Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Janne_H
#11201
Klazu tossa oot kyllä väärässä, että uudet kaupat on SLL:n suurin vetonaula. Tämähän on nimenomaan elämyskeskus, eikä mikään kauppakeskus.
tekijänä late-
#11213
Klazu kirjoitti:Alkoi tuon aiemman hesarin kuvan perusteella kiinnostaa, mitä reittiä tämän pikaraiteen on suunniteltu liikkuvan, sillä varsinainen Leppävaarahan liikkuu [autolla/] lähijunalla keskustaan. Onko Helsingissä nyt suunnitelmissa muitakin tällaisia pitkälle ulottuvia raitiolinjoja?
Sehän on toki Jokeri kuten kuvassa lukee eli Tapiola-Laajalahti-Leppävaara-Pitäjänmäki-Huopalahti-Maunula-Oulunkylä-Viikki-Itäkeskus. Ei välttämättä lainkaan suoraa yhteyttä muuhun ratikkaverkkoon. Käytännössä olisi toki järkevää.

Keskustasta lähtevää pitkää ratikkalinjaa on kaavailtu Laajasaloon. Metroporukka on kuitenkin alkanut harata vastaan. Laajasaloonhan on tulossa metro joskus 20 vuoden päästä, joten sinne ei voi tehdä ratikkaa heti.
Avatar
tekijänä Klazu
#11216
Janne_H kirjoitti:Klazu tossa oot kyllä väärässä, että uudet kaupat on SLL:n suurin vetonaula. Tämähän on nimenomaan elämyskeskus, eikä mikään kauppakeskus.
Niinhän ne sanoo, mutta Hesarin mukaan huomattava osa (30%) tiloista (~98 000 neliöö) tulee kaupoille, eli aikamoisen peltomarketin verran niitäkin. Kyllä niissä siis piisannee "elämyksiä" ihmisille. Tuon laskettelurinteen voisi kuvitella myös yksinään vievän aika palan kokonaisalasta, tosin sen allehan tulee muita tiloja, joten näin vain sille uhrattava pinta-ala ei liene ihan ihan mahdoton. :?:

Tuohon kahden elokuvakeskuksen älyttömyyteen vedän maailman parhaasta lähteestä Iltalehdestä tänäisen tiedon, että Alkuvuoden aikana elokuvissakäynti on pudonnut 33 prosenttia viime vuodesta, eivätkä kotimaiset elokuvat menesty. Monet ovat sen jo todenneet, että elokuvat katsotaan mielummin DVD:llä ja Helsingin jopa 11€ hinnat elokuvasta ovat täysin kohtuuttomia - oli vaikka mikä IMAXi tai superteatteri. Älkää käsittäkö väärin, etten itse tykkäisi teatterissa käydä, mutta yleinen trendi ei ole kovin vakaa ja Helsingin leffateattereita on suljettu muutamaan vuoteen todella monta, joten epävakaita ovat jo nykyiset markkinat. :!:
Avatar
tekijänä H.C.
#11231
Nyt sitten pelätään. Kuukausi on aikaa, jolloin kuka vaan espoolainen joka niin haluaa voi omalla päätöksellään mennä tuon demokraattisesti valitun valtuuston päätöksen viemään oikeuteen.

Mutta toivotaan parasta, tulee ehdottamasti mielenkiintoinen rakennusprojekti. :)
Avatar
tekijänä Janne_H
#11242
H.C. kirjoitti:Nyt sitten pelätään. Kuukausi on aikaa, jolloin kuka vaan espoolainen joka niin haluaa voi omalla päätöksellään mennä tuon demokraattisesti valitun valtuuston päätöksen viemään oikeuteen.
Ai että nuo asiat on noin typerästi järjestetty, että kun hankkeelle on annettu ylimpien päättäjien siunaus, niin joku voi vielä alkaa kitisee. Typerää..

