Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Klazu
#11338
Hyvän näköinen sijainti, mutta en tykkää yhtään tuosta talojen eteenpäin työntyvästä mallista. Meinaako ne muuten joka rannalle rakentaa noita torneja Jyväskylässä? 8)
tekijänä Arska
#11340
Klazu kirjoitti:Hyvän näköinen sijainti, mutta en tykkää yhtään tuosta talojen eteenpäin työntyvästä mallista. Meinaako ne muuten joka rannalle rakentaa noita torneja Jyväskylässä? 8)
tuo eteenpäin työntyvyys tekeekin juuri mielenkiintoiseksi mun mielestä

johan noita torneja on kahdella rannalla ja tää ois jo kolmas, ihan hyvältä näyttää.
tekijänä Matruusi
#11348
Jyväskylän Seppälään suunnitellaan kaupungin suurinta yhtenäisissä tiloissa toimivaa kauppakeskusta. Noin 30 000 kerrosneliömetrin laajuinen kauppakeskus sijoittuisi Seppälän Prisman viereen Ahjokadun varteen tontille, jolla sijaitsee nykyään kuljetusyhtiö Transpointin terminaali.

Kauppakeskusta suunnittelevat Skanska Talonrakennus Oy ja VR-yhtymä Oy. VR omistaa tontin. VR ja Skanska esittelivät hankettaan tiedotustilaisuudessa tänään.

Uuteen liikepaikkaan on tulossa vapaa-ajan, pukeutumisen ja kodin tuotteiden liikkeitä sekä ravintolapalveluja. Keskuksen parkkihalliin kaavaillaan 750-900 autopaikkaa.

Tontti vapautuu tämän vuoden aikana, sillä Transpointille valmistuvat ensi kesänä uudet tilat Palokärjen yrityspuistoon maalaiskunnan puolelle. Alueen kaavamuutoksen ennakoidaan valmistuvan vuonna 2008, ja tavoitteena on kauppakeskuksen avaaminen vuonna 2010.

Kauppakeskuksesta on tulossa selvästi suurempi kuin vieressä sijaitsevasta Seppälän Prismasta, jonka kiinteistön koko on 17 000 neliömetriä.

www.keskisuomalainen.net
tekijänä Matruusi
#11350
Tänään käväsin keskustassa ja huomasin omenan ilmestyneen katukuvaan.
Vielä oli kovin keskeneräistä. Rakennetaan vanhaan vaatetehtaaseen, entisen työvoimatoimiston ja Cumulus hotelli väliin. Työkkäri puretaan piakkoin pois uuden sokos tavaratalon laajennuksen alta.
Omenaa pääsee Jyväskylässä nauttimaan nesterallin aikoihin :)

Työkkäri, Kela ja verotoimisto ovat muuttaneet kaikki saman katon alle toimistokortteliin melkein matkakeskusta (jonne on tullu aikas hjuva intialainen ravintola...) vastapäätä.

Forum ostoskeskusta vastapäätä on rakenteilla paikallisliikenteen laiturit ja odotustilat kahviloineen.

Hannikaisenkadun esso muuttunee ABC:ksi lähitulevaisuudessa ja Shell Veturi puretaan pois kerrostalojen tieltä.

Lutakon puisto valmistunee tänä kesänä (toivon ainaskin niin.. grrrr....).

Meidän talon hissi uusitaan kesällä. 3.5v vanha talo, kiitos kuuluu YIT:lle laadukkaasta rakentamisesta :evil: Ei se aina vain Skanska kuse asioitaan...

Tuossa mitä tuli mieleen Jykylästä.. Sori jos on jo käsiteltyjä aiheita. On tullut luettua häveliään vähän foorumia viimeaikoina.
#11351
En tierä minne tämän laittaisin, joten päätin tunkea tänne..

Keski-Suomen johtava kihlakunnansyyttäjä Martti Porvali nostaa syytteet Jyväskylän Paviljongin katon sortumisesta. Syyttäjä vaatii käräjäoikeudelle toimittamassaan haastehakemuksessa kahdelle henkilölle rangaistusta vaaran aiheuttamisesta.

Syytteen saavat messuhallin pääurakoitsijan Skanskan sekä hallin katon liimapuuristikot valmistaneen yrityksen edustajat.

