Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä veka
#106032
Valioliigan käynnistymistä sopii juhlistaa tuoreella uutisella liigamestari Man Cityn Etihad-stadionin uudesta "Pohjoiskaarteesta" eli päätykatsomosta. Runsaat 5000 katsomopaikkaa lisää. Pytinkiin tulee myös 400 vuodepaikan hotelli, museo, katettu laaja 3000 paikan fanialue anniskelutiloineen yms. Siis Panem et circenses - leipää ja sirkushuveja - antiikin Rooman tyyliin. Ison maailman meininkiä siellä. Paikkaan sopinee myös toinen vanhan Rooman viisaus: Non olet pecunia - raha ei haise. Arabirahallahan tuotakin paikkaa ja maailman parasta joukkuetta nykyään pyöritetään. Valioliigan avausottelu Burnley - Man City myöhemmin tänään.

https://populous.com/populous-collabora ... ad-stadium

Kuva

Kuva
hmikko, Iggy.P, Tähtitorni tykkää tästä
tekijänä jusa-masa
#106737
Tällä hetkellä on näkyvissä, että Suomessa uusitaan stadioneita hyvällä vauhdilla ja fiksussa kokoluokassa.
Eiväthän nämä mitään maailman mittaluokassa ole, mutta parantaa valtavasti Suomen pääsarjatason jalkapallon katsomo ja harjoitus/peli olosuhteita mahdollistaen laajemmat tulonhankintamahdollisuudet.
Hieman geneerisiähän nämä toki on ja suurimmalta osalta ”lähes”kopioita toisistaan enkä yllättyisi samojen suunnittelijoiden olevan taustalla.
Mutta tärkeintähän tässä on, että olosuhteita parannetaan laajasti kaikkialla, jotta voidaan kilpailla tasaisemmin eri lajien kanssa katsojista myös toisten joukkueiden kanssa ettei tuloerot kasvaisi liikaa isojen ja pienien välillä.
Jää positiivisen tekemisen mielikuva ja arvostan erityisesti pienemmissäkin kaupungeissa lähdetään näihin kohtuullisen ennakkoluulottomasti.
veka, rappaaja, James tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#107058
Pienehkö tilannekatsaus Suomen stadionhankkeista. Hankkeita on tosiaan tällä hetkellä olemassa sellainen puolen kymmentä, joista suurimmat ovat edelleen Kuopiossa, Espoossa ja Oulussa, mutta juuri nämä kolme ovat tällä hetkellä enemmän tai vähemmän jäissä. Puolen vuoden sisään ollaan kuitenkin saatu Tampereella ja Kotkassa hankkeet valmiiksi sekä Kokkolassa rakennustyöt käynnistettyä, eli ihan hyvin tässä on lopulta viime aikoina stadionhankkeiden osalta tapahtunut. Lisäksi Pietarsaaressa lyötäneen kuokka maahan vielä tämän vuoden puolella.

Kotka
Arto Tolsa Areenan uusi aurinkokatsomo on tosiaankin valmistunut ajallaan. Ihan hienohan tuosta lopulta tuli, vaikka olikin budjettimallin ratkaisu! Hintaa tuli toki silti noin 4 miljoonaa euroa, sillä katsomoon tuli paljon erilaisia lämpimiä tiloja. Katsomoa ei ole myöskään rakennettu yleiseen tapaan betonista, vaan se on tehty merialumiinista.

Kuva Kuva: KTP / Timi Rokka

Kokkola
Kokkolan hybridiareenahankkeen rakentamisvaihe on käynnistynyt alkuvuodesta. Hankkeessa siis rakennetaan mm. sisäpeliareena ja rakennuksen kylkeen jalkapallostadion. Uusimpien havainnekuvien mukaan jalkapallostadion tulisi näyttämään alla olevan kuvan mukaiselta. Vaikka tässä ei mitään ison rahan futis-stadionia ollakaan nyt rakentamassa, niin siitä on kuitenkin tulossa ns. oikeaoppinen stadion, jonka kaikilla sivuilla on katetut katsomot ja katsomoalue on suljettu seinin, eli kokonaisuus on näin ollen yhtenäinen. Voisihan tuo tietysti olla enemmänkin suljetumpi, esim. kulmiin on jäämässä melko isot aukot ilman katosta, mutta kai siinä sitten näkyy juuri se, että budjetti on rajallinen. Stadionin tuleva pääkäyttäjä KPV pelaa tällä hetkellä Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja se on pelannut Veikkausliigaa vain parina vuotena viimeisen 35 vuoden aikana, joten sekin selittää sitä, miksi tässä ei tämän näyttävämpää stadionia olla rakentamassa. Ehdottomasti kuitenkin hieno kokonaisuus Suomen mittapuulla katsottuna ja riittävän kokoinen stadion Kokkolan kokoiseen pitäjään ja varsinkin kun siellä ei tosiaan ole edes vakituista pääsarjajoukkuetta. Katsojakapasiteetti tulee olemaan jossakin 3000-3500 tietämillä.

Kuva
Tipi, veka, Kervolainen ja 1 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19