Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Biosphere
#104539
tiiliskivi kirjoitti: 21.06.22 21:21 Hyvännäköisiä ehdotuksia. Mennyt ohi että maalitehdas lopettaa. Kuvien perusteella osa tehtaan rakennuksesta tarkoitus säilyttää ja perustaa jokin paikallinen ravintolapöhinäkeskus siihen.
Minä ymmärsin, että tehtaan lopettamisesta tai siirtämisestä ei ole päätöstä ja tehtaan olisi tarkoitus jatkaa toimintaansa tuolla alueella. Tuossa on kyllä huima potentiaali, kun vieressä on upeasti maisemoitu Vernissarannan alue ja vapaana virtaava joki. Tehdasalueellakin on mielenkiintoisen näköisiä rakennuksia eri vuosikymmeniltä, joten tässä on ainekset hienoon kokonaisuuteen.
tekijänä tiiliskivi
#104854
tiiliskivi kirjoitti: 21.06.22 21:21
Tarkemmin tutkimatta, puhtaasti esteettisin perustein on Parklife (kolmas kuva) kiinnostavin ehdotus lähinnä monimuotoisimman ja -kokoisimman rakennuskannan muotokielensä vuoksi. Vähän jonkun tanskalaisen idyllisen pikkukaupungin fiilistä. Ainoa vain että ehkä liiankin pieni mittakaava ja asfalttia tuhlaileva, esim. viimeisen kuvan Kaupunki, luonto, elämä, värit -ehdotukseen verrattuna tehokkuus on puolet pienempi (0,45 vs. 0,89; asukkaita+työpaikkoja 2400+1583 vs. 3672+3441), ja silti puistoja 3 hehtaaria vähemmän.
Voitto jaettiinkin sitten näiden kahden kesken. HYvät lähtökohdat yhdistellä tehokasta ja pikkusievää.

HS: Havainnekuvissa näkyy Keravanjoen varteen hahmoteltu uusi kaupunginosa - Tikkurilan Väritehtaan isossa suunnittelukilpailussa voitto jaettiin kahden työn kesken.

KILPAILUTUOMARISTON puheenjohtaja Jorma Haapamäki luonnehtii kahta voittanutta ehdokasta niin ansiokkaaksi, että tuomaristo toivoo kaavoittajan ja Tikkurila Oyj:n jatkavan yhteistyötä molempien kanssa lopullisen kaupunkivision muodostamiseksi.

”Noanin työ ”Kaupunki, luonto, elämä, värit" on huolellisesti tutkittu ja perinpohjainen. Siinä jalankulkuverkosto ja pienet piazzat muodostavat hienoja kaupunkitiloja.”

Rakentaminen on keskitetty umpikortteleihin, joissa talojen korkeus vaihtelee sijainnin mukaan. Etelään päin katsovista ikkunoista voi katsella seuraavien talojen yli.

”Arkkitehdit Anttilan ja Rusanen toimiston työ on raikas kaupunkivisio, jossa irrotellaan väreillä ja muodoilla. Heidän suunnitelmansa Heurekan suunnan sisääntulosta oli koko kisan paras”, Haapamäki sanoo.

Palkituissa töissä on myös kehitettävää. Tuomariston mielestä Keravanjoen varsi jäi molemmissa hieman irralliseksi, ja muun muassa siihen toivotaan parannusta kaavoitustyön edetessä.
veka tykkää tästä
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83