Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Biosphere
#104539
tiiliskivi kirjoitti: 21.06.22 21:21 Hyvännäköisiä ehdotuksia. Mennyt ohi että maalitehdas lopettaa. Kuvien perusteella osa tehtaan rakennuksesta tarkoitus säilyttää ja perustaa jokin paikallinen ravintolapöhinäkeskus siihen.
Minä ymmärsin, että tehtaan lopettamisesta tai siirtämisestä ei ole päätöstä ja tehtaan olisi tarkoitus jatkaa toimintaansa tuolla alueella. Tuossa on kyllä huima potentiaali, kun vieressä on upeasti maisemoitu Vernissarannan alue ja vapaana virtaava joki. Tehdasalueellakin on mielenkiintoisen näköisiä rakennuksia eri vuosikymmeniltä, joten tässä on ainekset hienoon kokonaisuuteen.
tekijänä tiiliskivi
#104854
tiiliskivi kirjoitti: 21.06.22 21:21
Tarkemmin tutkimatta, puhtaasti esteettisin perustein on Parklife (kolmas kuva) kiinnostavin ehdotus lähinnä monimuotoisimman ja -kokoisimman rakennuskannan muotokielensä vuoksi. Vähän jonkun tanskalaisen idyllisen pikkukaupungin fiilistä. Ainoa vain että ehkä liiankin pieni mittakaava ja asfalttia tuhlaileva, esim. viimeisen kuvan Kaupunki, luonto, elämä, värit -ehdotukseen verrattuna tehokkuus on puolet pienempi (0,45 vs. 0,89; asukkaita+työpaikkoja 2400+1583 vs. 3672+3441), ja silti puistoja 3 hehtaaria vähemmän.
Voitto jaettiinkin sitten näiden kahden kesken. HYvät lähtökohdat yhdistellä tehokasta ja pikkusievää.

HS: Havainnekuvissa näkyy Keravanjoen varteen hahmoteltu uusi kaupunginosa - Tikkurilan Väritehtaan isossa suunnittelukilpailussa voitto jaettiin kahden työn kesken.

KILPAILUTUOMARISTON puheenjohtaja Jorma Haapamäki luonnehtii kahta voittanutta ehdokasta niin ansiokkaaksi, että tuomaristo toivoo kaavoittajan ja Tikkurila Oyj:n jatkavan yhteistyötä molempien kanssa lopullisen kaupunkivision muodostamiseksi.

”Noanin työ ”Kaupunki, luonto, elämä, värit" on huolellisesti tutkittu ja perinpohjainen. Siinä jalankulkuverkosto ja pienet piazzat muodostavat hienoja kaupunkitiloja.”

Rakentaminen on keskitetty umpikortteleihin, joissa talojen korkeus vaihtelee sijainnin mukaan. Etelään päin katsovista ikkunoista voi katsella seuraavien talojen yli.

”Arkkitehdit Anttilan ja Rusanen toimiston työ on raikas kaupunkivisio, jossa irrotellaan väreillä ja muodoilla. Heidän suunnitelmansa Heurekan suunnan sisääntulosta oli koko kisan paras”, Haapamäki sanoo.

Palkituissa töissä on myös kehitettävää. Tuomariston mielestä Keravanjoen varsi jäi molemmissa hieman irralliseksi, ja muun muassa siihen toivotaan parannusta kaavoitustyön edetessä.
veka tykkää tästä
tekijänä Jones
#105284
Seuraavassa kaupunkiympäristölautakunnan lupajaostossa käsittelyssä Okmetic:n uuden piikiekkotehtaan rakennuslupa. Kyseiselle hankkeelle oli myös tullut kaupungin kuulutuksiin ilmoitus meluavasta työstä, johtuen tehtaan paalutustöistä alkaen 13.1.2023.
tekijänä Kervolainen
#105323
https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/5667964
Kielotornin eteläpuolelle suunnitteilla kerrostaloja.
Joukko omakotitaloasukkaita on valmis myymään tonttinsa, jotta Kielotien varteen Kielotornin kupeeseen saadaan uusi kerrostalokortteli. Korttelin uudistamishankkeesta oli kiinnostunut kiinteistökehittäjäyhtiö NREP Oy. Ei ole enää.

NREP perääntyi hankkeesta vedoten siihen, ettei hanketta saada kannattavaksi, jos kaupungin rakentamiselle asettamat ehdot täytetään. NREP:ltä vastataan, ettei yhtiö halua enää kommentoida asiaa.
Tässä tapauksessa kaupunki jarruttelee suunnittelua ja suunnittelee maksimissaan 3 kerroksisia kerrostaloja vedoten jokimaisemiin.
Yleiskaavaesityksessä alue oli merkitty keskusta-alueeksi. Se olisi sallinut korkeampaa rakentamista, suurempaa tehokkuutta. Merkintä kuitenkin muuttui kesken prosessin. Nyt alueella sallitaan pääsääntöisesti vain matalaa, enintään kolmikerroksista rakentamista.

Asukkaiden kannanotossa kummastellaan myös sitä, miksi kapean hiekkatien eli Virnatien pohjoispuolella sallitaan paljon tehokkaampaa maankäyttöä. Aivan naapurissa on Kielotorni, länsipuolella on Silkin kortteli.
tekijänä highrisejonne
#107015
Katsaus Tikkurilan alueen keskeisimmiltä paikoilta puretuista rakennuksista viime vuoden aikana.

Hiekkaharjun vanhan vesitornin yli vuoden kestävä alasajo saatiin päätökseen viime kesänä. Oli kohteena varmasti haastava purkajille.
Kuva

Taksintolpan vierestä katosi pieni toimistorakennus, jossa toimi viimeksi yhteispalvelupiste ennen siirtymistä Dixiin. Paikalle on rakenteilla uusi Carl Albert Edelfeltin aukio.
Kuva

Kelan talona tunnettu nelikerroksinen niin ikään postmodernistinen toimistorakennus purettiin talvella Kielotien ja Tikkurilantien risteyksestä.
Kuva
veka, wab, tiiliskivi ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Bernheart
#107082
Onpa todella iloinen asia, että näitä pierunhajuisia vessakaakelihirvityksiä moukaroidaan maan tasalle. Tikkurilassa purettavaa riittää, kuten K-Supermarket Yliveto, terveysasema jne. Toivottavasti seuraava nousukausi tuo paljon puskutraktoreita Tixiin. Kiitos Highrisejonne kuvista!
Risumies tykkää tästä
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83