Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Smithers
#104024
Dietrich kirjoitti: 16.02.22 13:28 Kyllä tätä aluetta rakennetaan kuin iisakin kirkkoa, kun rakentaminen aloitettu jo 2017 ja vieläkin rakennetaan. Tietääkö kukaan, montako taloa on jo tullut, ja montako on vielä tuleman?
Ehkä viestisi oli sarkastinen, mutta eikö tämän kokoluokan alueita rakenneta yleensä Suomessa vähintään 15 vuotta? Tietääkseni ainakin 20 taloa on vielä joko kesken tai kokonaan aloittamatta. Valmiina jotain 15 luokkaa.
Avatar
tekijänä veka
#104566
Maakuntamatkalla Tampereella. Erityinen ilon aihe oli Ranta-Tampella, jonka rakentaminen on silmämääräisesti arvioiden jo puolivälissä tai ylikin, ja hyvältä näyttää. Jätkäsaarelaista ilahduttaa suuresti, että Ranta-Tampellan tärkeimmät elementit rakennusten lisäksi - kanava ja rantapromenadi - ovat jo pääosin valmiit ja asukkaiden ahkerassa käytössä. Marssijärjestys on siis ihan toinen kuin Helsingissä, missä ne tehdään vasta viimeisinä, sen jälkeen kun talot ovat pystyssä. Esim. Jätkässä tämä tarkoittaa, että kanavaan saadaan vesi ja rantaraitti käyttöön vasta joskus 2030-luvulla. Hyvä Tampere!

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, tiiliskivi, Pyöröovi ja 9 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#104680
veka kirjoitti: 01.07.22 20:10 ja hyvältä näyttää.
Tekis mieli kysyä, että mistä kohtaa... Tämä annos laatikkoarkkitehtuuria näyttää mun silmääni sitä tappavammalta mitä pidemmälle rakentaminen etenee. Toki toteutus vastaa havainnekuvia, ja suunnitelmaa kritisoitiin täälläkin laatikoiden kloonaamisesta alusta asti, joten sikäli ei yllätystä. Silti, todellisuus on mielestäni varsin hirviä. Tumma tiili on todella raskas yhdistelmä näiden laatikkojulkisivujen kanssa. Kanavaa ja järvinäkymiä ei voi varsinaisesti pilata, mutta muun näköjään voi.
tekijänä JTunkki
#104681
Onko tuonne kanavanrantaan saatu viimein muutakin kuin isoin ikkunoin varustettuja pysäköintikellareita? Tuon uusimman (itäisimmän) talon muoto ikävästi viittaisi siihen alakertaan menevään ajoneuvoramppiin :(
Avatar
tekijänä henkka
#104682
JTunkki kirjoitti: 17.08.22 11:10 Onko tuonne kanavanrantaan saatu viimein muutakin kuin isoin ikkunoin varustettuja pysäköintikellareita? Tuon uusimman (itäisimmän) talon muoto ikävästi viittaisi siihen alakertaan menevään ajoneuvoramppiin :(
Ranta-Tampellan Kaplan, alimman kerroksen ikkunat kanavarannassa ovat tosiaan pysäköintihallin ikkunoita.

Kuva
Jary tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#104685
hmikko kirjoitti: 16.08.22 22:40 Tekis mieli kysyä, että mistä kohtaa...
Matkasin Tampereelle aika vähäisin odotuksin. Luulin Ranta-Tampellan olevan vielä ihan keskentekoinen, enkä tunne itseäni ruskeiden talojen ystävänä. Niitä saa Helsingissä nykyään nähdäkseen enemmän kuin lääkäri määrää, Jätkäsaaressa varsinkin. Kävi kuitenkin niin mukavasti, että onnistuimme vuokraamaan Ranta-Tampellasta kämpän (joka oli yhä myynnissä), ja näin tähän alueeseen pääsi tutustumaan muutaman päivän ajan kunnolla.

Paikan päällä selvisi, että taloista lähes puolet on jo rakennettu ja niissä asutaan. Ja mikä parasta, rantapromenadi istutuksineen ja kanava ovat jo valmiit. Kun kelikin oli kohdallaan, alueen tunnelmaan pääsi tutustumaan hyvin. Maleksiminen rannassa, hörpyt rantakuppilassa ja kanavan meiningin seuraaminen olivat elämän parempaa laitaa. Lisäksi reissumme tärkeä etappi oli Anna Retulaisen näyttely Sara Hildenin museossa, minne pääsee tuolta rantaa pitkin kävelemällä, ei paha. Myös keskustaan pääsee näköjään kävellen rantoja seuraten.

Ruskeat laatikkotalot ovat ruskeita laatikkotaloja. Tämä ei tuolla enää muuksi muutu. Mutta huolellisesti toteutetut ranta ja kanava pelastavat paljon. En usko, että alueen uudet asukkaat pettyvät uuteen kotiseutuunsa. Ruokakauppa pitäisi saada ja pari kuppilaa rannalle lisää. En tiedä, onko sellaisia tulossa.
hmikko, grendy tykkää tästä
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48