Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Kaikenlaista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää keskustelua voit käydä täällä vapaasti.
tekijänä Andy54
#107135
Jos tekisin taloon terassin, noin 30 m2, lehtikuusesta enkä kestopuusta? Terassi ei tule olemaan katettu.

Netistä löytyivät allaolevat artikkelit:

***************

Lehtikuusi on luonnon omaa kestopuuta. Lehtikuusi on käsittelemättönä luonnontuotteena ekologinen valinta. Lehtikuusta on saatavilla sekä kotimaassa viljeltynä että siperiasta tuotuna luonnonpuuna.

Lehtikuusi kestää biologisen koostumuksensa vuoksi hyvin säävaihteluita käsittelemättömänä. Sydänpuun sisältämien uuteaineiden määrä ja laatu tekevät siitä lahonkestävää.

Lehtikuusiterassi ei tarvitse pintakäsittelyä, koska se kestää lahoamatta noin 20-30 vuotta, riippuen olosuhteista. Käsittelemättömänä lehtikuusiterassi harmaantuu auringon UV-säteilyn johdosta kauniin harmaaksi noin 2-3 vuoden kuluessa. Jos puun harmaantumista halutaan hidastaa, tulee terassi käsitellä terassiöljyllä tai puunsuoja-aineella.

Koska lehtikuusi on kosteudeltaan paljon kuivempaa kuin kestopuu, se tulee turpoamaan asentamisen jälkeen sen altistuessa kosteudelle ja vesisateelle. Tämän vuoksi lehtikuusiterassien kansilaudoitus on asennettu 7-8mm asennusraolla, ulko-olosuhteissa asennusrako pienenee kosteuden vaikutuksesta.

https://patioterassit.fi/terassi-lehtik ... stopuusta/

*****************

Ja vielä toinen lainaus eräästä nettiblogista:

"Laudat pitää myös muistaa asentaa oikein päin. Suositus on, että aina parempi puoli jää näkyviin. Toissijainen suositus on, että sydänpuu olisi mahdollisimman kaukana pinnasta. Me käytettiin ohjenuorana katsoa, että lauta ikäänkuin hymyilee, niin silloin se on oikein päin."

https://villalehikko.fi/terassi-siperianlehtikuusesta/

Mitä mieltä olette, onko koemuksia, pitävätkö artikkeleiden tiedot/väittämät paikkansa?