Lähde:
http://www.pori.fi/kaavoitus/oa/oa_857_07.html
Avatar
tekijänä Taco
#14456
Näyttää Poriinkin pukkaavan uusia rakennuksia. Nyt menee offtopiciksi, mutta onko kellään tietoa tuleeko Poriin myös torneja?
Avatar
tekijänä prepo
#17337
Satakunnan kansa kirjoitti:Poriin puuhataan isoa kauppakeskusta
(Päivitetty: 21:18) (11.02 20:55) Kiinteistösijoitusyhtiö Renoir ja kiinteistöalan konsulttitoimisto Realprojekti suunnittelevat Porin puuvillan yhteyteen isoa kauppaan ja vapaa-aikaan keskittyvää kauppakeskusta. Ehkä noin 55 000 neliön kokonaisuus kattaisi osan puuvillan nykyisistä tiloista, jonka lisäksi pitäisi rakentaa uusi 30 000 neliön lisäsiipi. Työpaikkoja kauppakeskukseen tulisi 800- 1 000. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan kauppakeskuksen tulolle ei kaupungin puolelta ole esteitä olemassa. Jos tuo hanke toteutuu, nostaa se hänen mukaansa Puuvillan painoarvoa selvästi. Paikasta kehittyisi porilaisille uudenlainen kaupan, hallinnon, koulutuksen ja palveluiden keskus. Lue lisää tiistain SK:sta.

"Kauppakeskus kuin Turun Hansa"
(11.02 20:59)Rakennusalan konsulttitoimisto Realprojektin toimitusjohtaja Markku Hietala hakee puuvillaan kaavaillulle kauppakeskukselle vastinetta Turun Hansasta ja samaan kaupunkiin rakenteilla olevasta Skanssista. Hän haluaa jättää porilaisten itsensä harkittavaksi sen, minkä verran kauppakeskus synnyttäisi aivan uusia työpaikkoja ja minkä verran sinne muuttaisi jo olemassaolevia toimijoita. Hänen mukaansa kilpailu on aina tervetullutta. Puuvillan kauppakeskus ei suinkaan kilpailisi vaikkapa Mikkolan kanssa, jonne parhaillaan rakennetaan syksyllä avattavaa uutta Citymarkettia, koska tarjonta keskittyy enemmän palveluihin ja vapaa-aikaan.
Kuva
Porin puuvilla
Kuva

Hienoa että kauppakeskuksia suunnitellaan muuallekin kuin pelloille..
Rakennuskompleksissa on nykyäänkin monenlaista toimintaa: http://www.porinpuuvilla.net/yritykset_abc.asp
Taco kirjoitti:Näyttää Poriinkin pukkaavan uusia rakennuksia. Nyt menee offtopiciksi, mutta onko kellään tietoa tuleeko Poriin myös torneja?
Kerron kyllä jos on :)
tekijänä zeizei
#17342
Kerrankin kauppakeskus, jota oikesti kannatan! Tuo vaikuttaisi olevan melko lähellä keskustaa, ja tulee hyvin nättiin rakennukseen. Toivon hankkeelle paljon onnea! (Toisin kuin muutamille ideaparkeille)
tekijänä Joggeri
#17368
zeizei kirjoitti:Kerrankin kauppakeskus, jota oikesti kannatan! Tuo vaikuttaisi olevan melko lähellä keskustaa, ja tulee hyvin nättiin rakennukseen. Toivon hankkeelle paljon onnea! (Toisin kuin muutamille ideaparkeille)
Joo rakennus on aivan keskustan kupeessa. Itseasiassa silta jolta kuva on otettu, vie suoraan Porin kirkon eteen ja samalla ydinkeskustaan. Porin puuvillan ympärillä / lähellä on paljon vanhoja yksi-/ kaksikerroksisia puurakennuksia asuinkäytössä ja sellaisessa on jopa yksi kivasti naamioitu K-supermarket. Eli hieman erikoiseen paikkaan kaupan keskus, mutta sitä tuo alue juuri tarvitseekin. Näin "keskusta" laajenee hieman kokemäenjoen tällekin puolelle. ;)
Avatar
tekijänä prepo
#17385
Satakunnan kansa kirjoitti:Asiantuntija epäilee Puuvillan kauppakeskusta
(12.02 15:45) Porin Puuvillan sijainti kauppakeskusta ajatellen epäilyttää, toteaa liikepaikkasuunnittelusta paikkoin tohtoriksi väittelevä tekniikan lisensiaatti Patrik Skogster. Rovaniemen ammattikorkeakoulussa työskentelevän ja Porissakin aikanaan vaikuttaneen Skogsterin mukaan Puuvilla on hieman liian kaukana keskustassa, jotta ihmiset ohjautuisivat sinne ostoksille ja vapaa-aikaa viettämään. Skogster myös pitää hankkeen puuhamiesten tekemää vertausta Turun Hansakortteliin ontuvana. Hän itse hakisi ennemminkin vertailukohteen Tampereen Siperiasta.
Tuleehan tuosta noin kilometri torille ja kävelykadun päähän. Ehkä keskustasta tulisi vetovoimaisempi, jos kävelykatua jatkettaisiin ainakin Porin sillalle saakka..? Saattaisi tosin olla hankalaa liikenteellisesti.

