Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Pyöröovi
#105310
Video kertasi sujuvasti Kevin Lynchin kritiikkiä. Samat huomiot liittyvät ylipäänsä moderniin kaupunkisuunnitteluun, joka on varsin usein etsinyt kokonaisvaltaisia ratkaisuja aikansa yhteiskuntien pulmiin. Toki Saudi-Arabian suunnitelma on niin irtautunut todellisuudesta, ettei se oikein tarjoa mielenkiintoista pohdittavaa verrattuna videon jännittäviin projekteihin. En oikein ymmärrä, miksi varakas ihminen haluaisi elää ilmastoidussa putkessa keskellä aavikkoa, vaikka palvelut olisivat maailman parhaat. Ehkä nykyisten kriisien aikana the Line on eräänlainen pako todellisuudesta, mahdollisuus työntää pää puskaan.

Mielestäni kiinnostavimpia vastaavia konsepteja viime vuosilta on ollut BIGin Loop City. Onhan tämäkin ihan järjetön, mutta välillä tekee mieli unelmoida:
https://www.youtube.com/watch?v=0mzJmhonK-U
tekijänä hmikko
#105311
veka kirjoitti: 16.01.23 16:37 Tuoreita esimerkkejä sieltä täältä ovat mm. Elon Muskin seikkailut avaruudessa
Aiheen vierestä, mutta SpaceX:n toiminta ei kylläkään ole tällä asteikolla laisinkaan. Muskin visio Marsin asuttamisesta voi olla pelkkää utopiaa, mutta tähän mennessä SpaceX on kehittänyt kantoraketteja ja avaruusaluksia suorastaan äärimmäisen pragmaattisella tavalla, ja vallannut alan markkinat. Firman kehitystyö on myös tehnyt erittäin näkyväksi Nasan SLS-kantoraketin tolkuttoman hitaan ja kalliin kehityksen. Ja SLS:n piti siis olla se vakaiden ja vakiintuneiden tahojen varma hanke. Tällä hetkellä se näyttää SpaceX:ään verrattuna kymmenen miljardin taalan rahareiältä.

Mutta tämä tästä.
JamoL tykkää tästä
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81