Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Pyöröovi
#105705
https://www.hel.fi/static/hel2/ksv/liit ... itelma.pdf

Viitesuunnitelmaluonnoksesta löytyy paljon kiinnostavia yksityiskohtia, kuten ulkotilojen kuvitusta ja leikkauksia. Lopputulos väistämättä mm. muuttaisi Tuomiokirkon takaista siluettia lähestyttäessä Kauppatoria mereltä, mikä on varmaan hyvä tai huono asia riippuen keneltä kysytään.
veka, Tähtitorni tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#105707
^Jostain syystä keskimmäisessä kaukokuvassa kohde on sijoitettu hassusti aivan kuvan oikeaan reunaan. Viivoittimella tms. sihtaamalla näkee, että Suurkirkko osuu Pasilan tornialueen kohdalle tultaessa Helsinkiin Särkän ja Suomenlinnan välisestä salmesta. Maissa samalla viivalla on Kaivopuiston itäreuna ml. Olympialaituri. Tähtitornin mäeltä tulee saamaan uudenlaisia fotoja.

Kuva
hmikko, Tähtitorni, huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#105718
Oho, mennyt kokonaan ohitse viime kuussa esitellyt uudet suunnitelmat. Kylläpä on tultu alas rakennusten korkeuksissa ja kerrosmäärissä! Paljon realistisempaan suuntaan on menty, mutta näin ollen yksikään rakennus ei tule täyttämään pilvenpiirtäjän mittoja ja rakentamaan päästään vasta vuonna 2026? Alkaa olla moni pitkäaikainen foorumilainen viidenkympin iässä ennen kuin Keski-Pasilassa on klusteri...
Tähtitorni tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#105720
Onhan nämä uudet suunnitelmat valtaisa pettymys.

Tuollaista halvan näköistä lähiötornia ja kaikenlisäksi myös aivan liian matalaa. Vähintään kymmenen kerrosta enemmän pitäisi olla korkeutta jokaisessa tornissa. Tässä olisi ollut Helsingillä kaikkien aikojen mahdollisuus rakentaa kaupunkiin nykyaikainen pilvenpiirtäjäklusteri lasipintaisine torneineen, mutta ilmeisesti uskallusta ei sellaiseen ole. Hukattu mahdollisuus.
Kervolainen, apollonkatu, ZherlockHolm ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#105727
Onpas - taas - munatonta meininkiä. Alkoi vissiin liika korkeus pelottamaan. *ituttaa tuo ainainen vaatimattomuus ja nöyrän pikkuihmisen mentaliteetti. Suorastaan sairaalloista tylsyyttä - kuten on totuttu ;)

Kyllä nyt maan pääkaupunkiin pitäisi edes yks 200 metrinen uskaltaa rakentaa.

Mutta eihän sitä uskalla ... Perk...
tekijänä hmikko
#105728
Eeros kirjoitti: 09.05.23 10:04 Alkoi vissiin liika korkeus pelottamaan.
Tuskin. Kaupunki kertaalleen hyväksyi YIT:n Trigonin korkeimman version. Sitten YIT vetäytyi laskettuaan budjetin. Skanska on nähtävästi ainakin tässä vaiheessa sitä mieltä, että heidän projektinsa on kannattava. Jää nähtäväksi, mutta joka tapauksessa kerrosten määrässä on kyse rahasta.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#105729
Suoraan sanottuna en ymmärrä hinkua jonkun tietyn metrimäärän kokoisille taloille. Pilvenpiirtäjiä kannattaa rakentaa ainoastaan jos maa on niin lopussa, että ylöspäin on ainoa suunta. Se, että Helsingissä rakennusliikkeet eivät halua määrättömän korkeita taloja rakentaa kertoo ainoastaan siitä, että Helsingissä on onnistuttu kaavoittamaan riittävästi rakennusmaata.

Julkisen tuen antaminen rakennusliikkeelle (esim. halvempi rakennusoikeus) vain että saataisiin isompi kuin naapurilla olisi tyhmintä mahdollista politiikkaa.
hmikko, Katarina, Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#105730
Varmaan noin kaikkia harmittaa, ettei lupailtuja lähes tai jopa 200-metrisiä torneja saatu Pasilaan, kun olivat jo hyppysissä - ainakaan vielä. Suomen suurin alan firma YIT maksoi yrityksestään niin paljon että sattui. Tahtotila ja osaaminen eivät riitä, kun rakennuksien koot kasvavat, ja samassa mitassa kasvavat myös rahoituksen riskit kaikille mukana oleville.