Yhden Paviljongin messuhallin katto sortui reilut neljä vuotta sitten. Välitön syy sortumiseen oli 26 vaarnatapin puuttuminen kattoristikon liitoksesta. Pitkissä kattoristikoissa havaittiin myös muita puutteita.

Hieman ennen hallin sortumista siellä järjestettiin Next Step -messut, jossa vieraili tuhansia ihmisiä. Halli oli otettu käyttöön paria viikkoa aiemmin, tammikuussa 2003. Katto sortui messuja purettaessa.

Syyttäjä katsoo, että kattoristikoiden puutteet aiheuttivat vakavan vaaran ihmisten hengelle ja terveydelle.

Haastehakemus tulee julkiseksi Jyväskylän käräjäoikeudessa pidettävässä istunnossa. Istuntopäivä määrätään myöhemmin.



Olin töissä tuolloin edellispäivänä Paviljongilla. Aamulla ei meinannu uskoa korviaan kun radion aukaisi..
tekijänä Arska
#11355
Matruusi kirjoitti:Forum ostoskeskusta vastapäätä on rakenteilla paikallisliikenteen laiturit ja odotustilat kahviloineen.

Veturi puretaan pois kerrostalojen tieltä.
Eikös nyt rakenneta vain terminaali ja odotustila rakenneaan myöhemmin?

hienoa että Veturi puretaan ja tilalle saadaan kerrostaloja, sen jälkeen matkakeskus-Scandic väli alkaa olla kaunista katsottavaa.

Lutakon puisto valmistunee tänä kesänä (toivon ainaskin niin.. grrrr....).
toivottavasti, kyseessä on kuitenkin aika olennainen osa lutakon rantakaistaletta ja nykyään puiston alue on aika ruma.

As Oy Vehkapuisto alkaa jo näyttää siedettävältä kun tiilet on saatu seinille (tullu seurattua tarkkaan kun ikkunasta suora näköyhteys. :) )
tekijänä ThePKH
#11357
Hienoa tosiaan jos on totta tuo että Veturi puretaan. Kyllä sille paikalle paljon muutakin keksii kuin huoltoaseman. Varsinkin jos Hannikaisenkadun toisessa päässä Essosta tehdään ABC.
tekijänä Matruusi
#11364
Shell veturi on kaavoitettu kerrostaloille, muuta en tiedä. Missä vaiheessa mahtaa suunnittelu mennä?
tekijänä Matruusi
#11372
Mitä kaavaa muuten tarkoitat?
Nimenomaan Shell Veturia. Itsekin etsiskelin netistä, josko olisi jotain informaatiota löytynyt, mutta ei.
Tiedon olen saanut ..hmmm.. taholta, joka "pyörittää" itse huoltoasemaa.
Pitääkö sitä sitten pommittaan spostilla rakennusvirastoa ja kysästä...
Avatar
tekijänä OlliMolli
#11385
(C): Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki, Suur-Jyväskylä -lehdestä
Kuva
sttinfo.fi kirjoitti:Skanska kehittää uutta kauppakeskusta Jyväskylän Seppälään Julkaisuajankohta: 02/04/2007 15:37 Osasto: Talous Tiedottaja: Skanska Oy Asiasanat: Talous / Kiinteistöt ja rakentaminen

Skanska Talonrakennus Oy ja VR-Yhtymä Oy suunnittelevat Jyväskylän ydinkeskustan tuntumaan uutta kauppakeskusta Seppälän alueelle VR:n omistamalle tontille, jolla sijaitsee nykyään Transpoint Oy Ab:n terminaali.

Seppälän alueen tontti vapautuu vuoden 2007 aikana. Alueen asemakaavamuutoksen ennakoidaan valmistuvan vuonna 2008, ja tavoitteena on kauppakeskuksen avaaminen vuonna 2010. Skanska rakentaa Transpointille Palokärjen alueelle Jyväskylän maalaiskuntaan uuden terminaalin, johon Transpoint siirtyy kesällä.

