Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä tunppi
#104628
Sellainen off topic että kerran iltalenkillä satuin menemään sataman uuden parkkitalon ohi ja valo ovella näytti että se on täysi. Se oli ensimmäinen kerta, varmaan Viron matkailu on palannut koronaa edeltävälle tasolle. Parkkitalo on kohtuu iso, vertautuu esim. lentokentän P3 taloon minne mahtuu paljon autoja.
Avatar
tekijänä veka
#104629
Lurkkeri kirjoitti: 27.07.22 16:32 Hesarin artikkelin mukaan talosta on tulossa punainen. Pinkki väri on pohjamaalia:
https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art ... 69233.html
Tänään kolmen aikaan ip punaista paloautoväriä oli vain osassa seinää, kuten Hesarin kuvastakin (näpätty joskus aamupäivällä) näkee. Osa pinkistä "pohjamaalista" on ilmeisen tarkoituksella jätetty näkyviin eikä ehkä olekaan pohjamaalia. Seinässä on nyt siis komeasti jo kolmea punaista. Saapa nähdä mitä kivaa YIT:n taitavat maalarimestarit vielä löytävät purkeistaan. Jo nyt voi sanoa, että onpas iloinen ja monella tapaa positiivisen näköinen seinä. Tulossa on lisäksi vielä naapuritalon seinän vasen kaistale, jonka kanssa riemunpunaisen seinän soisi lyövän kättä.
Avatar
tekijänä veka
#104632
Puolelta päivin tänään YIT-talon seinässä oli jo neljää punaista. "Pintaväreinä" nuoren viinin punaista ja oranssinpunaista, pohjalla entiset pinkit, joista vielä näkyvissä kaistaleet. Maalareiden hauska kesäperformanssi on saanut monet ohikulkijat pysähtymään ja arvailemaan, mitä tästä mahtaakaan lopulta tulla. Itselleni sopii mainiosti, että neljän sortin punaista jää myös näkyviin, mutta katuparlamentissa kuulin kannatusta myös kahdelle punaiselle.

Kuva
Avatar
tekijänä Tande
#104634
Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista... (Ei viittaus hallituspohjaan)

50 shades of red näyttää itse asiassa melkein tyylikkäältä, eräänlainen viivakoodiefekti tai rikkinäisen LCD-näytön viirut.
Avatar
tekijänä veka
#104642
Sarjaan Jätkäsaaren vesillä tapahtuu: Yhdysvaltain laivaston maihinnousutukialus USS Kearsarge lipui hetki sitten aamu-utuiseen Helsinkiin Pihlajasaaren ja Melkin välisestä salmesta ja kiinnittyi Hernesaaren laituriin. Kearsarge on Wasp-luokkaan kuuluva 257-metrinen alus, jonka kyydissä on muun muassa helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia. Näkyypä takakannella muutama hävittäjäkin.

Kuva
Janne_H, vetti, TurkuCubed ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#104644
Yleisön (parin tuttavan) pyynnöstä muutama tarkempi kuva USS Kearsargesta. Rajasin isosta kuvasta yksityiskohdat, joista näkee kannella olevan kaluston vähän paremmin. Sellaistakin arveltiin, että tämä lienee se telkkarista tutun Nyqvistin bongaama lentotukialus. Kunpa vaan Härkönen ei enää ole maisemissa, upottaisi vielä tuonkin.

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, Jones, Tlahti ja 6 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#104647
^Ukrainan uutisia seuratessa olen päätynyt lukemaan joidenkin amerikkalaisten asevoimia seuraavien kommentoijien twiittauksia. Siellä näkyy tasaista valitusta Yhdysvaltain laivaston maalipinnasta. Ilmeisesti ennen tehtiin kunnolla, eikä seilailtu noin ruosteisilla paateilla, mutta nyt on säästetty. Alan harrastajat olivat näemmä vallan pöyristyneet. Kearsarge ei ole pahin esimerkki. Twitterissä on kuvia San Diegon laivastotukikohtaan saapuvista Tyynenmeren laivaston paateista, joissa on melkein enemmän ruosteen väriä kuin harmaata.

