Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#104519
Pyöröovi kirjoitti: 17.06.22 20:44 Kieltämättä loogisesti Elielinaukion Klyyga-keskustelun jälkeen odottaisi kansan olevan raivoissaan tästä suunnitelmasta. Kenties Sähkötalon ja Autotalon näkymät eivät ole järin tärkeitä kansalaisille...
Terveyskeskuksesta ei tehty suunnittelukilpailun (oliko semmoinen...) kohdalla etusivun kampanjaa Hesarissa.

Kaavoituksen lähtökohta on sikäli eri muutenkin, että tuossa kaupunki toteuttaa itse päättämäänsä terveydenhoidon keskittämistä. Elielinaukiolla annettiin yksityisten sijoittajien konsortiolle suunnitteluvaraus tontille, joka on nykyisellään avointa julkista tilaa.
tekijänä bonk
#104707
Alppilan konepaja-alueen pohjoislaitaan teollisuuskadun varteen on alettu rakentamaan talon perustuksia. Talosta tulee pitkä ja kapea, kolme kerrosta toimistoja alas ja päälle neljä erillistä neljäkerroksista asuin tornia. Vastaavan laisesti kun konepaja-alueen vastakkaisella laidalla.

https://kartta.hel.fi/helshares/kaavase ... lostus.pdf
sivulta 37 löytyy kuvia tulevasta rakennuksesta.
hmikko, veka tykkää tästä
tekijänä Tipi
#104708
Selkeän näköinen tuo konepajan kokonaisuus, ikkunat lattiasta ylös :smt023
Tuli taas yövyttyä Tallinan hiltonissa. Tuon hotellin ikkunat sekä näkymät säväyttää joka kerta. Suosittelen testaamaan tuon hotellin ihan inspiraationa, näkee miten ikkunat ja hiukan suurempi huonekorkeus saa ihmeitä aikaan!
Edit: Hotellin Able butcher -ravintolan beef tenderloin on muuten elämäni paras pihvi! Sitäkin vaan testaamaan :D

Konepajan suunnitelman massa on hiukan tasapaksu, olisiko parempi kolmella erisävyisellä tiilellä?
tekijänä hmikko
#104709
bonk kirjoitti: 27.08.22 20:19 sivulta 37 löytyy kuvia tulevasta rakennuksesta.
Kiitoksia postaamisesta. Laitan tuon sivun tähän. Kaavamuutoksen selostus on päivätty 11.6.2013. Saa nähdä minkä näköinen toteutus tulee.

Kuva
veka tykkää tästä
tekijänä hmikko
#104777
HS: Helsinkiin puuhataan jopa Tukholman Globenia suurempaa jättiareenaa pikaisella aikataululla

Tavoitteena on, että parhaimmillaan 17 000 asiakasta vetävä Suvilahden areena avautuisi kesällä 2027. Se tulisi suurin piirtein Hanasaaren hiilivoimalan ja vanhojen kaasukellojen väliselle alueelle, jossa nyt järjestetään esimerkiksi Flow- ja Tuska-festivaalit.

Hankkeen taustalla on kokenut ryhmä muun muassa kiinteistökehityksen, rakentamisen, rahoituksen, juridiikan ja urheilun ammattilaisia.

Hankeryhmään kuuluu NHL-pelaajien neuvonantaja Todd Diamond, jääkiekkovalmentaja Olli Jokinen, rakennusyhtiö SRV:n perustaja, vuorineuvos Ilpo Kokkila, rakennuttaja Juha Kokkila, kiinteistösijoittaja Marko Kuusisto, NHL-pelaajien neuvonantaja Ilkka Larva, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen, asianajaja ja urheiluvaikuttaja Heikki Penttilä, jääkiekkoilija Karri Rämö ja asianajaja Urpo Väänänen.
HS: Helsinkiin suunniteltu jättiareena sai pormestareilta myönteisen vastaanoton, mutta soraäänikin löytyi
tekijänä tiiliskivi
#104780
hmikko kirjoitti: 27.08.22 23:32 Kaavamuutoksen selostus on päivätty 11.6.2013. Saa nähdä minkä näköinen toteutus tulee.
Kieltämättä on tuo havainnekuva jo vähän vanhentuneen näköinen. Itse en koskaan tästä kadun suuntaan mykästä vankilamuurityylistä pikku ikkunoin oikein perustanut. Toisaalta aika monotonista tiilipintaahan loppukatukin on jo.

Aikamoisia temppuja saadaan tehdä jos Teollisuuskadusta meinataan jonkinlaista alueen elävää keskustaa tehdä nykyisen liikenneväylän sijaan, esimerkiksi vaikea nähdä miten se pitkään aikaan kilpailisi ihan vieressä kulkevan Aleksis Kiven kadun moninaisuuden kanssa.
Pyöröovi, veka tykkää tästä
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195