Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä maitokahvi
#105142
Ei tuosta missä on nuo pilvenpiirtäjät ota kyllä erkkikään selvää, mitä siinä kannen päällä oikein tapahtuu. Muutenkin näitä havainnekuvia katsoessa voi olla varma, että jos torneja tuleekin, niistä on leikattu kerroksia pois ja kaikki hieno ja erikoinen niistä tietysti riisutaan ja linjat suoristetaan tylsämieliseksi.

Tärkeintä näissä olisi tietää, mikä osa havainnekuvasta kuuluu itse Taito-kampukseen, koska se osa varmasti toteutuukin ja jopa sellaisenaan, mutta kaikki muu on lähinnä fantasiaa.

Niin ja tosiaan tuon toisen havainnekuvan radan ylle tulevat korttelit varmaan kannattaa unohtaa jo ihan siksi, että juuri radan yllen tulevissa rakenteissa joudutaan aina käyttämään kalliimpia ratkaisuja kuin muuten, koska jos juna törmää rakenteisiin, sen on kestettävä se. Ellei sitten ole ajateltu, että se siihen vain varataan se mahdollisuus johonkin ammoiseen tulevaisuuteen, kun tilaa ei enää mistään muualta löydy.
Avatar
tekijänä Krio
#105143
Vaikka ovatkin vain havainnekuvia, niin sen tietää että saadaan taas niin ihanan identtisiä tasakattoisia tylsiä paskoja saastuttamaan katukuvaa. Mutta SAFA:n toimistolta kuulemma piti jo vaihtaa housut jokaiselta innostuksen takia, kun saadaan suoria kulmia ja tasakattoja ilman mitään vaihteluja!
tekijänä Xerdoz
#105144
Miksi pitää tehdä tuommoista 60-luvun laatikkoa poikittain katuun nähden. Mikä järki torneissa on, jos muuten on tuommoista kommunistista sunnittelua. Tekisivät vaikka 6-kerroksista, kunhan olisi oikeita kortteleita ja katuun kiinni rakennettua. Tiivistä kaupunkia saa tehtä matalamminkin.
Avatar
tekijänä Ukilainen
#105145
Xerdoz kirjoitti: 04.12.22 01:11 Miksi pitää tehdä tuommoista 60-luvun laatikkoa poikittain katuun nähden. Mikä järki torneissa on, jos muuten on tuommoista kommunistista sunnittelua. Tekisivät vaikka 6-kerroksista, kunhan olisi oikeita kortteleita ja katuun kiinni rakennettua. Tiivistä kaupunkia saa tehtä matalamminkin.
Ne on toimistotaloja. Ei niissä kukaan mieti jotain umpikorttelifetissejä, vaan toimivia pohjia ja luonnonvaloa.

Muutenkin näistä havainnekuvista meuhkaaminen on vähän kyseenalaista, kun ovat vieläkin pelkkää massoittelua, ei rakennusten ulkonäköä lopullisesti määritteleviä. Näiden kahden ehdotuksen välillä ainoa ratkaiseva ero tuntuu olevan korkea rakentaminen tai sen puute.

Joka tapauksessa Itäharjun kolmio tullaan rakentamaan tiiviisti, siitä pitää huolen jo pilaantuneen maaperän kunnostuksen kustannukset. Kaupunki haluaa kyllä omansa takaisin.
TurkuCubed, Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä TornifaniTurusta
#105197
Eipä näy noille elämyskeskuksen tornitaloille mitään konkreettisempaa edistystä tapahtunut? Rekisteröidyin tänne juuri tuon takia ja tässä reilun vuoden aikana, ei kai ole tapahtunut yhtikäs mitään. Ei edes mitään uutta suunnitelmaa tai tarkennusta vanhoihin.

https://www.turku.fi/kaavoitus/turku-ra ... 11740-2017

Muitakin sivuja katsoin. Jotain "yya" sopimusta VR:n kanssa oli jatkettu ensi vuoden kevääseen asti. Ehkä jokin rakentaminen alkaa 2025.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30