Skanskan projekti on tietysti realistisempi jo sen takia että on matalampi. Raha saadaan joutuisammin tuottamaan. Uskon itse eniten Varman 32-kerroksiseen torniin Pasilassa. Varman tietojen mukaan ankkurivuokralaiseksi on tulossa Elisa, jonka käyttöön on varattu yli puolet rakennuksen pinta-alasta. Kuulostaa hyvältä. Sanotusta huolimatta jaksan yhä uskoa, että ajan oloon juuri Pasilassa päästään joskus taas tavoittelemaan 200 metriä. Siihen tarvitaan riittävän äveriäs sijoittaja, ehkä ulkomailta.

Näköjään vähän alle tai yli 30-kerroksiset ja enintään 130-140 -metriset rakennukset ovat tällä haavaa se katto, johon saatavilla olevat rahoitus- ym. resurssit riittävät. Siihen jäätiin Kalasatamassa, Vuosaaressa ja nyt Pasilassa. Myös Keilaniemessä tornit ovat jo madaltuneet kohti näitä lukemia. Siellä pyrkii Suomen korkeimmaksi Striken (HGR, Ilmarinen, YIT) rantatorni, jossa on nykyisin 36 kerrosta ja vähän yli 150 metriä.

Kuva
TurkuCubed tykkää tästä
Avatar
tekijänä Masoko
#105821
Pyöröovi kirjoitti: 03.05.23 17:37 https://www.hel.fi/static/hel2/ksv/liit ... itelma.pdf

Viitesuunnitelmaluonnoksesta löytyy paljon kiinnostavia yksityiskohtia, kuten ulkotilojen kuvitusta ja leikkauksia. Lopputulos väistämättä mm. muuttaisi Tuomiokirkon takaista siluettia lähestyttäessä Kauppatoria mereltä, mikä on varmaan hyvä tai huono asia riippuen keneltä kysytään.
Se että 80-luvun Dallas ilmestyy Tuomiokirkon taakse ei voi mitenkään olla hyvä asia.
tekijänä Xerdoz
#105823
Minusta monet 80-luvun tornit ovat paljon munakkaampia, kuin nykyiset ohuet tikut sinnetänne heitettyine ikkunoineen tai niitä feikkitiilitorneja. Veikkaan kyllä, että tulee perus elementtitornia saumoineen ja sävyvirheineen.

Noista suunnittelukuvista kyllä näkee hyvin sen, mikä suomalaisessa kaupunkirakentamisessa on pielessä. Ei voi mennä kahtasataa metriä ilman, että olisi metsäryteikkö edessä tai vieressä. Jokainen kaupunkialue on eristetty toisistaan siten, ettei niitä voi koskaan yhdistää.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#105824
Xerdoz kirjoitti: 31.05.23 22:31 Minusta monet 80-luvun tornit ovat paljon munakkaampia
Minusta ihmiskunta on kaikeksi onneksi päässyt paljon eteenpäin noista ajoista. Tärkeintä on keskittyä, miten saadaan aikaiseksi elinvoimainen ja kestävä kaupunkikeskus Pasilaan. Tämä pienen pieni alue Helsingissä saa kumman paljon huomiota osakseen, vaikka miltei naapurissa alueet kaavoitetaan alle kuusikerroksisiksi. Toivoisin tasaisemmin leviävää korkeaa kaupunkia ennemmin kuin satunnaisia tuulisia poikkeuksia. Esimerkiksi Itä-Pasilaa voisi kehittää tällaiseen suuntaan, jos vain yhtään tahtoa riittäisi.
VeniVidiVici tykkää tästä
tekijänä VeniVidiVici
#105826
Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Mielestäni olisi hyvä että Suomessa olisi edes yksi kaupunki, jossa on aluita joissa on myös korkeita rakennuksia. Mielestäni suurempi kysymys on se millaista arkkitehtuuria näissä alueissa sallitaan. Halutaanko Kalasataman paksuja laatikoita vai jotain luovempaa tai omaleimaisempaa. Pasilaan tulevat tornit eivät mielestäni ole edes kovin korkeita (saisi olla korkeampia) ja vaikuttavat melko geneerisiltä. Pasila kuitenkin tarvitsee torneja ja tornit sopivat hyvin kaupunginosaan, joka tunnetaan toimistoista.
Risumies tykkää tästä
Avatar
tekijänä Bernheart
#105897
Lehdistötiedote 26.6.2023
Senaatti-kiinteistöt, Helsingin kaupunki ja Skanska allekirjoittivat sopimuksen Pasilan Länsitornialueen toteuttamisesta

Senaatti-kiinteistöt, Helsingin kaupunki ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen Pasilan Länsitornialueen suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä esisopimuksen ensimmäisen vaiheen tornitalojen tonttien ostosta. Rakentamisen ennakoidaan alkavan arviolta vuonna 2026.
Loput linkistä
veka, Domo tykkää tästä
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106