Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Jukki
#5783
Helsingin Sanomat kirjoitti:Espoon Suurpeltoon, Kehä II:n varrelle, nousee Espoon teknisen toimen johtajan Olavi Loukon mukaan koko pääkaupunkiseudun suurin yhtenäinen asunto- ja työpaikkarakentamisen alue. Pinta-alaltaan 325 hehtaarin alueelle tulee 7 000 asukasta ja 8 000 työpaikkaa.

Keskiviikkona (14.6.2006) allekirjoitetut sopimukset kattavat yli puoli miljoonaa kerrosneliömetriä, josta runsas puolikas on toimistorakentamista. Kaikkiaan Suurpeltoon rakennetaan miljoona kerrosneliömetriä.
- Alueen julkinen liikenne tullaan hoitamaan busseilla, mutta osayleiskaavassa on raidevaraus pikaratikkaa varten.
- Koko alueen rakentaminen kestänee noin 10 vuotta.


Lisätietoja:
http://www.suurpelto.fi
http://www.espoo.fi/binary.asp?path=411 ... Attachment
Viimeksi muokannut Jukki, 22.05.07 22:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#9987
Suurpellon rakentamisen aloitus sinetöitiin torstaina, tammikuun 18. päivänä seitsenvartisen lapion iskulla maahan. Espoon Suurpeltoon Kehä II:n varrelle rakennetaan 10 - 20 vuoden aikana uudenlainen asuin- ja yritysalue, jossa yhdistyvät asuminen, työ, palvelut ja virkistäytyminen sekä yrityspuisto.

http://www.espoo.fi/default.asp?path=1; ... 7577;62930
Avatar
tekijänä Janne_H
#12517
HS

Espooseen nousevat patterittomat ekotalot säästävät lämmityskustannuksia

Julkaistu: 21.5.2007 18:20

Marja Salmela

helsingin sanomat

Espoon Suurpeltoon rakennetaan ensimmäiset kerrostalot, joissa suuri osa lämmöstä saadaan asukkaiden ja kodinkoneiden tuottamasta energiasta. Asunnoissa tarvitaan lisälämpöä tutkimuksen mukaan vain 15–20 päivänä vuodessa. Silloin näkymättömissä oleva vastus syöttää ilmanvaihtoventtiilien kautta lämmintä ilmaa asuntoon.

Janne Lähde on asunut puolitoista vuotta Leppävaarassa kerrostalossa, jossa on kokeiltu niin sanottua matalaenergiamenetelmää.

"Asuminen ei tunnu mitenkään erilaiselta kuin tavallisella tavalla lämmitetyssä talossa. Kun ulkona menee tarpeeksi pakkasen puolelle, vastus havaitsee sen ja lämmintä ilmaa alkaa tulla automaattisesti sisään ilmanvaihtoventtiilistä. Lämmin ilmavirta on niin tasainen, ettei sitä huomaa", Lähde vakuuttaa.

Lämpöä tuottavat televisio, tietokone, mikroaaltouuni, astianpesukone, mikro ja sitä syntyy, kun laitetaan ruokaa.

Uudenlaiset ekotalot on kehittänyt heinolalainen rakennusliike Reponen, joka alkaa rakentaa VVO-konsernille kerrostaloja ensi vuonna. Talot ovat Pohjoismaissa ensimmäiset. Aiemmin on rakennettu vain matalaenergiaan perustuvia omakotitaloja.

Uusissa kerrostaloissa ei ole toimitusjohtaja Mika Airakselan mukaan pattereita eikä lämpöjohtoja. Asunnoissa on vain vastus, joka teholtaan vastaa hiustenkuivaajaa.

Leppävaaran talossa on testattu lämmön riittävyyttä VTT:n 80 mittauspisteen avulla. "Enemmänkin ongelmana on liikalämpö", Airaksela kertoo.

Talon lämmityskustannuksissa saadaan VTT:n tutkimuksen mukaan 70 prosentin energiansäästöä.

