Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
#104670
Kivistöön on suunnitteilla Arena 3.3 projektinimellä kulkeva mielenkiintoinen tapahtumakeskushanke. Valmistuessaan areena olisi Suomen mittapuussa suurin sisätapahtuma-areena.

  • 17,000 katsojaa urheilutapahtumissa ml. jalkapallo

  • 32,000 katsojaa konserteissa
  • 250 hotellihuonetta

Havainnekuva 2022
Kuva

Lisää kaavahankkeesta: https://www.vantaa.fi/fi/kaavoitus/kaav ... uma-areena.
TurkuCubed, apollonkatu, AQ ja 1 muuta tykkää tästä
#105087
Helsinki-Vantaan lentoaseman lähelle suunniteltu jättiareena etenee – jatkossa Suomeen halutaan Lady Gagan kaltaisia supertähtiä

Ylellä juttua Kivistön Areenasta. Täytyy kyllä myöntää, että alusta asti luotto tämän hankkeen toteutumiseen on ollut käyttännössä nolla. En nyt vieläkään ole vakuuttunut, kun se tärkein eli rahoittajat vielä puuttuvat. Mutta aika lupaavia uutisia, jos hotellioperaattori on jo löytynyt ja sopimus allekirjoitettu sekä jos Lippupiste/Eventim on saatu mukaan hankkeeseen.

Mutta katsotaan mihin päättyy. Toki vielä paljon matkaa siihen, että joku oikeasti hankkeen rahoittaa ja työt alkavat. Etenkin kun Helsingin areenoiden hankkeet ovat vielä niin auki.
apollonkatu tykkää tästä
#106675
Rakennuksen ulkoasu näyttää muuttuneen hieman aikaisemmasta, mutta nämä lienevät vielä jotain luonnoksia. Kahlailin kaavan selostusta sekä lahokaviosammal- ja liito-oravaselvityksiä, ja syntyi vaikutelma että tässä ollaan tosissaan liikkeellä. Mutta mistä rahoitus? Nyt ollaan joka tapauksessa niin hyvässä vauhdissa, että luulisi Helsingin päättäjien vihdoin heräävän.

kuva: DOMOS arkkitehdit 2023Kuva
apollonkatu tykkää tästä