Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Tipi
#106926
Yksiaineinen massiivitiilirakenne siis jälleen todettiin asumisterveydelle vaaralliseksi riskirakenteeksi. Sama juttu kuin Pukkilan massalaitoksen kanssa. Suomen ainoasta kaakelitehtaasta tai Barkerin kutomosta ei jätetä mitään jäljelle. Taitaa Siratelta saada aina kiinteistöneuvokselle sopivan kuntoraportin. Kerrostumat ja meat packing districtit jää syntymättä…
Avatar
tekijänä Ukilainen
#106931
Tipi kirjoitti: 17.04.24 01:27 Yksiaineinen massiivitiilirakenne siis jälleen todettiin asumisterveydelle vaaralliseksi riskirakenteeksi. Sama juttu kuin Pukkilan massalaitoksen kanssa. Suomen ainoasta kaakelitehtaasta tai Barkerin kutomosta ei jätetä mitään jäljelle. Taitaa Siratelta saada aina kiinteistöneuvokselle sopivan kuntoraportin. Kerrostumat ja meat packing districtit jää syntymättä…
Vihjaat siis, että Sirate olisi lahjonut Turun Yliopiston aerobiologian yksikön saadakseen sellaisen tuloksen, että rakennus joudutaan purkamaan? Entä muiden insinööritoimistojen raportit tästä kohteesta, ovatko nekin sinusta peukaloituja?
tekijänä Tipi
#106934
Vihjaat siis, että Sirate olisi lahjonut Turun Yliopiston aerobiologian yksikön saadakseen sellaisen tuloksen, että rakennus joudutaan purkamaan? Entä muiden insinööritoimistojen raportit tästä kohteesta, ovatko nekin sinusta peukaloituja?

En ole tutustunut raportteihin. Ehkä kommentti oli sanavalinnoiltaan turhan vihjaileva? Yksi asia kuntotutkimuksissa on toimenpiteet miten havaitut ongelmat voidaan ratkaista. Oliko nämä raportissa?
Ihmettelen kuitenkin (muiden tapaan) jos kyseisten teollisuusrakennusten rungot eivät olisivat käyttökelpoisia esim. lipeäpesun, hiekkapuhalluksen tai muun vastaavan jälkeen.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#107096
Aninkaistenkadulla alkamassa vaativa purku- ja rakennusprojekti kun seurakuntayhtymän toimistorakennus vedetään matalaksi. Tilalle nousee 74 vuokra-asuntoa ja maantason kerrokseen "muunneltavissa olevia liike-, toimisto- ja kokoontumistiloja".

Nykytilanne (Streetview): https://www.google.com/maps/@60.4532052 ... &entry=ttu
Aninkaistenkadulle nousee kahdeksankerroksinen uudisrakennus

Kuva

Vuosia Aninkaistenkatu 1:ssä tyhjillään olleen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän toimistorakennuksen purkutyöt alkavat kesäkuussa. Tuomiokirkon ja Vanhan Suurtorin kupeessa sijaitsevassa rakennuksessa toimi aikanaan verotoimisto. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja hankkeen pääurakoitsija Rakennusliike Lapti Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen tänään 10. kesäkuuta.

Nykyisen rakennuksen tilalle valmistuu kesällä 2026 kahdeksankerroksinen uudisrakennus. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee muunneltavissa olevia liike-, toimisto- ja kokoontumistiloja. Kerroksiin 2–7 tulee 74 vuokra-asuntoa, ullakolle sauna- ja kokoustilat sekä kellariin pysäköintipaikkoja ja yhteistiloja. Hankkeen kustannukseksi arvioidaan 19,45 miljoonaa euroa.

https://www.ts.fi/uutiset/6353252
Tlahti, hmikko tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#107169
Ei tainnut olla vielä tätä projektia täällä. Jos oli, niin pahoittelut.
Vähäheikkiläntie 13 kohdalle tulee uusia kerrostaloja. Jos ja kun pihlajaniemeen alkaa tulemaan asuntoja, niin vähäheikkiläntie alkaa käymään hieman tukkoiseksi. Muutamaan risteykseen voisi tehdä oikealle kääntyville omat kaistat. Esim. vähäheikkiläntieltä etelään, ispoisten puistotielle käännyttäessä. Olisi hyvin tilaakin rakentaa oikealle kääntyville kaista.

https://www.ts.fi/uutiset/6336576
https://maps.app.goo.gl/eRtzztnwZk5t3gkj8


Tähän voisi tehdä oikealle kääntyville oman kaistan:
https://maps.app.goo.gl/MKoeoe5EVW1koc5DA
  • 1
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287