Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä satama
#12332
Rautatienkadun muutos kävelykaduksi lähti tänään käyntiin. Kadun suunnittelun hoitaa WSP Group ja näillä näkymin Raitsikka saa pysyvät kalusteet ensi syksynä. Kesän ajaksi katua yritetään somistaa tilapäiskalusteilla. Kävelykatu kytketään jatkossa aiempaa kiinteämmin Lanunaukioon rakentamalla leveä korotettu suojatie Aleksanterinkadun poikki, jolloin kävelykatuosuudet ovat samassa tasossa.


Suurimman ongelman kävelykadun toimivuudelle luo Sokoksen huoltoliikenne. Itse toivoisin, että liikenne pystyttäisiin jatkossa rajaamaan klo. 5.00 - 11.30 välille.
Not gonna happen.
Toinen asia mikä kaipaa muutosta on Lanunaukio. Siitä on oikeastaan muodostunut taksikuskeille kyytiinottopiste. Ei muo haittais jos ne pysyttelis siellä aukion toisella reunalla, mutta kun osa näistä kuskeista on vähän törppöjä ja änkevät autoillaan ihan sinne aukion keskelle.

ESS kirjoitti:Sokos älähti kävelykadun kukkaistutuksista


Kuva



Lahden Sokoksessa ei katsella hyvällä silmällä Rautatienkadun kävelykatuosuuden kukkaistutuksia. Kävelykadun varsiin tuotujen betonisten kukkapönttöjen pelätään haittaavan tavaratalon vilkasta huoltoliikennettä.
- Tämä ei ymmärtääkseni vastaa aivan sitä, mistä olemme teknisen viraston kanssa sopineet ja tämä ei varmaankaan ole lopullinen ratkaisu, arvioi tavaratalonjohtaja Mika Laakso Radio 99:n haastattelussa.
Sokoksen huoltoliikenne ajaa kohteeseensa kävelykadun kautta. Laakson mukaan tavarataloon kulkee klo 5-15 välillä 50-60 autoa.
Betonipöntöt voivat tehdä kääntymisen hankalaksi suurille ajoneuvoille. Lisäksi purkulaiturille voi jonottaa viidestä kuuteen autoa, joiden pitäisi Laakson mielestä päästä odottamaan kävelykadun puolelle.
Muuten jonotusliikenne joutuu jäämään Aleksin jalkakäytäville.
- Se taas tuskin ketään miellyttää.
Sokos aikoo jatkaa teknisen viraston kanssa neuvotteluja kävelykadun lopullisesta muodosta. Katuosuus vihitään käyttöön lauantaina.

http://www.ess.fi/Article.jsp?article=144890&main=21
Kuva:Tomi Tiilikainen
Avatar
tekijänä satama
#12372
Kuva
Vaparin vaparin julkisivun tukirakenne on jo lähestulkoon valmis.

Julkisivun pinnoitus alkaa mahdollisesti jo ensi viikolla.


Kuva
Trio Kauppakeskuksen maanpäällisiä kerroksia rakennetaan yhteen.

Kuva
No missäs helv...

Kuva
Aah, siellähän se. Porasivat kattoon reiän.
Avatar
tekijänä satama
#12471
ESS kirjoitti:Launeen jäähalliin vaaditaan tiiltä

Launeen jäähallin julkisivusuunnitelmat eivät kelpaa Lahdessa. Teräksen tilalle vaaditaan punaista tiiltä.
Kaupunkikuvaryhmä puuttui rakennuksen julkisivusuunnitelmiin jo helmikuussa ja edellytti niitä kehiteltäväksi mm. massoittelun osalta. Jäähalli tulee kokonsa puolesta muodostumaan alueen maamerkiksi yhdessä uuden urheilutalon kanssa. Se täyttää lisäksi suuren osan Perhepuiston juhlakentältä avautuvasta näkymästä.
Julkisivuksi tarjottua sinistä terästä ei pidetty onnistuneena. Alueen muissa asuin- ja liikerakennuksissa on käytetty punaista tiiltä, joten kaupunkikuvaryhmän mielestä ei ole kaupunkikuvallisia perusteita toteuttaa jäähallia teräspintaisena.
Jäähallin pääpiirustukset eivät ole kaupunkikuvaryhmän ohjeistuksen jälkeen muuttuneet kuin teräspellin värityksen osalta.
Ensi viikolla koolla olevalle teknisen lautakunnan lupa- ja valvontajaostolle aiotaan siksi esittää, ettei rakennuksen julkisivuille annettaisi rakennuslupaa, sillä rakennus ei sovi ympäristöön eikä täytä kauneuden ja sopusuhtaisuuden vaatimuksia.

