Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä sekovene
#98758
sekovene kirjoitti: 25.08.19 23:56 Koko kaupunkia ei tänä vuonna ilmeisesti kuvattu, mutta kantakaupungin lisäksi kuvattiin projektialueita, kuten Kruunuvuorenranta, Herttoniemi, Kuninkaantammi, Honkasuo jne. Lisätiedot tuolta: https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2019-002276/
Syystä tai toisesta kevään ortokuvissa näkyy edelleenkin pelkkä kantakaupunki, mutta nyt on tarjolla myös HSY:n elokuussa ottamat kuvat, joissa näkyy koko pääkaupunkiseutu ja sen lisäksi vielä Kirkkonummi sekä Kerava. Kuvauskorkeus 3,8 km, resoluutio ihan hyvä. Jne.

Kuva
Helsinki on rajannut omasta karttapalvelustaan kaupungin ulkopuoliset alueet pois, mutta Espoon vastaavassa näkyy koko kuvausalue: https://kartat.espoo.fi/IMS/?layers=Ilm ... 481350&z=4

Suuria projekteja on käynnissä siellä sun täällä, mutta erityismaininta menee Koirasaaren maantäytöille, jotka olivat kuvaushetkellä täydessä vauhdissa Kruunuvuorenrannan lounaiskärjessä. Tällä hetkellä urakka taitaa olla aivan loppusuoralla.

2018:
Kuva
2019:
Kuva
Täyttömaata tiivistetään pudottamalla useamman tonnin painoista punttia maahan uudelleen ja uudelleen. Jos uskaltaa zoomata tarpeeksi lähelle, voi havaita työssä käytettävän nosturin ja sen jättämät tamppausjäljet:
Kuva
Kruunuvuorenrantaa pitkään komistanut lähes miljoonan kuutiometrin kivikasa on huvennut täyttöjen edetessä olemattomiin. Urakasta vastaava Terramare Oy kertoo projektista lisää sivuillaan: https://terramare.boskalis.com/projekti ... s%5D=11011

Sieltä löytyy myös linkki täyttöalueelta otettuun lennokkivideoon: https://vimeo.com/360530223

Asemakaavasta paljastuu, että täyttöjen päälle rakentuvaa asuinaluetta tulee halkomaan lyhyt kanava, jonka keskelle jää ikään kuin koristeeksi kaksi luonnonmukaisena säilytettävää kallioluotoa:
Kuva
Luonnonkalliot ovat aina kauniita, joten luotojen säilyttäminen osana kanavaa on mielestäni varsin vekkuli ajatus ja edustaa kekseliästä maisema-arkkitehtuuria. Kanava itsessään on kuitenkin aivan helvetin kallis rakennelma, joten en ole varauksettoman innostunut. Lopuksi vielä pakollinen paint-taidekuva ilman sen suurempaa pointtia:
Kuva
MindW, veka, TurkuCubed ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä MindW
#101329
Helsingin karttapalveluun on päivittynyt vuoden 2020 ortokuva. https://kartta.hel.fi/
Helsingin ortoilmakuva vuodelta 2020 on kuvattu syyskuussa vuonna 2020 (13.9.2020, 14.9.2020 ja 18.9.2020).
Avatar
tekijänä MindW
#103579
Sam33 kirjoitti: 03.12.21 11:41 Vantaan karttapalveluuun on lisätty uutta ortoilmakuvaa vuoden 2021 heinäkuulta. Kattaa myös pienen osan naapurikunnista. Muista pk-seudun karttapalveluista tämän vuoden kuvia en ainakaan itse vielä löytänyt.
Nyt löytyy myös Helsingin karttapalvelusta.
Sam33, Clepe tykkää tästä
Avatar
tekijänä MindW
#105312
Helsingin karttapalvelussa nyt vuoden 2022 ortokuva (Taustakartat > Ilmakuvat > Ortokuva 2022).
veka tykkää tästä
tekijänä Jatup
#106087
Oulun karttapalvelu on laittanut uutta ortokuvaa, tarkkaa otosajankohtaa en osaa sanoa, mutta rakennustyömaiden perusteella jostain alkukesältä tänä vuonna. Aika isolta alueelta Pohjois-Pohjanmaalta on kuvaa, niin jos tekee mieli ihailla Raahen terästehtaan maita, sekin onnistuu. (2D > rullaa ihan alas ja siellä näkyy "MML ortokuva WMTS")

https://kartta.ouka.fi/ims