Rakennuskustannukset ovat 1,7 prosenttia kalliimmat kuin tavanomaisilla lämmitysmenetelmillä varustetuissa kerrostaloissa. Julkisivuissa on erityisen tiiviit betonirakenteet.

"Kun lämmityskulut vähenevät, 3–5:ssä vuodessa hintaero on saatu kurottua umpeen", vakuuttaa rakennusliike Reposen hallintojohtaja Jukka Kinnunen.

Hän korostaa, että ikkunoita tiivistämällä saatu säästö on minimaalinen matalaenergiaan verrattuna.

VVO:n hankekehitysjohtaja Esa Kankainen korostaa, että Suurpelto uutena alueena sopii erinomaisesti kokeilualueeksi.

VTT arvioi, että uudella menetelmällä on suuri kansantaloudellinen merkitys. Jos kaikki kerrostalot tästä lähtien rakennetaan matalaenergiaan perustuvalla menetelmällä, 2023 saadaan säästymään sama energiamäärä, joka kulkee kaukolämpöputkissa tällä hetkellä.
tekijänä zeizei
#18259
On se hitto kumma kun asiat saadaan sotkettua mitä ihmeellisimmin keinoin. Nyt tuosta peltoalueesta on tulossa yhtä kallista kuin pk-seudun keskeisimmistä paikoista! Eikä olla saatu konkreettisia tekoja aikaan, kuten tontteja joita myydä.
HS kirjoitti:Espoon Suurpelto ei ehkä saakaan toimistoja

Suurpellon tulevan kaupunginosan rakennustöitä on aloiteltu Vähä-Henttaan tien varrella.
Espoon Suurpellon rakentamissuunnitelmat saattavat vielä muuttua. Noin 9 000 työntekijän alueeksi suunnitellulle Suurpellolle ei ole tulossa vielä ainuttakaan toimistotaloa.

Espooseen Kehä II:n ja Turunväylän kainaloon rakennettavasta miljoonasta kerrosneliömetristä toimitilojen oli määrä haukata puolet.

Suurpellon puuhamiehet eivät hätää myönnä. "Etelä-Suomessa on paljon toimistotilaa vapaana ja sijoittumisen vaihtoehtoja on paljon", projektijohtaja Pekka Vikkula toteaa.

Suurpellon markkinointiyhtiön toimitusjohtaja Tero Vanhanen vetoaa siihen, että kaavoitus on kestänyt. "Ei ole ollut konkreettisia, hinnoiteltuja tontteja joita myydä. Mieluummin on syöty valmiista pöydästä, kun sellainen on ollut pääkaupunkiseudulla saatavilla", hän toteaa.


Suurpellon ja liikenteellisesti parempien alueiden välisen kilpailun näkevät myös kiinteistömarkkinoiden asiantuntijat. Pelkästään Espoossa on vireillä Otaniemeen uusi toimistoalue ja Länsiväylänkin varrella on sopivia tontteja. Kilpailijoita ovat myös Vantaan Aviapolis, Vallilan Konepajan alue, Helsingin Kalasatama ja Pasila.

Lisäksi kohonneet rakennuskustannukset, tonttien hinnat ja maanomistajilta perityt 240 euron neliökohtaiset kaavoitusmaksut nostavat neliöhinnan Suurpellossa korkeaksi. Koska vuokrat uhkaavat kohota keskeisimpien paikkojen tasolle, kiinteistöalan ammattilaiset epäilevät sijoittajien pelkäävän riskin ottoa.


Ilmastonmuutoksen vuoksi kiinteistösijoittajat luokittelevat uudella tavoin toimistojen paikkoja. Yhä useampi pitää parempana paikkaa, johon on jo tai on tulossa hyvät metro- tai junayhteydet. Suurpeltoon ei ole tulossa raiteita lähitulevaisuudessa.

