[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.
Mikä on Taloforum?
arkkinikkari kirjoitti: ↑28.02.25 09:28 Tarkoitan todella, että kaupungissa olevat rakennukset olisivat kaupungissa olevien rakennusten kokoisia."Enemmän on enemmän" -argumentilla voisi vaatia vaikka uutta Manhattania vanhan keskustan tilalle. Miksi tyytyä ympäröivien rakennusten räystäskorkeuteen, kun yhtä hyvin voisi rakentaa torin laidalle tornin?
Kasarmitori on nykyisellään aivan liian suuri mihinkään järkevään käyttöön (keisarillinen armeija ei enää tarvitse sitä paraatikentäksi), ja matala "paviljonki" ei muuttaisi tilannetta. Tämän lisäksi kroonisesta tilapulasta kärsivässä kaupungissa enemmän on enemmän.
Pyöröovi kirjoitti: ↑01.03.25 17:36 "Enemmän on enemmän" -argumentilla voisi vaatia vaikka uutta Manhattania vanhan keskustan tilalle. Miksi tyytyä ympäröivien rakennusten räystäskorkeuteen, kun yhtä hyvin voisi rakentaa torin laidalle tornin?Miksei voisi? Ei Manhattan nyt mikään kirosana ole.
Pyöröovi kirjoitti: ↑16.04.25 11:52 Esimerkiksi Kaivokatu on kokemassa täydellisen mullistuksen, joka vaikuttaa kiinnostavan vain siinä määrin kuin se vaikuttaa alueen liikkumiseen, vaikka kyseessä on kymmenientuhansien ihmisten arkipäivän ympäristö. Missä ovat protestit kansallisympäristön säilyttämiseksi ennallaan, missä adressit?Kaivokatu on alun perin ajalta ennen yksityisautoilua. Protesteja ei tainnut olla silloinkaan kun autot valtasivat sen. Nykytila ei ole millään lailla alkuperäinen. Toki suunnitelmissa oleva versio ei sekään ole paluuta vanhaan.
hmikko kirjoitti: ↑16.04.25 22:37 Kaivokatu on alun perin ajalta ennen yksityisautoilua. Protesteja ei tainnut olla silloinkaan kun autot valtasivat sen. Nykytila ei ole millään lailla alkuperäinen. Toki suunnitelmissa oleva versio ei sekään ole paluuta vanhaan.Aivan! Samoin Pörssitalon nykytilaa on turha ajatella jotenkin sen pysyvänä olemuksena, vaan tarvittaessa tilaa on annettava muutokselle. Harva harmitteli, kun Pörssitaloa edeltänyt empiretyylinen biljardihalli joutui jyrätyksi, vaikka rakennuksessa oli asunut eräs tunnettu Elias Lönnrot. Kaikki ymmärsivät, että pieni kaupunki tarvitsee lisätiloja finanssitoiminnalle, eikä kenellekään tullut mieleenkään pysäyttää edistystä.