Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#96648
Kuopion valtuustossa nuijittiin stadionhanke eteenpäin eilen äänin 48-8. Stadion on kokenut myös melkoisia muutoksia sitten edellisten havainnekuvien. Suurimpana muutoksena on ehdottomasti kapasiteetin nousu 6000 -> 8000.

Tästä Ylen jutusta voi lukea lyhyesti lisää stadionista https://yle.fi/uutiset/3-10531382
Tai katsella vaihtoehtoisesti tuhdin videopätkän hiljattain pidetystä stadionhankkeen tiedotustilaisuudesta: https://www.youtube.com/watch?v=V3eqCxeSSRc

Kuva

Kuva
veka, Tlahti, lepanen tykkää tästä
Avatar
tekijänä Iggy.P
#101232
Veikkausliigaan nouseva AC Oulu on saamassa jalkapallostadionin:

Jos kaikki menee suunnitellusti, niin Oulun uusi jalkapallostadion voisi olla valmiina vuoden 2023 pelikaudelle, arvioi hanketta vetävän sijoitusyhtiön toimitusjohtaja ja AC Oulun hallituksen jäsenen Tomi Kaismo.

Stadionille mahtuisi 5000 katsojaa, ja se maksaisi noin 13 miljoonaa euroa.
Kuva
https://yle.fi/uutiset/3-11588486

Kuva
https://www.kaleva.fi/heinapaan-stadion ... me/3048241
http://www.veikkausliiga.com/uutiset/20 ... ausliigaan
veka, AQ, lepanen ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#102747
Uutiskatsaus stadionhankkeista

Seinäjoki
Seinäjoella tapahtuu. OmaSP Stadion laajenee yhä suuremmaksi tapahtuma-areenaksi, mutta varsin erikoisella tyylillä: uudet tapahtumatilat rakennetaan stadionin piha-alueelle. Tämä mahdollistaa jatkossa 15 000 samanaikaisen kävijän festivaaleja järjestettäväksi OmaSP Stadionilla. Havainnekuvien perusteella julkisivu saa selkeän päivityksen parempaan, lasitettujen terassien myötä!

Lisää asiasta löytyy mm. näiden linkkien takaa:
https://yle.fi/uutiset/3-12030549
https://www.trutecoy.fi/ajankohtaista/o ... uma-areena

Kuva
Ennen laajennusta:
Kuva

Kuopio
Näillä näkymin 8000 paikan stadion ei tule toteutumaan, syiksi mainittiin mm. liian suuret rakennuskustannukset, vanhukset, ynnä kaikki muut mahdolliset syyt, eli sitä perussettiä, mitä se aina tuppaa kaikissa kaupunkien rahoittamissa hankkeissa olla tapana. Alunperinhän Kupsin pääomistaja Ari Lahti oli valmis rakennuttamaan ja rahoittamaan stadionin yksityisellä rahalla, mutta tämä ei Kuopion kaupungille kelvannut, vaan kaupunki halusi hoitaa stadionhankkeen itse. Kaupungin ottaessa ohjat, lähes kaikki tullaan arkkitehtuurisesti suunnittelemaan uudelleen ja hanke tulee tämän kaiken johdosta venymään usealla vuodella. Muutaman vuoden takaiset havainnekuvat eivät ole siis enää valideita. Kapasiteetti on tarkentunut alustavasti 6000 paikkaan - laajennusvara ilmeisesti kuitenkin jätetään.

Pietarsaari
Pietarsaaren stadionhankkeelle on haettu rakennuslupaa. Stadionin kapasiteetti on noin 3600 katsojaa.
https://jeppisstadion.fi/fi/2021/08/19/ ... nnuslupaa/

Havainnekuva Pietarsaaren stadionista
Kuva
Viimeksi muokannut Tähtitorni, 16.02.23 19:42. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#105406
Oulun Stadionhankkeesta julkistettu uudet havainnekuvat. Omaan silmään huomattavaa parannusta parin vuoden takaisiin luonnoksiin verrattuna, jotka näkyvät tässä ketjussa pari viestiä ylempänä. Toteutuessaan ehdottomasti yksi hienoimmista stadioneista Suomessa. Projektista itsestään vielä sen verran, että kaikki vaaditut selvitystyöt on tehty ja rakentaminen voisi alkaa nopeimmillaan jo tämän vuoden puolella, mutta koska lähiviikkojen ajan on vielä mahdollisuus valittaa hankkeesta, niin olisihan se suorastaan ihme, jos yksikään nimby ei tuohon mahdollisuuteen tarttuisi. Valitus siirtäisi kuokan maahanlyöntiä parilla vuodella. Maaliskuussa selviää tilanne valitusten suhteen.

