Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä TurskaT
#104765
Osaako joku selittää mikä homma noissa palvelukortteleisssa.
Paloauton punaisen talon viereen muurattiin paikalla tiiliverhoilu. Joka nyt on rapattu ja ilmeisesti maalataan. Mikä juttu? Ei vaikuta kustannustehokkaalta. En koskaan aiemmin nähnyt vastaavaa julkisivun rakentamistapaa. Tehdään julkisivu joka sitten peitetään
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#104766
Muurattu rapattu julkisivu on perinteinen kestävä kaupunkijulkkari, joita vaaditaan Helsingissä kaavassa. Ei siinä mitään ihmeellistä ole, vaikkakin toki nykypäivänä harvinaisempi kun grynderit pyrkivät menemään siitä missä aita on matalin eivätkä asiakaat ymmärrä onko näkyvän pinnan alla ratkaisu joka kestää kymmenen tai sata vuotta. Grynderin vastuu talosta on siinä vaiheessa joka tapauksessa jo päättynyt.
Kivenhakkaaja, Skapadapuipui, hmikko ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#104770
Kävin näppäämässä kuvan NAL-talon muuratusta + rapatusta ja maalatusta seinästä. Itekin ensin vain pähkäilin, ettei tiiliseinän väri varsinaisesti synkkaa naapuritalon kirkkaan punaisen seinän kanssa - mitähän meinaavat - mutta läheltä katsottuna huomasi helposti, ettei saumausta ollut viimeistelty ja varmaan rapataan tämäkin talo. Nyt on sitten vain keskikaistale rappaamatta ja enää saa jännätä keltaisen seinän lopullista värimaailmaa: ovatko nuo vielä pohjamaaleja ja mitä väriä tulee keskiosaan?

Jo tässä vaiheessa kiitän. Jätkäsaaareen on viime vuosina noussut lähinnä tummahkoja harmaanruskeita ja vaaleampia harmaanruskeita taloja ja lisää ikävää on tulossa. Gibraltarinaukion riemukas värimaailma on loistava poikkeus tästä lannistavasta ankeutuksesta. On myös ollut mukava päästä seuraamaan maalausporukoiden koko kesän jatkunutta performanssia näkyvällä paikalla.

Kuva

Kuva
TurskaT tykkää tästä
Avatar
tekijänä wab
#104771
veka kirjoitti: 14.09.22 19:26 Kävin näppäämässä kuvan NAL-talon muuratusta + rapatusta ja maalatusta seinästä. Itekin ensin vain pähkäilin, ettei tiiliseinän väri varsinaisesti synkkaa naapuritalon kirkkaan punaisen seinän kanssa - mitähän meinaavat - mutta läheltä katsottuna huomasi helposti, ettei saumausta ollut viimeistelty ja varmaan rapataan tämäkin talo. Nyt on sitten vain keskikaistale rappaamatta ja enää saa jännätä keltaisen seinän lopullista värimaailmaa: ovatko nuo vielä pohjamaaleja ja mitä väriä tulee keskiosaan?
Maalarina sanon että julkisivu on valmis ja tiilipinta jää tuollaiseksi.
Avatar
tekijänä veka
#104772
^Mielenkiintoista, saapa nähdä kuinka käy. Itselleni tämmöinen rouheus sopisi hyvin, ja onhan se jopa suosittua maailmalla (= esim. Tanskassa), mutta jotenkin en usko meikäläisen systeemin taipuvan siihen ihan helposti. Tulin näpänneeksi toisenkin lähikuvan seinästä. Siinä on ikkuna-aukon reunalla merkillinen paikkoheitto, jota ei ehkä haluta jättää näkyviin.

Kuva
highrisejonne tykkää tästä
tekijänä hmikko
#104775
veka kirjoitti: 15.09.22 10:39 ^Mielenkiintoista, saapa nähdä kuinka käy. Itselleni tämmöinen rouheus sopisi hyvin, ja onhan se jopa suosittua maailmalla (= esim. Tanskassa), mutta jotenkin en usko meikäläisen systeemin taipuvan siihen ihan helposti.
Jätkäsaaressa on jo mm. JKMM:n Bysa & Sandis, jonka muuraus on tarkoituksella vielä selvästi karkeampaa jälkeä.

https://jkmm.fi/fi/work/bysa-sandis/
Avatar
tekijänä veka
#104783
^Juu, niin on. Bysa&Sandis on minusta Jätkäsaaren komeimpia rakennuksia, josta JKMM voi olla ansaitusti ylpeä, vieläpä hienolla paikalla puiston laidalla. Sen valtteja on loistokkaan arkkitehtuurin lisäksi erityisen huoliteltu julkisivupintojen muurausjälki. Karkeampaa, ihan varmasti, mutta ei yhtään hutiloiden tehtyä. Ymmärtääkseni noin hienon ja omaleimaisen pinnan luominen on vaatinut muurareilta erityistä osaamista ja huomattavaa vaivannäköä. Isossa pinnassa taidokas muuraus näkyy eri tavoin riippuen valon suunnasta ja laadusta. Sitäkin enemmän vaikuttaa taustana olevan tiilen väri. JKMM:n sivuilla (linkki edellä) on hyviä kuvia kaksivärisestä rakennuksesta. On aina ilo kävellä tämän rakennuksen vieritse.

Näiden mielikuvien takia kävin happihyppelyllä näppäämässä kuvan tuosta seinästä. Matkan varrella sattui silmiin pari muutakin taloa, joissa julkisivumuuraus on tehty perinteisestä siististä saumauksesta poikkeavalla tavalla. Mikä lie trendi tai oikku on antaa saumalaastin levitä kauniisti tiilipinnan päälle, melko suosittua se kuitenkin tuntuu olevan. Jätkässäkin tällä tavoin saumattuja tiilitaloja on jo ainakin toistakymmentä. Bysa&Sandis on kuitenkin omassa sarjassaan, kerrassaan taiturimaista muurausjälkeä.

