Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#105529
Hmm kirjoitti: 16.03.23 22:30 Itse asiassa Albertinkatu 46 on rakennettu 1929 ja siinä 10 krs.
Alkuperäisissä rakennulupakuvissa oli ylin eli 10. kerros merkitty ullakkotilaksi. Ajalleen tyypilliseen tapaan näissä oli yleensä kuitenkin ajatus muuttaa ullakkotila asunnoiksi myöhemmin. Osittainen muutos asunnoiksi on näkyvissä ainakin vuoden 1946 lupakuvassa.
highrisejonne tykkää tästä
#105533
ChatGPT:

Helsingin ensimmäinen 10-kerroksinen asuintalo oli Herttoniemenrannan As. Oy Herttua, joka valmistui vuonna 1958 osoitteeseen Hiihtäjäntie 2. Tämä kerrostalo oli aikanaan hyvin moderni ja sitä pidettiin merkittävänä asuinrakennuksena Helsingissä. Herttua-talo on edelleen pystyssä ja se on yksi Herttoniemenrannan tunnetuimmista maamerkeistä.
#105536
ChatGPT:

Turun ensimmäinen tornitalo on Turun Ylioppilastalon kello- ja näkötorni.
Torni valmistui vuonna 1929 ja se sijaitsee Ylioppilastalon päärakennuksen yhteydessä osoitteessa Rehtorinpellonkatu 4.
Torni on avoinna yleisölle ajoittain, jolloin sieltä avautuu hienot näkymät yli Turun kaupungin.

Vaatii vähän faktantarkistusta :lol: . Itse kävin paikanpäällä tarkistamassa tuon https://www.vastavalo.net/turku-arkkite ... 72831.html. Erikoinen puolen kerroksen siirtymä.
#105543
1000ft300m kirjoitti: 20.03.23 09:58 Vaatii vähän faktantarkistusta :lol:
Piti sitten tarkistaa. Opin, että Ylioppilastalojen ensimmäisen vaiheen eli talot A ja C on suunnitellut Erik Bryggman. C on siis mainittu torni (StreetView), ja sen valmistumisvuosi ilmeisesti 1955. Rakennuksessa on opiskelija-asuntoja ja se ei ole auki yleisölle. Näköalassakin on Yliopistonmäki tornin ja keskustan välissä. Itselläni on epämääräinen mielikuva, että Ylioppilastalo A:n seinässä oli joskus kello, joka ei juurikaan käynyt. Saattaa olla kuvitelmaa. Ainakaan siellä ei tällä hetkellä kelloa ole.

ChatGPT:n kanssa vastuu on täysin kuulijalla. Työpaikalla yksi jatko-opiskelija kyseli siltä vastaukset tieteellisen artikkelin arvioijakommentteihin. Lopputulema oli varsin älyvapaata tajunnanvirtaa. Kukaan ei ole tietty luvannutkaan, että ChatGPT pystyisi tuottamaan pitkälle erikoistuneilla aloilla mitään tolkullista, mutta silti olin vähän hämmästynyt, että se väitti suunnilleen taivasta vihreäksi, noin arkielämän vertauksena.

Puolikkaita kerroksia tuli itselleni taannoin vastaan tässä talossa Vasaramäessä. Olin muuttoapuna, kuinkas muuten, ja muuton määränpää tietenkään ei ollut hissin oven tasolla.