15.05.2007 21:22
http://www.ess.fi/Article.jsp?article=145477
KuvaKuva


Kuva

^ Tuota rumilusta ei valitettavasti mikään tiilimuuraus ja pieni massoittelun uudelleenarviointi pelasta.




http://www.lahti.fi/www/images.nsf/file ... _liite.pdf
Avatar
tekijänä satama
#12637
Skanska kirjoitti:Kuva

Uusia Entré-koteja Malskin kaupunkikortteliin

Malskin uusi asuinalue täydentyy uudella kerrostalokohteella As. Oy Malskin Lähteellä. Ainutlaatuinen Malskin alue sijaitsee Keski-Lahdessa, entisellä Mallasjuoman tehdasalueella. Kaupunkikorttelin arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuosikymmenen loppuun mennessä. Malskin Lähde rakennetaan Mallaskadun ja Kolkankadun kulmaukseen osoitteeseen Mallaskatu 11 ja kodit ovat muuttovalmiina arviolta syksyllä 2008.


Kuva



Hirvittää jo ajatella kuinka juosten kusten nämäkin talot tullaan toteuttamaan. Tiilimuuraus, rappaus, mitäh, häh.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#12638
Koko Suomi rakennetaan täyteen täsmälleen saman näköisiä taloja. Skanskalla ja YIT:llä ei rakennusten perusteella ole mitään eroa keskenään, aivan kuin ne olisivat yhtä ja samaa konsernia, ja kuka ties ovatkin. Vieläpä niin ettei sitä edes yritetä peitellä.

YIT rakentaa Oulussa:
http://i79.photobucket.com/albums/j154/ ... li/yit.jpg
Avatar
tekijänä Klazu
#12664
Samat on tosiaankin tyylit pitkin Suomea. Ja sitten höpöttävät, että talojen arkkitehtien nimet pitäisi julkaista talojen myynnin yhteydessä. Samat pari kaveria on kaikki Suomen talot piirtäneet. :D
Avatar
tekijänä satama
#13021
Luhta (L-Fashion Group) aikoo siirtää logistiset toimintonsa Nastolaan ja vapaaksi jäävä 24 000 neliömetrin tehdasrakennus vuokrataan.
Tavoitteena on muuttaa tehdas kodin sisustukseen keskittyväksi tavarataloksi. Sen ulkonäköä tullaan Etlarin mukaan hieman muuttamaan.

Kuvia tehtaasta ei omasta takaa löydy, mutta Lentokuva Vallas OY:n nettisivuilta löytyy muutama hassu kuva rakennuksesta.
http://www.diabox.fi/2006nayte/06327_La ... 27_422.jpg
http://www.diabox.fi/2005nayte/05398_La ... 398_04.jpg


Viereinen pääkonttori pysyy kait nykyisessä käytössään..
Kuva
tekijänä late-
#13027
satama kirjoitti: Itse toivoisin, että liikenne pystyttäisiin jatkossa rajaamaan klo. 5.00 - 11.30 välille.
Not gonna happen.
Suomen erityisolosuhteissa ei tosiaan onnistu. Jokseenkin kaikkialla muualla maailmassa jakelu pystytään hoitamaan yöllä ja päivisin kävelyalueet suljetaan esteillä autoliikenteeltä.

