Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä huopa
#105259
veka kirjoitti: 25.02.22 19:08 Pariisista kuuluu kummia eli ihmeiden aika ei ole ohi. Tuoreiden uutisten mukan Herzog & de Meuronin ikuisuushanke Tour Trianglen rakentaminen on aloitettu. Kolmiotornin suunnittelu alkoi jo 2006, ja matkaan mahtuu valitus poikineen, kuten arvata saattaa. Korkeutta toimisto/hotellitornilla on 180 metriä, joten se tulee olemaan Pariisin toiseksi korkein rakennus Tour Montparnassen (210 m) jälkeen. Triangle sijaitsee Porte de Versailles -näyttelyalueella kolme kilometriä etelään Eiffel-tornilta (324 m antenneineen).
Toi Triangle on kyl siistin näköinen, mutta voisin ehkä lisätä tohon kommentiksi että vaikka kirjaimellisesti Pariisissa vain Tour Montparnasse on korkeampi niin La Defensen alueella siinä alle 1km päässä Pariisin rajasta on 4 muutakin tornia jotka ovat korkeampia, Tour First (231m), Tour Majunga (194m), Tour T1 (185m) ja Tour Granite (183m). Itse mieltäisin Pariisin laajemmin metropolialueeksi. Silti Triangle on kyllä arkkitehtuuriltaan aika omanlaisensa ja kokoisensa.
Avatar
tekijänä veka
#106332
Elämä kuljettaa: Sain lahjaksi matkan Milanoon ja liput kuuntelemaan suosikkibändiäni (Emerson String Quartet) Euroopan jäähyväiskiertueellaan. Samaan syssyyn oli tilaisuus käydä katsomassa uskomattoman hienon CityLife- eli Tre Torri -alueen edistymistä. Edellinen visiittini oli noin ikuisuus sitten eli joskus ennen koronaa ym. Silloin kolmannen tornin eli Torre Libeskindin (Pwc Tower) rakentaminen oli vielä pahasti vaiheessa. Nyt myös tämä kaareva torni on valmis.

Sitäkin kiinnostavampi oli kolmannen kuvan valtava monttu alueen pohjoislaidalla. Siinä rakennetaan Bjarke Ingels Groupin suunnittelemaa komeaa taloparia ja taloja yhdistävää kaarevaa kattoa. Hankkeen työnimi on Portico aka. CityWave. Kuoppaa tuijottamalla tajusi projektin suunnattomat mitat: ”riippuvan” katon pituus tulee olemaan 140 metriä. Kuva on otettu työmaan läpi kulkevalta väylältä. Työmaa jatkuu väylän toisella puolella.

Kuva

Kuva

Kuva

Portico - kuva: BIGKuva
Kantti, TurkuCubed, Biosphere ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#106409
Milanon-matkalla muutama viikko sitten eteen osui erikoisen näköinen uusi tornitalo. Piazza Alvar Aallon vieressä Porta Nuovan alueella on valmistumassa ihmeellinen 120-metrinen toimistotorni nimeltään Unipol Tower, jonka on suunnitellut italialaistoimisto Mario Cucinella Architects. Tämä torni pyrkii olemaan totaalisesti ajan hermolla: vihreistä vihrein, kestävää kehitystä jne. Siitä ovat näköjään innostuneet muutkin kuin suunnittelijat.

Rakennuksen ominaisuuksiin perehtyminen on lähes hengästyttävää luettavaa: "Together with the rooftop greenhouse and the façade system itself, the atrium transforms the entire tower into a bioclimatic device." "The tower culminates in a large botanical greenhouse with panoramic views and an area dedicated to hosting public meetings and cultural events." Ja niin edelleen. Kahden oman kuvan lisäksi laitoin tähän muutaman renderin.

https://www.mcarchitects.it/en/projects ... eadquarter

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, huopa tykkää tästä
tekijänä 1000ft300m
#106540
CTBUH väittää, että Lakhta Center II Pietari on rakenteilla. 703 m korkeus! Onkohan totta? Käsittääkseni Lakhta Center I ei edes ole auki yleisölle vieläkään, vaikka 2018 "valmistui".
tekijänä hmikko
#106541
^ Kas vaan. Putte-setä on ilmeisesti laittamassa koko valtakuntaa sotatalouden vaihteelle. Ehkä siihen kuuluu tämmöisen kiiltävän kalun rakentaminen. Kerrosneliöiden tarpeeseen näitä ei tietysti tehdä, ja ḿuistaakseni ensimmäinenkin Lakhta oli monttuvaiheessa aika pitkään. Jos hanke pitää saada nimellisesti käyntiin, niin montun voi aina kaivaa.
Avatar
tekijänä veka
#106542
^^CTBUH tosiaan kertoo Lakhta 2:n olevan rakenteilla (Under Construction), mutta onko se? Hanke esiteltiin 2021 ja on ollut keskusteluissa siitä lähtien. Wikipedia kertoo tilanteesta tähän tapaan:

"In May 2021 plans were announced for a second building to be built next to Lakhta Center called Lakhta Center II. [37] If built, Lakhta Center II would rise 703 m / 2,306 ft and be 150 floors. It would also be the second tallest building in the world along with the tallest twisted building and the first megatall building outside of Asia. As of 2023, a small yacht club has been demolished on the site of Lakhta Center II and construction is rumored to begin in 2024."
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8