Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#106229
^Kiinnitin itse kanssa Kampin kirjaimiin huomiota. Toteutus on varsin mukava ja on lisännyt ihmisten seisahtumista sisäänkäynnin luona, mikä muistuttaa hieman Stockmannin ovien edustaa.

Taustalla on Nizzan lisäksi toki lukuisat muut terrori-iskut etenkin Ranskassa, mutta myös Saksassa, Ruotsissa, Belgiassa ja Britanniassa. Esimerkiksi Drottninggatanin iskun jälkeen Ruotsin kaupungeissa selkeästi herättiin muuttuneeseen tilanteeseen, minkä myötä kaupunkien julkiset tilat aidattiin ensin betoniestein ja sittemmin hieman kauniimmin ratkaisuin. Helsingissä hommaan on lähdetty aika hitaasti, mitä nyt Temppeliaukion kirkon eteen laitettiin muutama este ison hämmästelyn saattelemana. Luulen Kampinkin esteiden tulleen lähinnä, koska ihmiset hermostuivat viime vuoden vapun tapahtumista, kun mielenvikainen kurvasi Mantan kulmalta talla pohjassa. Toivottavasti varotoimissa ei turhaan säästeltäisi, jotta välttyisimme kunnon terrori-iskuilta. Parhaimmillaan viehättävät ja ihmisen kokoluokan esteet voivat myös kehittää julkista tilaa houkuttelevampaan ja rauhallisempaan suuntaan.
Avatar
tekijänä veka
#106233
^Niinpä. Pian ei enää muistakaan, millaista oli elämä ennen modernin cityterrorismin aikaa. Iso pyörä pyörähti kuitenkin vasta 2001 Manhattanin torni-iskujen jälkeen, kun USA julisti terrorismin vastaisen sodan alkaneen. Sen jälkeen mm. lentokenttien turvatarkastukset menivät täysremonttiin, mikä on vaikeuttanut kovasti ihmisten elämää kaikkialla maailmassa.

Nizzan isku traumatisoi kaupungin asukkaat luultavasti sukupolvien ajaksi. Puistojen ja muiden julkisten tilojen aitaaminen raskain portein ja aidoin lienee ollut välttämätöntä turvallisuuden tunteen palauttamiseksi. Samalla ne kuitenkin toimivat vuoden 2016 tapahtumien eräänlaisena muistomerkkinä. Miltähän tuntuisi, jos vaikka Helsingissä Espan puisto, Kaivopuiston väylät ja Töölönlahden alue aidattaisiin yhtä järeästi?

En tunne ollenkaan Helsingin terrorismin torjunnan ohjelmaa. Tähän saakka on onneksi pärjätty aika huomaamattomilla konsteilla, jotka eivät ole vahingoittaneet kaupungin tunnelmaa. Turvakameroita lienee nyt joka paikassa paljon. On ollut hienoa elää aikana, jolloin on voinut täysin luottaa oman kotikaupungin turvallisuuteen. En kuitenkaan usko, että tämä onni voi olla ikuista, vaikka kiinalaistyyppistä kansalaisten jatkuvaa valvontaa ei otettaisikaan käyttöön.
tekijänä hmikko
#106238
veka kirjoitti: 18.09.23 11:55 vaikka kiinalaistyyppistä kansalaisten jatkuvaa valvontaa ei otettaisikaan käyttöön.
Kiinan valvontakoneisto on sen kokoinen, että se heiluttaa valtion budjettia. Missään avoimessa demokratiassa semmoinen ei menisi läpi, mutta toki demokratiastakin varmaan päästään haluttaessa eroon.
tekijänä slette
#106244
hmikko kirjoitti: 18.09.23 19:59
veka kirjoitti: 18.09.23 11:55 vaikka kiinalaistyyppistä kansalaisten jatkuvaa valvontaa ei otettaisikaan käyttöön.
Kiinan valvontakoneisto on sen kokoinen, että se heiluttaa valtion budjettia. Missään avoimessa demokratiassa semmoinen ei menisi läpi, mutta toki demokratiastakin varmaan päästään haluttaessa eroon.
On se länsimaissakin käytössä oleva seuranta aika hurjaa. Esim. useimpien ihmisten sijainti tallentuu puhelimien kautta, ja yhtenä monistä käyttötarkoituksista tätä dataa sitten käytetään kaupunkisuunnittelussa apuna sen selvittämiseen, että miten ihmisvirrat kulkevat.