Meillä Sokos jopa argumentoi tuossa tekstissä, että jakeluautojen on parempi odotella kävelykadulla kuin viereisen kadun jalkakäytävällä. Eikö oikea paikka autojen odotella ole autoille tarvittavassa tilassa eli autokadulla? Hittoako ne jalankulkualueilla hengailevat?
Avatar
tekijänä satama
#13126
ESS kirjoitti:Vuorikadun koulun viereen kaavaillaan kerrostaloa

Lahden Vuorikadun koulun viereen sovitellaan uutta asuinkerrostaloa samalla, kun kaupunki selvittää yli satavuotiaan arvorakennuksensa tulevaa käyttöä.
Koulunkäynti Vuorikadulla loppui kesäkuun alussa. Parhaillaan teknisen ja ympäristötoimen virkamiehet tutkivat, paljonko rakennuksen muuttaminen esimerkiksi kaupungin omaksi toimistotilaksi maksaisi. Viimeksi kaupungilta on Vuorikadun tiloja kysellyt yksityinen tanssikoulu.
Kaavoittajat aikovat tutkia uuden kerrostalon sijoittamista koulun isolle tontille.
- Kaikki riippuu suojellun koulurakennuksen tulevasta käytöstä. Kun se saadaan selville, tiedämme myös, paljonko tontille jää maata uutta rakennusta ja autopaikkoja varten, kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen kertoo.
Lähes 7000 neliömetrin laajuinen tontti voidaan hänen mukaansa jakaa helposti kahtia. Rakennusoikeutta on nykyisessäkin kaavassa jäljellä yli 3000 kerrosneliötä, mutta sitä voidaan tarvittaessa lisätä.
- Vuorikadun varren asuintalot ovat kohtalaisen korkeita, 5-7-kerroksisia. Uusi talo voisi olla yhtä korkea.

27.06.2007 20:56

http://www.ess.fi/Article.jsp?article=150987
Kuva
Kuva
Kuva

ESS kirjoitti:Esa-konserni perustaa mediakeskuksen Aleksanterinkadulle

Etelä-Suomen Sanomia (ESS) julkaiseva Esa-konserni avaa vuodenvaihteen tienoilla toimitilat Lahden keskustaan. Aleksanterinkatu 10:een perustetaan uuden tyyppinen mediacenter.

..........
.............

Tilat ovat noin 700 neliömetrin kokoiset ja niitä on useassa kerroksessa.
- Keskustaan sijoittumisella tavoitellaan parempaa vuorovaikutteisuutta lukijoiden, kuulijoiden ja asiakkaiden kanssa, painottaa Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Heikki Hakala.
Mediakeskus on tarkoitus liittää tiiviseen yhteistyöhön Etelä-Suomen Sanomien päätoimituksen kanssa. Päätoimitus pysyy jatkossakin Ilmarisentiellä. Jatkuvaa yhteydenpitoa näiden kahden pisteen välillä hoidetaan nykyaikaisilla menetelmillä, näköpuhelimilla esimerkiksi.
Mediakeskukseen tulee useita laajoja näyttöruutuja eli screenejä, joista kaupunkilaiset ja ohikulkijat voivat jatkuvasti seurata ajantasaista uutisvirtaa. Yksi ruutu voi näyttää esimerkiksi urheilua ja toinen kansainvälisiä uutisia, Ottela luettelee.

27.06.2007 14:43

http://www.ess.fi/Article.jsp?article=150973
Kuva
ESS kirjoitti:Rullakadun kerrostalot voidaan rakentaa


Rullakadulle, lähelle Vesijärven rantaa, suunnitellut uudet kerrostalot voidaan viimein rakentaa, sillä korkein hallinto-oikeus on hylännyt Salpausselän luonnonystävien valituksen Lahden kaupunginvaltuuston pari vuotta sitten tekemästä kaavamuutospäätöksestä.
Valtuusto hyväksyi huhtikuussa 2005 asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa kolmen uuden kerrostalon rakentamisen Rullakadun alkuun, nykyisen kerrostaloalueen jatkeeksi. Taloihin tulee kovan rahan asuntoja.
Päätöksestä valitti ensin Kouvolan hallinto-oikeuteen ja sen jälkeen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Salpausselän luonnonystävät. Yhdistyksen mielestä kerrostalotonttien tarve ei ole mikään peruste tuhlata kaupungin keskeisiä ranta-alueita yksityiseen käyttöön.
Valituksen mukaan kaavan laatija on tulkinnut väärin seutukaavaa ja yleiskaavaa. Yhdistys vaati, että koko kaava-alue olisi tullut merkitä tärkeäksi pohjavesialueeksi. Rannan täytön vaikutuksia veden laatuun ja pohjavesien muodostumiseen ei ollut valituksen mukaan selvitetty.
Korkein hallinto-oikeus tuli nyt samaan tulokseen kuin Kouvolan hallinto-oikeus vuosi sitten hylätessään yhdistyksen valituksen.
KHO:nkin mukaan valitus tuli jättää tutkimatta siltä osin, kuin siinä väitettiin vuorovaikutuksen kaavaa valmisteltaessa olleen puutteellista, koska yhdistys oli esittänyt perustelunsa vasta valitusajan umpeuduttua.
Muutenkaan KHO ei katsonut, että valtuuston kaavapäätös olisi syntynyt lain vastaisesti tai ollut laiton.

