Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä zz
#10643
Mulla ei oo heittää mitään lukuja mutta kyllä maa on silmämääräisesti selvästi alempana Sello Towerin kohdalla kuin Panorama Towerin...
tekijänä Sasu K
#10649
JR kirjoitti:Tornin korkeus siis +66 ja ympäröivä katutaso (ilmeisesti) noin +5. Vai olenko jotenkin lukenut tuota kaaviota väärin?
Tornistahan sanottiin, että se jää noin 20 metriä Panoramaa matalammaksi. Liekö sitten maa korkeammalla Panoraman kohdalla, vai mistähän tämä epämääräisyys johtuu...
Rakennuksen korkeus pihakannen päältä näyttää asemakaavan mukaan olevan 52,5 metriä (korkeuslukemat +13,5 ja +66). Tulisiko tämä 20 metrin ero tästä? Eli kellarikerrokset, mitä niissä sitten liekeekään, eivät ole laskuissa mukana. Jos korkeuslukemia merenpinnasta katsoo, eroa Panoramaan on vähemmän kuin 20 metriä.
tekijänä Devi
#10740
Noniin, kaupunginvaltuusto näemmä hyväksyi eilen tämän kaavan joten eiköhän tämä ole sitten sitä myöten selvä... 8) Jei!
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#12010
Janne_H kirjoitti:Kaavasta ei jätetty yhtään valituksia kuukauden ajalta. :)
Mitä hittoa? Ei valituksia korkeasta rakennuksesta? Suomessa?!
Mitä seuraavana? Kate Winslet ottaa eron ja haluaa meikäpojan kanssa naimisiin?

Molemmat yhtä miellyttäviä ajatuksia... ;)
tekijänä zeizei
#12154
En ole varma liittykö tämä tähän rakennusprojektiin, mutta tänään oli 3+ rakennusmiestä mittailemassa kolmijaloilla ja kameroilla tätä alueen ympäristöä. Ei siis mitään videokameroita, vaan niitä joita aina käytetään rakennustyömailla ja mitataan korkeuksia, etäisyyksiä jne.
Mutta toivotaan, että projekti lähtis pian käyntiin!
Avatar
tekijänä Janne_H
#12156
zeizei kirjoitti:En ole varma liittykö tämä tähän rakennusprojektiin, mutta tänään oli 3+ rakennusmiestä mittailemassa kolmijaloilla ja kameroilla tätä alueen ympäristöä. Ei siis mitään videokameroita, vaan niitä joita aina käytetään rakennustyömailla ja mitataan korkeuksia, etäisyyksiä jne.
Mutta toivotaan, että projekti lähtis pian käyntiin!
Veikkaisin, että ottavat mittoja jotain tietokonemallinnusta varten. Hienoa, että työt tämän hankkeen osalta on sitten käynistetty. :)

Pyöräilin muuten eilen Leppävaaraan urheilukentän suunnalta vanhaa Turuntietä. Lepuski näytti ihan oikealta kaupungilta, kun se mutkan takaa paljastuu. Varsinkin Panorama Tower (joka on tällä hetkellä 14 kerroksinen) oli todella komea sieltä suunnasta katsottuna. En malta odottaa miltä näyttää sitten, kun tämä Sello Tower ja Leppävaaran torni on harjakorkeudessa.
tekijänä lemo
#12633
Ilmeisesti rakennustyöt ovat sitten virallisesti alkaneet ainakin lähitaloihin jaetun tiedotteen perusteella:

Kuva

En ole huomannut itse vielä mitään aktiviteettia tontilla vaikka siitä päivittäin kuljenkin ohi mutta täytyy käydä napsaisemassa siitä kuva kun ehtii. Kuitenkin hienoa että Sellon viimeiseenkin tyhjänä olevaan nurkkaan saadaan jotain toimintaa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#12634
Hieno uutinen! :)

Tuossa tiedotteessa ei vaan puhuta mitään asuintornitalosta. Liekö joku jippo kiertää viimeisetkin nimbyt, kun jätetään se mainitsematta. Vai aletaanko sitä rakentaa myöhemmin?
tekijänä zz
#12640
Asuintornia rakennuttaa & rakentaa varmaankin eri instanssi kuin TYL Leppävaara, joka on nimenomaan liikekeskuksen rakentamista varten perustettu. Saattaa torniprojektissakin tosin olla NCC ja/tai Skanska mukana mutta ei TYL Leppävaara-muodossa...
Avatar
tekijänä RV
#12642
Koska Sello A. Towerin rakentamisen muuten pitäisi alkaa?
Avatar
tekijänä Janne_H
#12644
RV kirjoitti:Koska Sello A. Towerin rakentamisen muuten pitäisi alkaa?
Ei kai mitään tarkkaa päivää olla ilmoitettu. Mutta varmaan jos mailaa tuohon osoitteeseen, joka tuossa ilmoituksessa on niin saa tietoa. (reijo.vuorio@ncc.fi)
tekijänä Devi
#12983
Viimeisin Leppävaaran paikallislehti tiesi muuten kertoa pienellä maininnalla että tämän tornin aloitus viivästyy koska tällä hetkellä rakennuskustannukset ovat niin korkealla ja edelleen nousussa. Kohteeseenhan on tulossa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Saapa nähdä miten pitkästä viivytyksestä on kyse, mitään lisätietoa artikkelissa ei ollut.
Avatar
tekijänä grendy
#12985
Devi kirjoitti:Viimeisin Leppävaaran paikallislehti tiesi muuten kertoa pienellä maininnalla että tämän tornin aloitus viivästyy koska tällä hetkellä rakennuskustannukset ovat niin korkealla ja edelleen nousussa. Kohteeseenhan on tulossa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Saapa nähdä miten pitkästä viivytyksestä on kyse, mitään lisätietoa artikkelissa ei ollut.
No jos kyseessä on tosiaan toi niin eipä uskois ihan heti rakentamisen edes alkavan kun kerta noususuhdanne jatkuu!... ikävä homma jos se noin alkaa vaikuttaa projekteihin..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 23