Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#101273
^ En sanoisi, että on valunut hukkaan sikäli, että ne vältetyt sairastumiset kumminkin vältettiin. Kanadassa ja käytännössä joka paikassa muuallakin ollaan kuitenkin niin kaukana laumaimmuniteetista, että viruksen leviämisestä ei sikäli ole mitään hyötyä. Virukselle alttiita ihmisiä piisaa joka tapauksessa. Mitä pidempään onnistuttiin tasapainoilemaan ilman pahempaa ryöpsähdystä, sitä vähemmillä vahigoilla päästiin rokotetta odotellessa. Tietty nyt sitten pitäisi saada levinnyt epidemia haltuun.

Sama tilanne täällä Suomessa, paitsi että periferiassa tullaan taas pari viikkoa jäljessä esim. Norjaan verrattuna, kuten oli keväälläkin. Itse ehdin jo ihmettelemään, kun tartuntaluvut näyttivät huojuvan suunnilleen paikallaan parissa sadassa tapauksessa per päivä useamman viikon. Epidemia kun yleensä joko leviää tai hiipuu. Ajattelin, että kaipa sitten kovalla työllä, eli testaamisella ja jäljittämisellä, on mahdollista ylläpitää tuommoista epävakaata tilaa. No, ei ollut. Koko maan lukuja ilmeisesti tasasi se, että Vaasassa ja muualla saatiin paikallisesti leviäminen kuriin samalla kun pääkaupunkiseudulla tartunnat lisääntyivät tasaiseen tahtiin. Ihan odotettavissa ollut ryöpsähdys tuli lopulta, alkaen kaksi viikkoa sitten.
#105495
Kanadan kaupan alalla nähtiin jälleen amerikkalaisen suuryrityksen epäonnistuminen.

Nordstromin tavaratalo Vancouverissa on ollut ketjun tuottoisimpia.

Kuva

Liike menee kuitenkin Kanadasta vetääntymisen mukana.

Kuva

Ylellinen hienostotavaratalo jättää väliaikaisesti suuren aukon ydinkeskustaan.

Kuva
veka tykkää tästä
#106472
Tämän vuoden metsäpalokausi rikkoi kaikki ennätykset.

Kesän metsäpalot olivat ennätyksellisen laajoja, vastaten yli puolta Suomen pinta-alasta.

Kuva

Palot uhkasivat lukuisia kaupunkeja ja Yellowknifen kaupunki jouduttiin evakuoimaan täysin.

Kuva

Vaarallisin tilanne oli suurpalo aivan Kelownan 222 000 asukkaan kaupunkiseudun kyljessä, joka onnistuttiin onneksi kuitenkin torjumaan.

Kuva

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
wab, veka, hmikko tykkää tästä
#106475
^ Saapa nähdä, koska osuu Suomeen. Ruotsissa oli laajat palot 2018. Suomea on tähän asti auttanut metsäteiden ja vapaapalokuntien verkosto. Molempien ylläpidossa lienee luvassa vaikeuksia, kun väestö vanhenee ja kaupungistuu. Jonkun verran on ollut tuuriakin sään suhteen, kun esim. viime kesänä kuumat ilmamassat pysyivät etelämpänä ja täällä oli suht arktista ja sateista.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18