Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#103818
Lautakunnan listalla esitetään suunnitteluvarausta Exilion Real Estate I Ky:lle. Haluavat rakentaa Itämerentorniin elintasosiiven. Havainnekuvankin ovat teettäneet Arkkitehtitoimisto Sarcilla.

Varausehtojen mukaan tilojen täytyy olla toimistoa ja katutason liiketilaa, asuntoja ei sallita. Jonkun verran yllättävää, kun hoikille toimistotorneille ei hirveästi ole ollut kysyntää.

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki ... _Kylk_2_El

Kuva
TurkuCubed, veka, kullevi ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103819
Koko Itämeren"tori" kaipaisi uudistamista. Ihmeellistä hukkatilaa, jossa kukaan ei viihdy edes kauniilla säällä. Kun Ruoholahden asukkailta kysyy alueen huonoista puolista, katseet tuppaavat kääntymään Itämerenkadun puoleen...
tekijänä JamoL
#103820
Yksi syy epäviihtyisyyteen varmaan on että Porkkalankatu pauhaa "Torin" takana, ja aukio on melko tuulinen.

Jos uusi rakennus sulkee torialuetta ja tuo liiketilaa sen laidalle, suunta on ainakin oikea. Muutenkin ehdotuksesta on vaikea keksiä haittapuolia. Ehkä tilaa voisi rajata vieläkin enemmän, jos jotain saisi toivoa.
Avatar
tekijänä veka
#103821
Tietoja uudesta sivutornista ei vielä ole, mutta kuvasta voi laskea kerroksien määräksi 24 eli kahdeksan lisää. Yhtä monta kerrosta on tulossa myös Royal Centerin hotellitorniin Jätkäsaaressa, ja samaa kerrosmäärää on vilauteltu myös Jätkän keskuskorttelin korkeimpaan torniin. Tämä näyttäisi olevan uusi normaali noilla kulmilla Etelä-Helsingissä. Pitäisköhän myös Clarionin ryhtyä nyt puuhaamaan uutta korkeampaa lisäsiipeä laidalleen? Jos ei kerralla saa haluamaansa kerrosmäärää, niin ehkä hivuttamalla samaan tapaan kuin Itämerentornissa.
kullevi, JamoL, apollonkatu tykkää tästä
tekijänä Kervolainen
#105248
Vielä pitäisi saada vähintään 90% lasista pois ennen toteutusvaihetta sekä neliöikkunat sekä ehdottomasti maksimissaan kahdeksan kerrosta. Eihän nyt hienoja rakennuksia voi Helsinkiin rakentaa.
Risumies tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#105251
Vitsit vitseinä. Itse sanoisin ensivaikutelmana, että nyt tuli joulu jo muutama päivä etuajassa. Varsinkin alimman kuvan vaikutelma on niin kaunis ja ylväs, että tuntuu taas oikein mukavalta olla helsinkiläinen.
tekijänä hmikko
#105252
Mitkä lienee noiden toteutumismahdollisuudet käytännössä... Tornit ovat varsin hoikkia, mikä näyttää kuvissa hienolta, mutta tuon mallisille toimistoille ei ole paljon ollut kysyntää. Kalasatamassa ja Pasilassa tornisuunnitelmat muuttuivat eri vaiheissa toimistoista asuntojen suuntaan.
Avatar
tekijänä MindW
#105256
Risumies kirjoitti: 21.12.22 13:33 Näistä tulee Tallinnan pilvenpiirtäjä fibat.
Samaa mieltä. En ole kyllä täysin vakuuttunut mielikuvan positiivisuudesta.

Nämä hankkeet on omistajavetoisia (eläkevakuutusyhtiöt tms), joten luulisi toteutumismahdollisuuksien olevan ihan hyvät. Tosin kärsivällisyyttä näiltä yleensä löytyy ja hanke voi olla jäissä ties kuinka kauan ennen touteutumista.
Maeeeq tykkää tästä
Avatar
tekijänä Krio
#105266
Risumies kirjoitti: 21.12.22 13:33 Ehdottomasti korkeimmat vaihtoehdot!

Näistä tulee Tallinnan pilvenpiirtäjä fibat.
Tietty siitä tulee, kun on pari tornia jotka näyttävät erilaiselta eivätkä surkealta paskalta kuten suomalainen arkkitehtuuri yleensä.
Risumies tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#106704
Ruoholahden tornien asemakaavamuutos on tänään taas kymp-lautakunnassa. Vuoden 2022 vaihtoehdoista on päädytty lähes korkeimpaan yhdistelmään: Itämerentorin tornissa on nyt 29 kerrosta, Lepakonaukion tornissa 24 kerrosta ja Itämerenkadun tornissa 13 kerrosta. Rakennusten ulkoasukin on alkanut tarkentua: Itämerentorin tornista on tulossa lähinnä ruskea. Lepakonaukion tornissa on nyt myös Helinin toimiston suosikkiväriä, Ilmarisen talosta tuttua voimakasta koboltinsinistä. Vain Itämerenkadun torni on edelleen valkoinen.

https://paatokset.hel.fi/fi/asia/hel-20 ... 45acd00006

Kuva

Kuva

Kuva
apollonkatu, 16valve, wab ja 7 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#106707
Ruoholahden "Tre Torri" -asemakaavamuutos jäi eilen lautakunnassa pöydälle. Pöydällepanoehdotuksen teki Amanda Pasanen. Mikähän tässä vihreitä hiertää? Toivottavasti eivät ole samat voimat liikkeeellä, jotka saivat taannoin Clarionin pätkäistyksi matalammaksi.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#106708
Ruoholahdesta tulee kummasti ryhdikkäämmän oloinen, jos tornit saadaan toteutettua. Erityisesti pidän Itämerentorin suunnitelmista, jotka parantavat huikeasti nykyistä ankeutta ja lisäksi tuovat Helsinkiin jännittävää finanssikeskuksen tunnelmaa. Kauempaa katsottuna tornit eivät ole mitään kaunistuksia, mutta kummasti silmäni ovat tottuneet vastaaviin myös ulkomailla. Toivottavasti muutokset jätettiin pöydälle lähinnä, jotta niiden yhteensopivuutta alueen muiden suunnitelmien kanssa voidaan katsastella tarkemmin.
Risumies tykkää tästä