Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä 429550hE
#106085
Kuinkakohan nopeasti tai millä aikataululla siihen aletaan rakentamaan puistolan kruunua tai huippua? Enteileeköhän purku ennakkomarkkinointia?
tekijänä Arska
#106092
Puistolantornin asunnot hinnoiteltiin niin pahasti yli että 9-16 kerroksista on myyty vain muutama asunto, 3:sta ylimmästä yhteensä vain 1. Ennakkomarkkinointiin tuskin tuodaan mitään ennen kuin vanhoja saadaan myytyä riittävästi. Työvoimaa lienee tarjolla nyt sen verran hyvin että vanhan purkaminen hoituu nyt edullisesti. Jos Kruunu tai Huippu lähtee rakentumaan vielä loppuvuodesta tai talvella niin kyseessä on jotain muuta kuin omistusasuntoja. Kaava mahdollistaa tonteille enintään 60% opiskelija- ja senioriasumista ja tuettuapalveluasumista saa olla enintään 15% sisältyen tuohon 60%. On myös muita mahdollisia vaihtoehtoja joissa kokonainen talo myydän yhdelle (tai kahdelle) toimijalle (sijoitusrahasto, kaupungin tai valtion vuokra-asunnot, asumisoikeusasunnot tai muut osaomistus ym. ratkaisut).

Jos jotain pitäisi veikata niin 8-kerroksinen lähtee liikkeelle seuraavaksi ja tilaajana on Jaso tai KOAS.
Smithers tykkää tästä
tekijänä tripos
#106260
nosturifani23 kirjoitti: 20.08.23 14:43 Huomenna alkaa Kalevankatu 10 purku alkaa huomenna.
Vielähän tuo talo on edelleen tukevasti pystyssä. Miksi ihmeessä se edes purettaisiin, kun Pohjola Rakennus pitää siellä toimistoaan. Itse uskon että näiden kahden puuttuvan talon rakentaminen saattaa viivästyä olosuhteiden vuoksi montakin vuotta. :cry:

Eikös tuon Puistolan Torninkin varaukset peruuntuneet tyyliin viikossa tai parissa, kun vielä tammikuussa 2022 oli muistaakseni 48% tai enemmän ennakkovarauksia?
Avatar
tekijänä 429550hE
#106263
Jos Kalevankadun talojen rakentamisessa saattaa kulua useampi vuosikin, niin milloinkohan edes kauppakulma saadaan rakenteille?

Jokatapauksessa toivottavasti näitä projekteja saadaan mahdollisimman nopeasti rakenteille. Kalevankadun miljöö jää aika rumaksi jos joutuu usemman vuoden odottamaan kokonaisuuden valmistumista.
MatiasArvo tykkää tästä
Avatar
tekijänä 429550hE
#106506
Hannkaisenkadun pysäköintialueen kaavoitus

Muistankohan ihan väärin että alueen reunaan, Cygnaeuksenkadun kohdille olisi hahmoteltu 12 kerroksista taloa? Muistaakseni asemanseudun ja kannen visiosuunnitelmissa se taisi olla merkitty(?) Aluehan taisi olla kaavoituskatsauksessa merkitty vuodelle 2024. Kaikkihan tuossa taitaa olla vielä visiotasolla ja toteutumisesta ei mitään takeita, mutta mitä mieltä olette alueen kaavoituksesta ja tuosta mahd. uudesta tornista?
tekijänä tripos
#106586
wab kirjoitti: 28.12.23 20:24 Alkanut jo. Tänään pystyttivät torninosturia uuden Salen ja U-talon työmaalla.
Hyvä tietää, täytyypäs käydä sitä vilkaisemassa (ja kuvailemassa). Jännä ettei täällä ole ollut vielä kuvia siitä.
Avatar
tekijänä wab
#106587
tripos kirjoitti: 29.12.23 23:35
wab kirjoitti: 28.12.23 20:24 Alkanut jo. Tänään pystyttivät torninosturia uuden Salen ja U-talon työmaalla.
Hyvä tietää, täytyypäs käydä sitä vilkaisemassa (ja kuvailemassa). Jännä ettei täällä ole ollut vielä kuvia siitä.
Tässä kuva aamulta. Vielä ei ole paljoa nähtävissä.
Kuva

Kuva
https://soihtu.fi/
tripos, hmikko, MatiasArvo tykkää tästä
tekijänä tripos
#106940
Sepänkadun ja Aatoksenkadun kulmassa Jyväskylässä on meneillään asemakaavan muutos, joka mahdollistaisi neljän korkean kerrostalon rakentamisen alueelle. Suunnittelualueella sijaitsee tällä hetkellä 1974 ja 1986 valmistuneet kolmekerroksiset liike- ja toimistorakennukset.

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee kaavamuutosta kokouksessaan tiistaina. Lopullisesti kaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Rakentaminen mahdollistaa noin 200–230 asukkaan sijoittumisen alueelle.

Uudisrakentamista suunnitellaan siten, että kaksi kerrostaloa sijoittuisi Sepänkadun varteen ja kaksi Aatoksenkadun kevytväylän varteen. Kerrostalot olisivat kuusi- ja kahdeksankerroksisia ja julkisivultaan paikalla muurattua punasävyistä tiiltä. Sepänkadun varteen sijoittuvien rakennusten maantasokerrokseen tulee toteuttaa liiketilaa.

Pysäköinti sijoittuu osin maantasopysäköintinä Aatoksenkadun varteen ja osin rakenteellisena tontin kaakkoiskulmassa sijaitsevaan säilyvään maanalaiseen pysäköintitilaan.

Asemakaavan muutosluonnosta esitellään avoimessa asukastilaisuudessa torstaina 16. toukokuuta kello 17 Sepänkeskuksessa.
Arska tykkää tästä
tekijänä tripos
#107039
Tänään kävin vilkaisemassa miltä tuo ylioppilaskylän rakenteilla oleva talo näyttää ja sehän on noussut vauhdilla. Tuo päivittäistavarakaupan siipi on yhtä kesken kuin pari kuukautta sitten.

Kuva

Kuva
veka, wab, hactar tykkää tästä
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60