Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#104786
Nordea rahoittaa Pohjoismaiden korkeinta pilvenpiirtäjää
Silmään osui Nordean juhannuksen jälkeen julkaisema uutinen, jossa kerrotaan pankin ryhtyneen Karlatornetin päärahoittajaksi joulukuussa 2020 eli samaan aikaan kun kiinteistöyhtiö Balder tuli mukaan osakkaaksi ja pelasti projektin. Kyseessä on suurin yksittäinen rakennuslaina Nordean historiassa: kolme miljardia kruunua eli vaihtokurssista riippuen hieman alle 300 miljoonaa euroa. Tämä lienee vanhaa tietoa mutta ainakin itselleni uusi uutinen. Rupesin heti miettimään riskejä ja vakuuksia ja muuta semmoista, kun omat vähät varani ja lainani sattuvat olemaan tuossa pankissa, mutta eiköhän tästä selvitä. Onneksi en lukenut asiasta jo 2020, jolloin pelkokertoimet olisivat ehkä olleet toista luokkaa.

https://www.nordea.com/fi/uutiset/norde ... npiirtajaa
tekijänä Kervolainen
#105048
Karlatornet on noussut hyvään tahtiin ja kerroksia on jo 58. Google Street Viewissä voi käydä myös ihastelemassa muita tornitaloja alueella kuten Hotel Draken & Citygatea.
Biosphere, veka, Pyöröovi tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#105336
Kuva eiliseltä. Karlassa on valmista pintaa jo 52 kerroksen verran ja coren rakentamisessa ollaan kerroksen 69 kohdalla. Enää muutama kerros, ja sitten ollaan jo lopullisessa korkeudessa (73 kerrosta). Nyt näkee jo hyvin, kuinka uskomattoman komea rakennus tästä tulee.

kuva: karla.stKuva
tiiliskivi, wab, jfo ja 3 muuta tykkää tästä
tekijänä 1000ft300m
#105351
En olisi koskaan uskonut että tämä tehdään!! Euroopan korkein asuintalo! Ohittaa Lontoon Landmark Pinnaclen. Venäjän taloja ei lasketa.
Avatar
tekijänä Klazu
#105361
Kyllähän läntinen Venäjä ja Moskova kuuluvat virallisesti Eurooppaan ja korkeimmat asuintalot löytyvät sieltä ihan Wikipediankin mukaan. Hyvä silti että Ruotsikin nousee viimein listoille.
tekijänä pallo
#105828
Onhan se...järkyttävän suhteeton. Niinkuin oli toki odotettuakin. Tornina kyllä hieno, mutta aivan väärässä paikassa ja kaupungissa. Yksittäinen torni ei vaan toimi, vaan pitäisi olla vähintään 5-10 siinä vieressä.
Klazu, jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#105830
Onhan se erikoisen näköinen yksinään.. mutta veikkaisin että Göteborgiin tulee tuohon vierelle lisääkin tässä lähitulevaisuudessa ja skyline alkaa vähän muodostua. Toki yksi pieni ongelma on, että ne nykyiset muut tornit on jo ryhmittyneet aika kauas tästä Karlatornetista, mutta mutta.. mielenkiinnolla odottelen silti valmistumista ja ehkä noita lisähankkeita sitten aikanaan.
tekijänä hmikko
#105832
^ Lindholmenin aluetta on näköjään rakennettu aika vauhdilla n. 8-kerroksiseksi ja vanhoja rakennuksia rempattu. Tällä menolla sinne ei jää montakaan vapaata tonttia Karlatornetin lähelle. Parkkipaikkoja joitakin, ja nille voi tietysti kuvitella tiivistettävän. En jaksa kaivaa kaavoitustilannetta, mutta ainakaan muu uudisrakentaminen ei yhtään näytä siltä, että kaupunki visioisi Karlatornetille enempää kavereita.
Avatar
tekijänä veka
#105837
^Karlatornetin ympärille suunniteltu Karlastaden näyttäisi myös etenevän. Kotisivujen mukaan eka asuintalo Capella-korttelissa on valmis ja sinne päästiin muuttamaan huhtikuussa. Muista rakennuksista Virgo, Lynx ja Callisto ovat ymmärtääkseni jo vaiheessa. Tulevista naapureista korkein on Cassiopeja, johon tällä tietoa tulee 43 kerrosta.

https://www.karlastaden.se/

https://lynxliving.se/

Kuva

Kuva
wab, Biosphere, TurkuCubed ja 2 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9