Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Jumppu
#105758
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009588617.html

Varsin kammottavia toimistorötisköjä tulossa Hietsun rantaan kiinteistökehitysyhtiö HGR:n toimesta. Kuinkahan pitkään tätä jatkuu? Miten pitkään voiton maksimointiin pyrkivien ekonomien ja juristien annetaan pilata pääkaupungin paraatipaikkoja? Miksi ihmiset äänestävät kokoomusta ja vihreitä, jotka sallivat tämän?
Avatar
tekijänä Krio
#105759
Äläs nyt, äärimmäisen hienoa ja innovatiivista suomalaista arkkitehtuuria, melkein jää Alvar I Pyhäkin toiseksi! Siis niin satavarmasti turistien tuleva suosikkikohde, jota tulevat ensin nähneiden äidit ja isätkin katsomaan! Magnifique, sanoisi ranskalainen, koska heillä päin ei osata edes unelmoida noin mahtavista kohteista!
tekijänä hmikko
#105760
Jumppu kirjoitti: 16.05.23 18:04 Varsin kammottavia toimistorötisköjä tulossa Hietsun rantaan kiinteistökehitysyhtiö HGR:n toimesta.
Kuva näköjään vuoden 2021 viitesuunnitelmasta. Se ja muut renderit on postattu tänne aiemminkin, johonkin muuhun ketjuun. Kaava on aloitusvaiheessa, eli varsinaista kaavaluonnostakaan ei ole vielä tehty. Sikäli julkisivuja ei liene suunniteltu mitenkään lopullisesti, mutta tietysti tämmöisessä grynderivetoisessa jutussa lopputulema voi olla aika lähellä viitesuunnitelmaa, ainakin jos arkkitehtitoimisto pysyy samana.

Suunnitelman tiedot (linkit viitesuunnitelmaan ja kyselyjen koosteisiin)
tekijänä Jumppu
#105762
Voisiko joku asioita tunteva selittää, miten tällainen ihmisvihamielinen suunnittelu ja arkkitehtuuri menee Helsingissä läpi kerran toisensa jälkeen? Ongelmahan on systeeminen. Vastaavia moderneja rötisköjä on tehty Eiranrantaan, Pasilaan, Töölönlahdelle jne.
Avatar
tekijänä hylje
#105763
Kammottavia? Älä viitti. Ihan hyviä noi on. Ja paraatipaikka? Tirsk. Helsinki menee pilalle kun ei rakenneta riittävästi.
tekijänä slette
#105765
Jumppu kirjoitti: 17.05.23 09:41 Voisiko joku asioita tunteva selittää, miten tällainen ihmisvihamielinen suunnittelu ja arkkitehtuuri menee Helsingissä läpi kerran toisensa jälkeen? Ongelmahan on systeeminen. Vastaavia moderneja rötisköjä on tehty Eiranrantaan, Pasilaan, Töölönlahdelle jne.
Harmaat laatikot alkavat taas tulla muotiin?
Avatar
tekijänä veka
#106065
Telakkarannan talot ovat ulkoisesti valmistumassa, sisätöitä vielä riittää. Pihamaalla eli odotetulla rantaterassilla myös tapahtuu. Pääosin se on vielä rakennustarvikkeiden vallassa, mutta pieniä aihioita tulevasta kivasta näkyy jo. Huomasin esim. erittäin kauniisti viistotut pienet portaat.

Näkyvin juttu ulkopuolella on nyt viereisen kuivatelakan remontointi osaksi Telakkarannan viihtymisaluetta. Kuivatelakka-altaaseen tehdään paikat kolmelle ravintolalaivalle. Niitä varten rakennetaan rantaan parhaillaan uutta komeaa ja järeää lankkulaituria, johon tulevat myös alusten tarvitsemat vesijohdot, viemäröinti ja sähköt. Lankkulaiturifriikkinä arvostan Telakkarantaan tulevan laiturin korkealle. Kyllä Helsingissäkin osataan. On suuri ilo päästä seuraamaan tämän laiturin ja rannan valmistumista. - kuvat eiliseltä

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Maeeeq, tiiliskivi, Kantti ja 5 muuta tykkää tästä