28.06.2007 11:08

http://www.ess.fi/Article.jsp?article=151109&main=21

Kuva

Kuva



*********************************************************************


Vapaa-ajankeskus ei ole päällisin puolin edennyt minnekään viimeisen kuukauden aikana. Rakentavat yhä kattoa...
Leffateatteri avaa ovensa näillä näkymin ensi marraskuussa.

Kuva
tekijänä Sebastin
#13129
Kuva
Hieno rakennus, mitä tyyliä se on? Rakennuksen portaikko on myös mielenkiintoinen ratkaisu.
Kuva
Jokseenkin julmahko talo, mutta hieno edustus aikakaudestaan. Kaipaa kyllä ehkä lisää valomainontaa tai valoyksityiskohtaa pintaan. Ikävä väri muutenkin niin syksy-talvi-kevät harmaassa suomessa.


Lahti on mielenkiintoinen kaupunki. Se on pääkaupunkiseudun ja Helsingin kaukaisimpia 'lähiöitä' asunto-, kauppa- ja teollisuus alueena. Alueen merkitys Helsingille, ja päinvastoin, korostui uuden ratayhteyden myötä.
Avatar
tekijänä satama
#13155
Kuva

ASUNTO OY LAHDEN POHJANSEPPÄ, NCC
Rakennus: Kerrostalo, 7 kerrosta, 29 asuntoa
Suunnitellut: Optiplan Oy
Muuttopäivä: Arvio kesäkuu 2008


Keskustaan, Paavolan rinteelle rakentuu lisää kerrostaloja. Salpausselän luonnonystävät onnistuivat pitkään viivästyttää alueen kaavoittamista valituksillaan, mutta ottaen huomioon kuinka persoonattoman näköinen tuo rakennus on, niin ehkäpä minäkin olisin mieluummin katsellut sitä kaunista rinnettä.

Kuva




Ruoriniemen uusin - jo kovin tutun näköinen - rakennus, YIT
Seuraavaksi rakennetaan Amiraali.


Kuva

Niille jotka eivät ole nähneet aikaisempia kuviani Ruoriniemestä, niin tämännäköisestä alueesta on kyse.

Kuva


*****************************************************************


Sebastin kirjoitti: Hieno rakennus, mitä tyyliä se on? Rakennuksen portaikko on myös mielenkiintoinen ratkaisu.
Uusrenesanssia ja jugendia. Rakennus valmistui 1902, eli juuri siihen aikaan kun jugend oli tekemässä läpimurtoa Suomessa.
Avatar
tekijänä satama
#13624
Vapaa-ajankeskuksen julkisivua on vihdoin ja viimein alettu rakentamaan. Pienoinen pettymys sinänsä, että julkisivusta tulee kauttaaltaan peltinen, vaikka diggaankin tuosta kuparin sävyisestä osasta.

Kuva


Kuva
Loppuosa päällystetään valkoisella pellillä.