Kauppakeskus tarjoaa uusia vaihtoehtoja vapaa-ajan, pukeutumisen, kodin ja ravintolapalveluiden alueilla. Keskukselle tulee kokoa noin 30 000 kerrosneliömetriä, mikä tekee siitä Jyväskylän suurimman yhtenäisissä tiloissa toimivan kauppakeskuksen. Parkkihalliin kaavaillaan noin 750–900 autopaikkaa.

Jyväskylän palvelutarjonta on nykyään jakaantunut useampiin eri keskuksiin: Jyväskylän ydinkeskustaan, Seppälään, Keljon alueelle ja maalaiskunnan puolella Palokkaan sekä Kirriin. Jyväskylässä ei kuitenkaan vielä ole kauppakeskusta, jossa on tarjolla monipuolinen valikoima liikkeitä ja palveluita ja jonka yhteydessä on suuri pysäköintitalo. Kokemukset muualta Suomesta ovat osoittaneet, että erityisesti perheet arvostavat asioinnin helppoutta ja viihtyisää palveluympäristöä, josta saa kaiken saman katon alta.

Seppälän alueen kaupallinen tarjonta on kehittynyt voimakkaasti, ja siellä onkin jo kaksi hypermarketia, joista uuden keskuksen naapurissa toimiva Prisma on selvästi suurin kaupan yksikkö koko Jyväskylän markkina-alueella.

Tulevasta kauppakeskuksesta halutaan saada aikaan myös merkittävä ja näyttävä rakennus, joka kohentaa alueen arvostusta ja viitoittaa tietä tulevalle rakentamiselle alueella. Kohteen arkkitehdiksi valitun, kansainvälisestikin palkitun Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n tavoitteena on synnyttää ennennäkemättömiä ratkaisuja kauppakeskuksen suunnitteluun.


Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3500.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanska kehittää innovatiivisia ratkaisuja toimimalla tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa ja yhdistämällä maailmanlaajuisen kokemuksen paikalliseen osaamiseen. Skanskan palveluksessa on 56000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Vuoden 2006 liikevaihto oli 13,6 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy
markkinointipäällikkö Aimo Salmi, puh. 040 561 4417, aimo.salmi@skanska.fi

Skanska Oy
tiedottaja Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela@skanska.fi
Että näin täälläpäin. Lähiöitymisen voitonmarssia ei voi pysäyttää. :roll:
Viimeksi muokannut OlliMolli, 04.04.07 16:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Arska
#11386
Suur Jyväskylän lehti tänään:

"...kaupunginvaltuustolle valmistellaan parhaillaan esitystä Jyväskylän kaupungin, -maalaiskunnan, Muuramen ja Korpilahden yhdistymisestä uudeksi 135 000 asukkaan kunnaksi vuoden 2009 alusta."

"Tecnopolis osti tontteja Ylistönmäeltä"
maa-alueilla rakennusoikeutta 19 000 neliötä josta 8 000 on käytetty

"Sokos Hotel Jyväshovi menee remonttiin"

"Seppälään kaupungin suurin kauppakeskus"
tästä ei ollut mitään uutta ja ihmeellistä(paitsi kuva :D )

EDIT: ...ja sekin jo kerettiin laittaa.
Avatar
tekijänä grendy
#11811
Oliko tossa jotenkin teemana rakentaa keskellä metsää?? :D.. Mun mielestä noi kaikki on aivan kauheita viritelmiä.. Siis järvinäköalaakin olis tarjolla kaikissa ehdotuksissa mut jokanen on aivan keskellä metsää kuitenkin..
Avatar
tekijänä OlliMolli
#11812
grendy kirjoitti:Oliko tossa jotenkin teemana rakentaa keskellä metsää?? :D.. Mun mielestä noi kaikki on aivan kauheita viritelmiä.. Siis järvinäköalaakin olis tarjolla kaikissa ehdotuksissa mut jokanen on aivan keskellä metsää kuitenkin..
Kivelänranta on periaatteessa osa kantakaupunkia ainakin virallisesti, mutta kyllähän tuo hieman keskustan ulkopuolella on. ;) Matkaa taitaa olla downtowniin sellanen 3 kilometriä. Hyvä alue kumminkin, ja taas kerran tilaisuus pilatiin suunnitelmalla, joka sisältää 60-luvun lähiöostarilta näyttävän rakennuksen ja berliinin muurin asuinversion.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 60