Edit: Ääniraidaksi Harold Faltermeyerin Top Gun -musiikkia.
Avatar
tekijänä veka
#104648
UUS Kearsarge poistui Helsingistä pari tuntia sitten. Manööveri Jätkän ja Pihlajasaaren välissä ei ollut helpoimmasta päästä, sillä alus joutui tekemään hinaajien avustamana U-käännöksen saadakseen keulan menosuuntaan. Matkustajalaivoille tämä on arkea, mutta lentotukialusta ei selvästikään ole suuunniteltu ahtaisiin paikkoihin. Jotta suoritus näyttäisi erityisen jännittävältä, Tallinkin vuorolaiva lähti satamasta samaan aikaan kokka kohisten poikittain kääntyneen sotalaivan editse.

Kuva
TurkuCubed, Aos, Tlahti ja 3 muuta tykkää tästä
tekijänä Jukki
#104655
^Jos minulla olisi tuollainen alus ja haluaisin käyttää sitä joskus sotatilanteessa, tekisin kaikki huviajelut niin että alus näyttää mahdollisimman kömpelöltä. Sotatilanteessa ketteryys olisi yllätys viholliselle. Mene ja tiedä mitä tuossa on takana...
Avatar
tekijänä hylje
#104656
Netistä löytää videomateriaalia jossa isolla lentotukialuksella kurvaillaan niin että lentsikat tippuisi yläkannelta, että luulisin että tositilanteessa tuokin purkki voisi ajaa ympyrää Tallinnan lautan ympäri.

Vieraassa satamassa ja ilman erityistä kiirettä kannattaa kyllä käyttää pilottipalveluita vahinkojen välttämiseksi. Sehän vasta noloa olisi.
Avatar
tekijänä veka
#104660
Ruoholahden kelluvat kerrostalot -hanke on etenemässä seuraavaan vaiheeseen. Kaupunki ehdottaa - tai ainakin ehdotus on menossa kaupunkisuunnittelulautakunnan ensi viikon kokoukseen - että Tammasaarenlaiturin edustalle ryhdytään suunnittelemaan kelluvaa kerrostaloaluetta. Alueen suunnitteluvaraus myönnettäisiin Floating Flats Oy:lle.

Varrattuna viime syksynä esillä olleeseen suunnitelmaan alueen koko on pienentynyt ja kerrostalojen korkeutta on laskettu 4-5 kerrokseen. Kehittämisvaraus olisi voimassa vuoden 2024 loppuun.

Googlasin Floating Flatsin taustoja sen verran, etten vieläkään ymmärrä, millä eväillä tässä toimitaan. Kaupungille on toki kätevää, että kiinnostava perustutkimus hankkeen järkevyydestä tehdään jonkun muun piikkiin, mutta varauksilla on paha tapa alkaa elää omaa elämäänsä, hakea jatkoaikaa ja muuttaa matkan varrella sisältöään. Tavoitteeksi kerrotaan nyt, että alueen uusi asemakaava olisi lainvoimainen vuonna 2023. Kiirettä siis pitää.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/tammasaa ... 67&lang=fi

Kuva
Avatar
tekijänä Tande
#104661
En ole rakennusinsinööri, mutta edelleen epäilen kelluvien talojen järkevyyttä pohjoisissa olosuhteissamme. Leudot talvet yleistyvät, mitä ei käy kiistämän, mutta tarkoitus varmaan olisi rakenteiden kestävän aallokot ja jäätyvät vedet vuosikymmenet eteenpäin? Paikka sinänsä soveltuu rakentamiselle, mutta tulisivatko perinteiset meritäytöt todella merkittävästi kalliimmaksi verrattuna suomalaisittain täysin uuteen rakentamismuotoon?
tekijänä apollonkatu
#104662
Mitähän ylipäätään tapahtuu jos talojen alle muodostuu jäätä? Jos esim meri jäätyy tarpeeksi niin eikö jäämassa ala nostaa taloja alhaaltapäin? Tällöin talot olisivat nopeasti vinossa ja rakenteissa vaurioita.
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117