Kuva

Kuva

Kuva
Kervolainen, veka, suberb tykkää tästä
Avatar
tekijänä suberb
#105418
Vau! Tuo on todellinen jalkapallostadion, onnea Oulu! Umpinainen ja hyvin mitoitettu. Täytyypä joskus tulla tarkastamaan tunnelma AC Oulun peliin joku kerta jahka kerkiää. Stadion design on sellainen että suht pieni mutta kovaääninen kannattajajoukko saisi varmasti aikaan harvinaisen hyvän tunnelman Suomen mittapuulla!
Tähtitorni tykkää tästä
tekijänä Kervolainen
#105482
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/odo ... la/8649428

Viivästyy...
– Jalkapallo-ottelun keskiäänitasojen tarkastelussa on lisätty viiden desibelin häiritsevyyskorjaus, koska se sisältää iskumaisia komponentteja (pallon potku) sekä kapeakaistaista ääntä (tuomarin pilli), valituksessa todetaan.
– Tietenkin tämä viivästyttää asioita. Kysyin hallinto-oikeudesta, mikä on keskimääräinen käsittelyaika tällaisissa valituksissa, ja sieltä vastattiin, että 22 kuukautta. Puhutaan siis melkein kahden vuoden viivästyksestä, Kaismo manaa.
veka, Janne76, Tähtitorni tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#105491
Harmi juttu, että Oulun stadionprojekti siirtyy vuosilla eteenpäin nimbyjen valituskiimailun vuoksi. En tunne projektin veturia Tomi Kaismoa henkilökohtaisesti, mutta se mitä olen miehestä kuullut puhuttavan, niin uskallan sanoa, että hän ei valittajien aiheuttamasta haitanteosta huolimatta tule todellakaan luovuttamaan projektin suhteen.

Kotka, Arto Tolsa Areena
Onneksi tähän viikkoon saatiin jotain positiivistakin uutista stadionrintamalta, Kotkan ikuisuusprojekti, eli Arto Tolsa Areenan uusi aurinkokatsomo, on saatu jo niin pitkälle, että rakentaminen alkaa jo tänä vuonna. Tätä hanketta eivät nimbyt enää pääse torppaamaan, vaikka kuinka yrittäisivät. Uuden katsomon kapasiteetti on 1554 penkkiä.

https://www.kotka.fi/2023/03/arto-tolsa ... aynnistyy/
https://yle.fi/a/74-20019194

Kuva

Kuva

Vanha lautakatsomo:
Kuva
Kervolainen, veka, suberb tykkää tästä
Avatar
tekijänä suberb
#105528
No niin, aivan upeita uutisia Turusta! Kupittaan jalkapallostadion, tunnettu myös nimellä Veritas Stadion on ollut jo nykymuodossaan yksi Suomen parhaista jalkapallopyhätöistä. Paikalla usein käyneenä ainut heikkous tunnelman puolesta on ollut stadionin toinen avoin pääty, josta on näkynyt parkkipaikka ja Kupittaan toimistotalot. Nyt tähän on viimein tulossa muutos! :smt007 Ilmeisesti UEFAn avokätisesti rahoittama, noin miljoonan euron ja 1000 istumapaikan päätykatsomo etenee hyvässä vauhdissa ja valmista saattaa olla jo maaliskuun lopulla. Samalla vaihdetaan stadionille moderni tekonurmikenttä, joka on vähän sääli, sillä Veritas oli tunnettu luonnonnurmestaan (joka kyllä aiheutti melkoista päänvaivaa myös).

Kuva

Päätykatsomo nostaa katsomokapasiteetin 9000 henkeen. Kyseessä taitaa olla Suomen toiseksi suurin jalkapallostadion heti Bolt Arenan jälkeen. Voi kun TPS vielä nousisi Veikkausliigaan. Turun derby täydellä stadionilla olisi upeaa kauniina kesäpäivänä. Helsingin Sanomat teki jutun Kupittaan stadionin päätykatsomon penkeistä. Penkit muodostavat väreiltään Ukrainan lipun. UEFA on ollut nihkeä poliittista ilmaisuista ja juttu käsitteleekin pitkälti tätä. Nappasin jutusta kuvan melkein valmiista katsomosta. Tässä linkki HS:n uutiseen, jossa haastateltu myös FC Interin taustajehua Håkansia stadionista ja penkkien väristä.

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009206140.html

Kuva

Hienolta näyttää! Uskon että tällä stadionilla voidaan jatkossa pelata myös Huuhkajien eurokarsintapelejä ja se onkin suunniteltu sitä silmällä pitäen. Suomi-Armenia EM-karsintaottelu toimi Kupittaalla erinomaisesti vuonna 2019 ja tapahtumana oli ikimuistoinen. Kupittaalla Huuhkajat voi pelata loppuunmyydyllä stadionilla, jonka tunnelma on aivan eri luokkaa kuin Olympiastadionilla, joka auttamatta tuntuu hieman tyhjältä peleissä.
OssiS, Tlahti, Tähtitorni ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä Kervolainen
#105530
Finn Stadionin sivuilta:
Kuva

Turun sanomat:
Kuva


Lienee kuitenkin realistista ajattelua ettei Suomen oloissa aito luonnonnurmi pärjää, etenkään mikäli joskus Veikkausliigasta halutaan tehdä ympärivuotinen. Uudelle tekonurmelle tosin ei perinteistä kumirouhetta tule, vaan uuden ajan hiekkatekonurmi.
Veritas stadionista on potentiaalia saada tosiaan vielä Suomen upein jalkapallostadion. Uusi päätykatsomo on ehdottomasti upea saavutus jo itsessään, mutta toivottavasti vielä tulevaisuudessa rakennetaan stadion umpinaiseksi esimerkiksi mallia OmaSp stadion.

Mielenkiintoista uudesta päätykatsomosta myös tekee sen siirrettävyys, joka tosin taisi olla yksi ehdoista kun kaupunki osan kustantaa.
Tähtitorni, Biosphere, suberb tykkää tästä
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18