ESS kirjoitti:SOK kyselee Lahdesta paikkaa logistiikkakeskukselle

Suomen Osuuskauppojen Keskusliitto SOK ja sen hankinta- ja logistiikkatoiminnoista vastaava tytäryhtiö Inex Partners kyselevät Lahdesta paikkaa toiminnoilleen.
Yhtiön tilat Vantaan Hakunilassa ovat toiminnan kasvun ja tavaravalikoimien monipuolistumisen takia käymässä pieneksi.
Tontin tulisi olla 30-50 hehtaarin suuruinen ja mielellään suorakaiteen muotoinen. Toimitiloja on tarkoitus rakentaa kahdessa vaiheessa yhteensä 100 000-120 000 kerrosneliön verran. Ensimmäisen vaiheen osuus olisi 80 000 kerrosneliötä.
Erikoistavarakaupan logistiikkakeskus tarjoaisi alkuvaiheessa työtä 300-400:lle ja toiminnan laajentuessa 500-600 henkilölle.
Lahti aloitti logistiikkakeskuksen rakentamisen Kujalaan kesäkuussa. Kujala vastaa kooltaan SOK:n tarpeita, sillä alueelle on mahdollista rakentaa 160 000 kerrosneliön verran tilaa ja laajenemisvaraa löytyy aivan vierestä.
Kaupungin tavoitteena on ollut saada alueelle kansainvälisiä jättejä tai kansallisia keskusliikkeitä.
http://ess.fi/Article.jsp?article=156979
Ei voi muuta kun toivoa onnea tälle projektille. SOK:n logistiikkakeskuksen työllistämisvaikutus olisi valtaisa.



-------------------Vertailu-------------------

Lahden suurimmat yritykset 31.12.2006
Lahdessa sijaitsevien työpaikkojen mukaan:


1. Isku Oy 966
2. Osuuskauppa Hämeenmaa 820
3. Kemppi yhtiöt 535
4. Fazer Leipomot Oy 512
5. Hartwall Oy Ab 500
6. ESA-konserni 487
7. Stora Enso Oyj 420
8. Suomen Posti Oyj 418
9. Koiviston Auto yhtymä 378
10. TeliaSonera 375


------------------------------------------------

Kuten lehtiartikkelissa jo mainittiinkin, itse Kujalan logistiikkakeskittymää on jo aloitettu rakentamaan, ja se syö valmistuttuaan aikomoisen ison maapläntin kaupungin itäisestä reunasta.


Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä satama
#13982
Uusi Lahti kirjoitti: http://www.uusilahti.com/puheenaiheet.p ... story=2774


Lahti lupailee loistohotellia MM-kisoihin


Lahden MM 2013 -kisahakemusasiakirjassa on komea kuva uudesta loistohotellista, jota on "harkittu" (planned) Teivaanmäelle. Se olisi viiden tähden hotelli, jossa olisi 340 huonetta ja 600 vuodepaikkaa.

Vertailuksi tähän, että Lahden nykyisistä hotelleista suurimmassa on 171 huonetta ja 289 vuodetta (Cumulus).

Näin se on taas Teivaan hotelli putkahtanut esille.

Vaikka tekstissä sanotaankin, että uutta viiden tähden hotellia vasta harkitaan (missä muualla kuin Lakesissa?), niin asia joka tapauksessa on näyttävästi esillä Lahden hakemusasiakirjassa, jonka allekirjoittajat ovat kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin, Suomen hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri, LHS:n puheenjohtaja Juha-Pekka Keskiaho ja kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Entä jos Lahti saa kisat, ja Kansainvälisen hiihtoliiton päättäjät perustelevat ratkaisuaan silläkin, että teillehän on se uusi hieno hotellikin tulossa? Hakemuksessa mainitaan erikseen, että uusi hotelli olisi ns. FIS-hotelli, joten ainakin FIS:n herrat voisivat majoittua sinne, aivan MM-tapahtumapaikkojen viereen.

Mitä sitten Lahdessa tehtäisiin? Entä jos hotellin rakentajaa ei löytyisikään? Pantaisiinko kaupunginvaltuusto selkä seinää vasten? Asialle taas Lahden yrityskiinteistöt Oy ja kaupunki lainaamaan sille muutamia kymmeniä miljoonia tai ainakin takaamaan sen lainoja?

Kokonaan eri asia on, että Lahti kyllä tarvitsisi yhden huippuluokan hotellin. Neljä tähteäkin riittäisi. Esimerkiksi Lahden messutoiminta toivottavasti kehittyy niin, että yöpyjien määrä lisääntyy. Entä miten käy, kun veteraanien MM-yleisurheilukisat järjestetään Lahdessa 2009; parhaillaan kisat ovat menossa Italiassa, pelkästään osallistujia 9000.

Uuden hotellin rakentaminen ei kuitenkaan ole kaupungin asia. Verorahoja ei hotellibisnekseen panna.

Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä satama
#14065
ESS kirjoitti:Aleksin uusi toimistotalo rakenteille ensi vuonna


Kuva


YIT pyrkii aloittamaan Lahden Aleksanterinkatu 24:een nousevan toimistotalon rakennustyöt ensi vuoden aikana. Paikalle on tarkoitus tehdä 6-7 maanpäällistä kerrosta ja 2-3 kellarikerrosta autoille. Lahden Duoksi nimettävän rakennuksen pinta-ala on yhteensä 4 500 neliömetriä.
Rakennushankkeesta on tehty hankesopimus kiinteistörahasto Aberdeen Real Estate Fund Finlandin kanssa. Rahasto omistaa ennestään samassa osoitteessa olevan rakennuksen, jossa toimivat Lahden kaupungin rahatoimisto ja ravintola Onnela. Rahaston sijoittajina on eläkevakuuttajia kolmesta maasta: Ilmarinen Suomesta, ABP Hollannista ja ATP Tanskasta.
Hanketta hallinnoiva kiinteistösijoitusyhtiö uskoo tilojen täyttyvän ongelmitta.
- Tämän kokoiselle liiketilalle on kysyntää, koska Lahteen ei ole valmistunut uutta toimistotilaa ydinkeskustaan, Aberdeenin kiinteistösijoitusjohtaja Mauri Laurila perustelee.
Parhaillaan talo on suunnitteluvaiheessa ja tulevien vuokralaisten kanssa käydään alustavia neuvotteluja. Keskusteluja on käyty sekä yksityisen että julkisen sektorin edustajien kanssa. Ehdokkaita on sekä Lahdesta että alueen ulkopuolelta. Varauksia talosta ei ole vielä tehty, joten vuokralaisten nimistä ei hiiskuta.

18.09.2007 20:14

http://www.ess.fi/Article.jsp?article=161684
Olen jo pitkään ihmetellyt miksi tuo takana näkyvä musta toimistotalo on sijoitettu tontillensa niin oudosti. Rakennus on kyllä takaatapäin korttelissa kiinni, mutta eteen on aikoinaan jätetty hervottoman kokoinen ja vähän keskeneräisen näköinen monttu autojen parkkipaikaksi. Rakennuksen ulkonäkö on tosin sitä keskivertoa parempaa tasoa ja muistuttaa hieman amerikkaista toimistotalo-rakentamista samoilta vuosikymmeniltä - eli kiiltävää ja tummanpuhuvaa. Riippuen vähän minnepäin aurinko paistaa, saatta julkisivu olla joko kokonaan musta tai sitten siinä näkyy nuo hopean sävyiset nauhaikkunat.
Noh, tuo uusi toimistorakennus nousee siis tuon montun päälle ja samalla matkii takana olevaa rakennusta sen verran, että rakennuksen oikeanpuoleinen pääty näyttää lähes identtisiltä tuon vanhemman kanssa. Ja jos nyt ihan oikein tuota pikkuruista kuvaa tulkitsen niin kahdesta alimmaisesta kerroksesta taitaa näkyä läpi. Tullaanko tuommoinen see through-effect sitten oikeasti toteuttamaan tässä rakennuksessa, niin rohkenen vähän epäillä...
Hartaasti toivon, että rakennuksen julkisivussa tultaisiin käyttämään tiilimuurausta tai graniittia. YIT:n Lahdessa rakennuttamat uudet kiinteistöt usein kun ovat sitä elementtilaatta / klinkkerilaatta / peltilevy tasoa.

Kuva Kuva
Avatar
tekijänä satama
#14285
Luhta (L-Fashion Group) aikoo siirtää logistiset toimintonsa Nastolaan ja vapaaksi jäävä 24 000 neliömetrin tehdasrakennus vuokrataan.
Tavoitteena on muuttaa tehdas kodin sisustukseen keskittyväksi tavarataloksi. Sen ulkonäköä tullaan Etlarin mukaan hieman muuttamaan.
Jep. Löysin tälläisen pikkuisen ja suttuisen kuvan tänään Uudesta Lahdesta. Ei toi mikään upea ole, mutta voittaa tylsät metallin harmaat laatikot... kuten K-Raudan marketin joka on juuri valmistumassa tuon Luhdan tehtaan eteen.
Kuva



Tässä tilanne nykyisellään.
Kuva
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19