"Sijoittaja ajattelee ainakin viiden, kymmenen ja jopa 15 vuoden tähtäyksellä ja ennakoi yhteiskunnan asettamat vaatimukset", korostaa Catella Property Oy:n toimitusjohtaja Timo Nurminen.

Jos Espoo ei löydä Suurpeltoon voimakasta veturia, jollaiseksi Nokiaa kaavailtiin, asiantuntijat epäilevät, että toimistojen tulo saattaa viipyä.

Asuintalojen rakentaminen alkaa kesällä. Asuntoja on kaavailtu 7 000:lle. Visioissa 325 hehtaarin alueesta tulisi asumisen, työn, yrityspuiston ja virkistymisen paikka. Rakentamisen on arvioitu kestävän kymmenen vuotta.

Espoo ei aio jääräpäisesti pitää kiinni 2000-luvun alun suunnitelmista. Teknisen toimen johtaja Olavi Louko toteaa, että joustaa voi. "Jos jotain mielenkiintoista löytyy, voidaan asemakaavaa muuttaa."
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Esp ... 5235082961
Avatar
tekijänä Taco
#18447
Isossa Omenassa sai kivoja I <3 Suurpelto pinnejä :P!
tekijänä -Gentleman82-
#20721
Nyt on sitten tullut hätä käteen pk-seudulla, kun samankokoisissa kilpailijametropoleissa on raiteet valmiina ja espoolaiset tajusivat vastaa 2000-luvulla, että yhdyskuntarakennetta ei voi hajoittaa loputtomiin ja asuntorakentaminen täytyy sitoa raiteisiin.

Tätä on yritetty tolkuttaa vuosia, mutta eipä ole espoolaisia kiinnostanut..
Avatar
tekijänä Taco
#20743
-Gentleman82- kirjoitti:Nyt on sitten tullut hätä käteen pk-seudulla, kun samankokoisissa kilpailijametropoleissa on raiteet valmiina ja espoolaiset tajusivat vastaa 2000-luvulla, että yhdyskuntarakennetta ei voi hajoittaa loputtomiin ja asuntorakentaminen täytyy sitoa raiteisiin.

Tätä on yritetty tolkuttaa vuosia, mutta eipä ole espoolaisia kiinnostanut..
No enpä kehuisi Hki:n enkä koko pk-seudun liikennejärjestelyjä.
Nimin. Päivittäinen uhri
tekijänä -Gentleman82-
#20746
Joo, totta. Mutta ehkä hki on enemmän satsannut kuin Espoo?
Espoohan tunnetusti vastusti YTV:tä ja seutulippua ja metroa...ja jne..
Helsingillä paljon parannettavaa, tarve monenlaiselle raideliikenteelle on valtava.
tekijänä zeizei
#23775
Tänään hesaria lukiessa alkoi heräämään pieniä ennakkoluuloja tätä hanketta kohtaan.

Taantuman/laman vuoksi tuonne aloitetaan rakentamaan toistaiseksi vain vuokrataloja, ja omistusasuntojen rakentamista lykätään. Vielä kun alue rakennetaan nimensä mukaisesti keskelle peltoa, niin mitäköhän tuosta seuraa? Tiedän, että omistusasuntoja ja työpaikkojakin on tulossa, mutta voihan ne lykkääntyä 5-10 vuottakin.

Ainakin on hyvät ainekset tulevalle rauhattomalle asuinalueelle:
-Kokonaan uusi alue
-Toistaiseksi ainoastaan vuokra-asuntoja
-"Metsälähiö"
Avatar
tekijänä H.C.
#23776
Eikös noin käynyt Vuosaaressa viime laman aikana, Mogadishu Avenue jne... Onko suurpelto seuraava? Suuret oli puheet aikoinaan, saa nähdä mitä siitä tulee. Onneksi Marja-Vantaata ei ihan vielä pariin vuoteen aleta rakentamaan, Leinelää tosiaan yritetään nyt saada rakenteille ja kuuleman mukaan vuokrataloja sinne pitäisi kohta ainakin alkaa nousemaan.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11