Kuvassa Puuvilla vasemmalla, Porin silta on silloista alempi. Kävelykadun pää on oikealla, hieman kuvan ulkopuolella:
Kuva
Avatar
tekijänä Taco
#17390
Eikös Pori ole rakennettu Kokemäen suistoon? Mites siellä päin hoidetaan tulvat?
Avatar
tekijänä prepo
#17393
Taco kirjoitti:Eikös Pori ole rakennettu Kokemäen suistoon? Mites siellä päin hoidetaan tulvat?
Huonosti, jos viimekesän rankkasateista voi jotain päätellä. Tosin joen tulvimisesta ei ollut kyse.
Satakunnan kansa kirjoitti:Kaupunkitulvasta 20 milj. euron vahingot
Elokuun suurtulvasta aiheutui vahinkoja noin tuhannelle porilaiskiinteistölle.
(Päivitetty: 16:38) (13.02 16:16) Poria viime elokuussa koetelleiden sadevesitulvien jälkilasku nousee synkimpien ennusteiden tasolle. Porin kaupunki on saanut ennakkotietoja vakuutusyhtiöille tehdyistä vahinkoilmoituksista. Niiden mukaan muutaman tunnin poikkeuksellinen rankkasade aiheutti kiinteistöille jopa 20 miljoonan euron suuruiset vahingot. Kellareissa tulvineet viemärit aiheuttivat vahinkoja noin tuhannelle kiinteistölle. Yksittäiset vahingot kohoavat jopa 100 000 euroon. Esimerkiksi yhden pahoin kastuneen kiinteistön kuivatus saatiin päätökseen vasta viikko sitten eli puoli vuotta sadevesitulvan jälkeen.
Porin tulvariskejä arvioiva tutkimus:
http://www.ymparisto.fi/default.asp?con ... 895&lan=FI
Avatar
tekijänä prepo
#19162
Karjarannan uuden kerrostaloalueen ja keskustan viereen kaavaillaan lisää rakentamista:

Kuva
Kuva

http://www.pori.fi/kaavoitus/kuvat/arkisto/lu1489_2.pdf kaavaluonnos (pdf 3,1 Mt)
http://www.pori.fi/kaavoitus/kuvat/arkisto/ha1489_2.pdf havainnekuva (pdf 3,2 Mt)

Porin kaupunki, kaavoitusosasto kirjoitti: Suunnittelutehtävä ja tavoitteet
Tarkoituksen on laatia asemakaava ja asemakaavan muutos, jossa vähentyvältä rataliikenteeltä ja veturitallitoiminnalta vapautuvat alueet ja rakennukset liitetään luontevasti keskustaan ja Päärnäisten palvelurakenteeseen. Kaavatyön pohjaksi on tarkoitus tehdä tarkempia tutkimuksia mm. tallitoiminnan johdosta mahdollisesti pilaantuneista maista, rakennusten suojelullisista ja uudiskäyttömahdollisuuksista ja radan alittavista liikenteellisistä ratkaisuista. Erityistä huomiota kiinnitetään rataliikenteen melusta ja turvallisuudesta aiheutuviin uudisrakentamisen vaatimuksiin.
Tavoitteena on turvata sairaala- ja terveyskeskustoiminnan edellytykset varaamalla laajentumisalueet, tukea alueen erityis- ja palveluasumista lisäämällä asuntoja ja palveluja sekä luoda eräänlainen kulttuurikeskus veturitallien uudis-käytöllä ja pienmittakaavaisella asuin- ja verstasrakentamisella. Tavoitteena on myös liittää veturitallien ympäristön soveltuvat osat Porin kansalliseen kaupunkipuistoon.
Ei mitään ihmeellistä kyllä, 7-kerroksinen talo ja muut matalampia. Hyvä kuitenkin, jos alueen läpi rakennettaisiin pian kuvissa esitetyt jalakulku/pyörätiet. Asun nimittäin itse tuossa alueen eteläpuolella, joten keskustaan/Kirjurinluodolle pääsisi tuosta oikaisemaan näppärästi..


Yksi keskustan parkkikentistä lienee häviämässä:
Kuva
Kuva
Porin kaupunki, kaavoitusosasto kirjoitti:Porin Lääkäritalo sijaitsee Itätullin (5.) kaupunginosan korttelissa 41 tontilla 3. Tontin rakennusoikeus on käytetty kokonaisuudessaan eikä tarvittavaa laajennusvaraa ole tontilla.

Porin Lääkäritalo esittää, että viereinen pysäköintialueena oleva tontti voitaisiin saada laajentuneen toiminnan tarpeisiin. Rakentamistehokkuus on alustavissa luonnoksissa sama kuin Porin Lääkäritalon nykyisellä tontilla.
Avatar
tekijänä prepo
#20294
Pitkästä aikaa tätäkin ketjua päivitän..

Vapaudenkadun ja Itsenäisyydenkadun kulmasta puretun puutalon tilalle rakennettu kerrostalo on valmistunut:
Kuva
Kuva

YIT ja Skanska ovat aloittaneet Eurooppa-korttelin rakentamisen:
Kuva

Tälle parkkipaikalle Eurooppakortteliin olisi kai tulossa pysäköintitalo. Myös Mikonkadun toiselle puolen on valmistumassa uusi asuinkerrostalo..
Kuva

..ja sen taakse aloitellaan toista:
Kuva

Mikonkatu 6-8 ennen:
Kuva

Ja nyt:
Kuva
Aika kaamealta näyttää tuo elementtitalo..

Antinkatu 19:n uusi talo (tästäkin purettiin puutalo). Ihan ok näköinen, olisi toisin voinut mielestäni liittää fiksumminkin oikeanpuoleiseen taloon.
Kuva

Tämän voisi laittaa julkisivujen kunnostustöitä -ketjuunkin, mutta laitan tänne. Ydinkeskustan viereisen Riihikedon alueen korkeinpaan rakennukseen, 12-kerroksiseen as. oy Porin tähtisilmään on tekeillä mittava julkisivumuutoskorjaus:
Kuva
Kuva
Kuva

Porin korkeinpaan, 14-kerroksiseen asuntolarakennukseen tehtiin julkisivukunnostus viime kesänä, ulkoasuun ei tosin tullut muutosta.
Kuva
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16