Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#104238
Ehkäpä tässä ollaan vielä vaiheessa bisnesjärjestelyjen puolella. Suunnitelma YIT:n, HGR:n ja Ilmarisen uudesta yhteisyrityksestä julkistettiin joulukuussa. Sen jälkeen ei julkisuudessa ole nähty riviäkään asiasta. Onko jollain tapaa kuvioissa mukana myös saksalainen kiinteistöjätti DWS, joka nykyään omistaa Nesteen/Fortumin tornin - sitäkään en tiedä. Optimistina uskon, että jo tänä vuonna juuri tuolla uudella ranta-alueella alkaa tapahtua, sillä YIT:n sivuilla oleva hypetys on niin voimakasta. Tuskin kuitenkaan isoa tornia vielä. YIT otti takkiin Pasilassa sen verran isosti, että toipuminen ja uuden rohkeuden kerääminen ottanee aikansa. Joten veikkaan, että aloitetaan toisella niistä rannalle tulevista asuintorneista.
#104746
Kävin eilen lounaalla Nesteen/Fortumin jne. tornin huipulla olevassa Lucy in the Sky -ravintolassa, ekaa kertaa. Ruoka oli ok ja nipin napin oman lompakon kantokyvyn kestävää (alku- ja pääruoka yht. alle 50 e, viinilasi alkaen 10 e). Mutta maisemien takiahan sinne kannattaa mennä. Näkemistä haittasi hieman ilman utuisuus ja kuvaamista lisäksi ikkunalasit. Vieressä oleva Tapiola on joka kelillä hyvin hollilla. Itäpuolella tajusi taas kerran, kuinka Redin tornit hallitsevat Helsingin horisontttia ylivoimallaan.

Kuva

Kuva
Biosphere, tiiliskivi, Janne_H ja 13 muuta tykkää tästä
#104909
YIT:ltä tuli uutta viestiä asuintalojen rakentamisesta. Aikataulua on tarkennettu nyt niin, että matalamman eli 15-kerroksisen Seasiden ennakkomarkkinointi käynnistyy alkuvuodesta 2023. Syyksi hienoiselle viiivästymiselle mainitaan väljien asuntojen kasvanut kysyntä, minkä vuoksi Seasideen tulee enemmän suuria koteja ja suunnitelmia on tämän takia korjattu.

Kuva
Biosphere, wab tykkää tästä
#104946
Fortumin tornin vieressä YIT:n rantatontilla oli tänään kolme maansiirtokonetta hommissa. Kiviaineksia lajiteltiin, mutta näkyipä maahan iskettynä jo useampi rivi järeitä tukipalkkeja (mm. sinisen Kobelcon takana) rajaamassa rakennuspaikan reunaa. Nyt alan itsekin jo uskoa, että tästä se pian lähtee, Keilaniemen ensimmäinen asuintalo.

Kuva
Hipardus, Kervolainen, TurkuCubed ja 1 muuta tykkää tästä
#105714
YIT:n Seaside-asuintalon ennakkomarkkinointi käynnistyy puolentoista viikon kuluttua tiistaina 16.5. Asiakasrekisteriin ilmoittautuneet pääsevät varaamaan jo maanantaina 15.5. Linkin takaa löytyvät tiedot taloon tulevista asunnoista, kerrospohjista, hinnoista ym. ja voi ladata esitteen. Kallein kämppä on ylimmän kerroksen 118,5 m2:n kulmahuoneisto, joka kustantaa vähän yli 1,6 milliä velattomana tontteineen. Kyseessä on Keilaniemen ensimmäinen asuintalo. Ankeista ajoista huolimatta on toivotettava hyvää onnistumista markkinoinnissa. Tätä on todella odotettu.

https://www.yit.fi/asunnot/myytavat-asu ... a50fb5c4e0

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Biosphere, hmikko, huopa tykkää tästä
#105767
Kävin eilen puolelta päivin kurkkimassa tilannetta YIT:n tonteilla. Ylemmässä kuvassa ollaan alueelle vievällä leveällä ajoväylällä, jota pitkin hoidetaan työmaaliikenne. Näille main tulee joskus Valovirta-kadun jatkolenkki. Seaside- ja Skyline-asuintornit sijoittuvat tästä suunnasta katsottuna Fortumin tornin eteen. Nyt niiden tontti toimi vielä lähinnä parkkipaikkana. Suljetun työmaa-aidan takana oli hiljaista. Oliskohan pitkä viikonloppu jo alkanut?

Alemmassa kuvassa näkyy niemen kärki, johon pitäisi tulla se Suomen korkein. Hiljaista täälläkin, tontti näytti varastokentältä, ei muutosta sitten syksyn.

Kuva

Kuva
TurkuCubed, tiiliskivi, kullevi tykkää tästä
#105791
SRV:n omassa tiedotteessa tietoa ilman maksumuuria: https://www.srv.fi/tiedotteet/sisapiiri ... aehdoista/
SISÄPIIRITIETO: SRV sopinut Espoon Keilaniemeen sijoittuvan toimistotornin urakkasopimuksen pääehdoista

SRV Rakennus Oy projektinjohtourakoitsijana ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sekä HGR Property Partners Oy:n muodostama konsortio tilaajana ovat neuvotelleet ja päässeet yhteisymmärrykseen projektinjohtourakkasopimuksen pääehdoista liittyen merkittävän kokoisen toimistotornin rakentamiseen Keilaniemeen. SRV odottaa, että osapuolet viimeistelevät ja allekirjoittavat urakkasopimuksen lähikuukausien aikana. Urakan arvo olisi toteutuessaan yli 250 miljoonaa euroa.

Kohteen rakennustöiden aloittaminen on vielä ehdollinen kiinteistökehityshankkeelle tavanomaisten investointiedellytysten toteutumiselle ja tilaajakonsortion lopullisen hankepäätöksen syntymiselle. Mikäli hanke toteutuisi, sen rakennustyöt alkaisivat hankepäätöksen syntymisen jälkeen vaiheittain lähikuukausien aikana. Hanke kirjattaisiin SRV:n tilauskantaan rakentamisen alkaessa. Hanke ei sitoisi SRV:n pääomia ja sen liikevaihtovaikutus kohdistuisi tavoiteaikataulun mukaan vuosille 2023 – 2026.

Varmistaakseen hankkeen toteutumisedellytykset ja tavoiteaikataulun toteutumisen, osapuolet aloittavat urakkasopimuksen viimeistelyn rinnalla tärkeimpien alihankintojen valmistelun välittömästi.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10