Mutta tämä on kuitenkin jotain muuta kuin perussiisti muuraaminen, jota jokainen ammattimuurari tekee vaistomaisesti. Kun halutaan ja tehdään jotain erityistä, muurari joutunee skarppaamaan, jotta jälki olisi tasalaatuista. Minusta NAL-talon muurausjälki on ihan peruslaatuisen siistiä muuraamista muurauslaastilla, mutta arvelen yhä vain, että se tullaan vielä rappaamaan. Saatan olla väärässä.

Bysa&SandisKuva

Saton tornitaloKuva

Lidlin taloKuva
Avatar
tekijänä veka
#104788
Jätkäsaaren uusin hotelli on avattu. Kyseessä on Unity-ketjun studiohotelli, joka on ensisijaisesti tarkoitettu pidempiaikaiseen majoittumiseen ja työmatkalaisille. Mielestäni rakennus on erittäin tyylikäs. Se on myös korkeampi kuin ensin huomaakaan, reilusti korkeampi kuin naapurinsa. Tämän näkee parhaiten vähän kauempaa ja lännen suunnasta. Ylimpien kerrosten huoneistojen parvekkeet nousevat hauskasti naapuritalojen kattolinjan yläpuolelle.

Kuva
wab, Pyöröovi, tiiliskivi ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#104791
Hienoa ollut seurata tämän rakentumista ja nyt valmiina yksi saaren tyylikkäimmistä. Vaikkei rakennus varsinaisesti massiivinen olekaan, tiettyä jylhyyttä designissa kieltämättä on, mikä vie vertikaalisten ikkunoiden ohella ajatukset Atlantin toiselle puolelle. "Tornitalo olematta tornitalo". Lisäksi jätkäsaarelaiseen tyyliin hyvin istutettu korttelirakenteeseen. 4/5.

Jonkinlainen pieni masto olisi voinut olla näppärä arkkitehtooninen lisä.
tekijänä Kervolainen
#104793
Kysäisin kaupungilta onko rakennuslupia tullut Royal Centerin tontille.

Vastauksena sain:
Helsingin Royal Center on hakenut rakennuslupaa Tyynenmerenkatu 27 rakennettavaan 11-kerroksiseen kokoontumistilarakennukselle.

Saa nähdä milloin rakennustyömaat alkavat tontilla.
Avatar
tekijänä veka
#104796
Tämä lienee hyvä uutinen. Royal Areenan suunnitteluvarausta on jatkettu 31.12.2023 asti. Rakennuslupahakemus koskee siis ns. mailapelitornia ja kai myös sen yhteydessä olevaa 4000 katsojan areenaa eli "kokoontumistilarakennusta". Kun lupahakemuksesta päätetään, saadaan ajanmukaista tietoa rakennuksesta.

Julkisuudessa hankkeen puuhamiehet ovat innostuksissaan kertoilleet, missä mennään. Esim. Hesarissa oli viime joulun alla kiinnostava hehkutus:
Helsinki saa luksusluokan tennisklubin
Helsingin Jätkäsaareen on nousemassa ainutlaatuinen tornitalo mailapeleille. Talon luksustason tennisklubille Tennis Tower Helsinkiin otetaan vain 150 jäsentä.
…..
Yksi kannattavuuden takaaja on kahteen ylimpään kerrokseen tuleva tennisklubi. Viiden kentän kokonaisuuden ympärille on perustettu Tennis Tower Helsinki, johon otetaan 150 jäsentä ja jonkin verran yrityksiä mukaan.

Eksklusiiviseen klubiin pääsee jäseneksi 15 000 eurolla ja sen lisäksi lunastetaan vuosittain 4 000–7 000 euron pelimaksu riippuen viikoittaisten pelivuorojen määrästä. Jäsenet saavat kalliimpaa pelimaksuaan vastaan yhden hyvään aikaan pelattavan tunnin viikossa ja toisen niin sanotun kiertävän vuoron viikon aikana.

Jätkäsaareen valmistuu Suomen ensimmäinen aito tenniksen luksusklubi, joka vastaa saksalaisia tai yhdysvaltalaisia tenniskerhoja: on pyyhkeet, merelle antavat saunatilat, ruoka- ja juomapalveluita, neuvottelu- ja vetäytymistiloja, sohvaryhmät, nojatuolit ja erilaisia tapahtumia.Kaikkea on paljon enemmän, laadukkaammin ja tyylikkäämmin kuin tavallisissa tennishalleissa.

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008470642.html
Avatar
tekijänä veka
#104811
Saukonkanavan rakentamisen toinen vaihe alkaa, kertoo viesti. Viikko alkaa siis oikein hyvällä uutisella. Nyt tehdään noin 200 metrin pätkä Bermudankolmion kulmalta seuraavaan mutkaan tai ehkä vähän ylikin Haitinkujan/Panamankadun tulevalle sillalle asti. Kanavasta rakennetaan valmiiksi saakka kaupungin puoleinen sivu. Se mahdollistaa rantakortteleiden 20072 ja 20073 rakentamisen. Ja lopulta päästään toteuttamaan myös Bermudankolmio-aukio. Juhlaan on aihetta varsinkin aukion laidalla sinnittelevillä ravintolayrittäjillä. Kanavatyöt alkavat jo ensi viikolla ja kestävät runsaan vuoden.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/saukonka ... 95&lang=fi

Kuva
Skapadapuipui tykkää tästä
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117