Tässä vielä Länärin juttu:
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#11244
On melkein kuin mainospuhetta noiden muutaman kannattajan puheenvuorot tuossa artikkelissa. :roll:

Katsotaan miten projektin käy varsinkin kun se seuraava lama viiden vuoden sisään iskee.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#11246
Klazu kirjoitti:On melkein kuin mainospuhetta noiden muutaman kannattajan puheenvuorot tuossa artikkelissa. :roll:

Katsotaan miten projektin käy varsinkin kun se seuraava lama viiden vuoden sisään iskee.
Kummallista. Miksi kukaan haluaisi mainostaa hanketta. Sehän voisi tuoda vaikka lisää asiakkaita jos SLL päätetään rakentaa. Minkä perusteella muuten Suomeen on tulossa lama seuraavan viiden vuoden aikana? Tällä hetkellä konsensus tuntuu olevan, että seuraavan kahden vuoden aikana talous kasvaa keskimääri 3% vuodessa ja senkin jälkeen hidastuu vain hieman seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Ja siis pääsääntöisesti kasvu Suomessa on ollut korkeampaa, kuin mitä on ennustettu.
Avatar
tekijänä Klazu
#11255
Kiinassa tipahti jo hieman kurssit ja Amerikassa on asuntokupla jo osaksi alkanut räjähtämään. Jos se räjähtää käsiin, on siinä äkkiä esim. ensi viikolla lama Suomessakin. Se on vaan niin, että kasvuennusteet on vaan tilastoja ja ne vaikutteet tulee Suomen talouteen täysin maamme ulkopuolelta ilman että siihen voimme vaikuttaa.

Itse toivon ainakin pientä maailman laajuista lamaa. Haihtuisi ilmaan pari tuhatta miljardia sijoittajien keinottelurahaa. Laskisi kulutuskin ainakin hetkelliseksi ja luontoa säästyisi. Se ehkä se tärkein syy. Ihmiset (minä mukaan lukien) ei pysty kulutustaan laskemaan kuin pakon edessä ja toivon tuon pakon myös tulevan. Jää turhat hankinnat ja reissaamiset vähemmälle. :?

Ja juu, olen näillä näppäimillä astumassa opinnoista työelämään (lama siis todellakin hankaloittaisi minunkin elämää), mutta silti seison tämän ajatuksen takana. Ikuinen kasvu on vain sijoittajien märkiä unia ilman mitään todellisuuspohjaa. Aikanaan se lama kuitenkin taas tulee, sille ei voi mitään.

Mutta katotaan nyt, miten SLL:n kaltaisten projektien sitten käy.
Avatar
tekijänä grendy
#11256
Toivo nyt samantein 3. maailmansotaa! HALOO nyt noihin juttuihin...
tekijänä zz
#11258
Ei hyvää päivää sentään. Rajoita nyt Klazu vähän noita sun juttuja, mä en oikeasti tiedä enää pitäisikö itkeä vai nauraa. Teet vain itsestäsi täyden pellen...
tekijänä Quu
#11260
Pessimismi ei ole sääntöjen vastaista. Jatketaan...
Avatar
tekijänä Klazu
#11271
Grendy: Mielestäni perustelen asiani. Ei ole siis tarvetta lähteä liioittelemaan. En minä mitään maailmanloppua toivo (kuten en myöskään kirjoita), mutta pientä palautusta maanpinnalle näinä kapitalismin ja kerskakuluttamisen aikoina. :!:

Samaan tapaan toivon öljyn pikaista loppumista niin loppuu nämä Thaimaan matkailut, Espanjan lomat, Nurmijärvi-ilmiöt ja amerikkalainen elämäntapa. Itse pystyn hyvin sopeutumaan kulkemaan vain julkisilla.

zz:taa kismittää yhä viimeisen sanan saamatta jääminen eräässä ketjussa? Ainakaan kommentoinnin taso taikka asiapitoisuus ei ole noussut ainoastaan henkilökohtaisuuksiin kykenevältä tasolta. Huoh. :?
tekijänä zz
#11279
Offtopikki jatkuu, hajotkaa siihen ;)

Klazu on tainnut lukea iltalukemisena hieman liikaa Linkolaa. No, onhan se varmaan kivaa kokea itsensä ajattelevaksi ja paremmaksi ihmiseksi. Mahtoi muuten ottaa päähän kun kokoomus voitti vaalit... ;)
tekijänä Quu
#11280
zz kirjoitti:Offtopikki jatkuu, hajotkaa siihen ;)
Eikä hajota, sillä seuraava SuperLife Labia koskematon viesti tässä ketjussa poistetaan. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21