Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Kervolainen
#104763
15.11.2022 muutettu aihe käsittelemään yksittäistä hanketta, forumilla löytyy jo koko keilaniemeä koskeva aloitus.

Keilaniemen nykytilanne
Keilaniemestä onkin foorumilla jo useampi aloitus, mutta yksikään ei tunnu keskittyvän alueen kehitykseen vaan yksittäisiin hankkeisiin, tässä keskustelussa on tavoitteena jakaa ajankohtaista tietoa rakennushankkeista Keilaniemessä sekä uusista asemakaavoista sekä luoda yleistä keskustelua Keilaniemestä.

Tällä hetkellä (09/2022) tilanne on keilaniemessä se, että asemakaavoitus on jo suurimmalta osin valmis mutta rakennustyömaita ei ole aloitettu suuremmalta osin, esimerkiksi tornitalojen rakennuksesta ei nykyvalossa ole vedenpitävää tietoa.

Uusia tornitalohankkeita Keilaniemeen.
Keilarantaan suunnitellaan yhtä Suomen korkeimmista tornitaloista mikäli kaava toteutuu. Korkein tulisi olemaan 34-kerroksinen.
Kuva
https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/toimis ... tion-40987
Kuva
Huomioitavaa on että nämä kuvat ovat viitteellisiä.

Kuva


On hyvinkin outoa että lähdetään suunnittelemaan korkeaa hotelli/kongressikeskusta kun muutama vuosi sitten vastaavanlaisen tornitalon asemakaava saatiin lainvoimaiseksi. Saa nähdä edistyykö nämä hankkeet loppujen lopuksi ja kuinka paljon muutoksia esimerkiksi kerroslukuihin tulee. Esimerkiksi yksi pyöreistä torneista päätettiin muuttaa kulmikkaaksi (Keilaniemi Next 2) josta mieleen tulee ehdottomasti hankeen halpuutus. Toivotaan että näemme Keilaniemen tornitalojen osalta edistystä seuraavina vuosina.
Viimeksi muokannut Kervolainen, 15.11.22 19:01. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
veka, tiiliskivi, apollonkatu tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#104764
Kiitos mainiosta bongauksesta. Itse asiassa Keilaniemestä kokonaisuutena on Talossa jo ketju, mutta se on Alakerran puolella, jotta sinne mahtuisivat kaiken sorttiset (myös matalat, liikenne ym.) kehityshankkeet. Siinä on lisäksi niputettu yhteen Keilaniemi ja Otaniemi, jotka ovat käsi kädessä kasvamassa ’Suomen Piilaaksoksi’, kunhan kerkiävät. Sinne tämänkin voisi mieluusti siirtää.

Tuo 34-kerroksinen hotelli- ja kongressikeskus on se norjalaisen kultasormen Arthur Buchardtin Ab Invest-yhtiön (tuttu Clarioneista ym.) ihmeellinen varaus, joka nyt koronan ym. jälkeen näyttää saavan lihaa ympärilleen. Kolme vuotta sitten hehkutettiin jopa yli 200-metristä hypertornia, mutta nyt on näköjään tyydytty samoihin mittoihin kuin viereisessä YIT:n ym. toimistotornissa. Myös tästä norskitornista on jo oma ketjun aloitus (Yläkerran puolella), joka on jäänyt vartoomaan, että jotain alkaisi tapahtua.

Isoin uutinen tuossa suunnitelmassa taitaa kuitenkin olla nuo muut uudisrakennukset, jotka eivät ole pieniä. Miten kummassa ne meinataan mahduttaa paikalla jo olevien rakennusten väliin?

Haluamatta yhtään ilkeillä siteeraan taas mielelläni John Waynea: ”That’ll be the day” eli sen päivän kun näkis. Keilaniemessä ei tunnuta saavan uusia isoja projekteja käyntiin millään. Se ei kuitenkaan hidasta ideanikkareita eikä näköjään myöskään virkaväkeä. Kehitystyötä tehdään palkanmaksun eteen ainakin paperilla. Tuutista tulee lisää pelimerkkejä yrityskauppoihin ym. tärkeään. Nostokurkia ei Keilaniemessä näy.
tekijänä Kervolainen
#104808
Komppaan ylempää viestiä. Keilaniemessä kyllä suunnitellaan ja papereita käännellään kokouksissa mutta rakentamisen aloittaminen ei näy horisontissa edelleenkään.

Huomasin tässä tosin YIT:n sivuilta mielenkiintoisen tekstin.
"Tavoitteenamme on aloittaa ensimmäisten kotien ennakkomarkkinointi alkuvuonna 2023. Kiinnostuitko? Ilmoita tietosi asiakasrekisteriimme, niin saat tietoa, kun Keilaniemenrannan suunnitelmat etenevät."
Tuon perusteella voisi uskoa että ainakin Skyline & Seaside lähtisi ensi vuoden alusta edistymään.
Kuva
Yllä oleva kuva YIT:n sivulta.

Vähintäänkin kyseenalaista on myös se, että näitä tornitaloja markkinoidaan merenrantatonttina ja hyvillä maisemilla, samaan aikaan on käynnissä asemakaava joka sallisi merenrantatäyttöä Skylinen & Seasiden eteen ja huomattavasti korkeamman tornitalon. Noh, toisaalta tämän uuden projektin asemakaava ei ole vielä lainvoimainen joten kaipa se on sallittua..

Lähde. https://www.yit.fi/asunnot/myytavat-asu ... keilaniemi
huopa tykkää tästä
tekijänä Jukki
#104829
Eilen oli ukkoja töissä tuolla K-tornin täyttöalueella. Siitä päätellen hanke edistyisi.
tekijänä Kervolainen
#104870
NCC:n tornitalohanke etenee vuokrausvaiheeseen.

Aiempi nimi Keilaniemi Next 2 on vaihdettu "Beam" nimeen ja yrityksen nettisivuilla lukee että projekti on vuokrausvaiheessa. Toivottavasti nyt lyötäisiin jo hakkukin maahan pikkuhiljaa. Nettisivuilla valmistusaika 2025. Toivottavasti näin olisi.
https://www.ncc.fi/toimitilat/beam/
Ohessa kuvakaappaus nettisivuilta
Kuva
apollonkatu, Pyöröovi tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#104884
Minulle tämä muoto ei tule ainakaan minään pettymyksenä. Pyöreät muodot ovat paitsi hankalia rakentaa, ne myös tekevät kadusta herkästi tuulisen ja kytkeytyvät muuhun ympäristöön heikosti. Tietty näkymät eivät ole kaiketi aivan yhtä hyvät, jos niitä jää kaipaamaan.