Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#104475
^Joo. SRV:n uusin kohde Keilaniemessä on hankekartalla numero 9. Kyseessä on 'maamerkkinä toimiva näyttävä pääkonttoritasoinen toimisto', kerroksia enintään 20, 20 000 k-m2 ja 1300-1500 työpaikkaa. Paikka on Länsiväylän ja Kehä ykkösen liittymässä. Sattumoisin tämän Keilalahdenkaarre-nimisen hankkeen aineisto on viime viikosta alkaen ja vielä kesäkuun ajan nähtävillä ja kommentoitavana.

SRV kerää parhaillaan uutta rahaa pörssin kautta selviytyäkseen nykyisestä ahdingostaan. Osakkeen hinta oli eilen pudonnut 17 senttiin. Toivottavasti onnistuvat, sillä Venäjän-retken ym. jättitappiot on nyt kirjattu alas ja jäljellä on pääosin terveen tuntuista perustoimintaa. Espoon kaupungilla luottoa on kuitenkin riittänyt. Pääkonttori ja 1500 työpaikkaa ovat varmaan auttaneet.

https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/toimis ... tion-39046

Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, Janne_H ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#104568
Päivän lehdessä tänään pieni uutinen, mutta iso sisältään:
Espooseen rakennetaan valtava pysäköintihalli

Espoon Keilaniemeen rakennetaan 1 600 auton pysäköintihalli.
.....
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008918951.html
Kyse on siis pysäköintiluolan ensimmäisestä vaiheesta, ja jutun mukaan rakentaminen alkaa elokuussa. Pääurakoitsija on YIT. Tyhjän pantiksi luolaa ei varmaankaan tehdä, joten nyt lienee lähellä rakentamisen käynnistyminen myös maan päällä. Kesän parhaita uutisia.
hmikko, Minniminni tykkää tästä
tekijänä Minniminni
#104731
veka kirjoitti: 02.07.22 17:30 Päivän lehdessä tänään pieni uutinen, mutta iso sisältään:
Espooseen rakennetaan valtava pysäköintihalli

Espoon Keilaniemeen rakennetaan 1 600 auton pysäköintihalli.
.....
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008918951.html
Kyse on siis pysäköintiluolan ensimmäisestä vaiheesta, ja jutun mukaan rakentaminen alkaa elokuussa. Pääurakoitsija on YIT. Tyhjän pantiksi luolaa ei varmaankaan tehdä, joten nyt lienee lähellä rakentamisen käynnistyminen myös maan päällä. Kesän parhaita uutisia.
Löyhästi liittyy: vierailinpa ex-Fortumin, nykyisen Accountor Towerin pysäköintihallissa. Korkeus 1,8 metriä, monessa kohtaa matalampikin. Nykymittoihin tottuneena häkellyttävä kokemus.
Avatar
tekijänä veka
#104947
Tietoja kaivellessani eteen tupsahti mielenkiintoinen uutinen Rakennuslehdessä 8.6.:
Espoon Keilaniemessä alkamassa historiallinen myllerrys – toimistokeskittymään massiivisia asuintalohankkeita
…..
Projektinjohtaja Antti Mäkinen Espoon kaupungilta arvioi, että kymmenen vuoden päästä alueen asukasluku olisi noin 3000.
…..
Lähes kaikilla isoilla rakennusliikkeillä ja kiinteistökehittäjillä on omat hankkeensa kapealla rantakaistaleella Kehä I:n ja Länsiväylän kainalossa. Ensimmäisenä eteenpäin on liikahtamassa rakennusyhtiö SRV:n 32-kerroksinen pyöreä asuintorni Keilaniementien ja Kehä I:n tunnelin välissä. Rakennuslupahakemuksen asiakirjoja valmistellaan paraikaa. SRV on varannut myös viereisen tontin 36-kerroksisen tornitalon rakentamista varten.

.....
https://www.rakennuslehti.fi/2022/06/es ... hankkeita/

Että semmoista.

Edit: Huomasin, että tuosta jymyuutisesta (SRV:n tornin aloitus) olikin juttua täällä jo aikaisemmin, kun Rakennuslehden kirjoitus julkaistiin myös Hesarissa. Nyt, runsaat neljä kuukautta myöhemmin, uutinen ehkä alkaa olla, ettei SRV:n suunnalta ole kuulunut mitään.

Kuten muistetaan, YIT uutisoi kesäkuussa massiivisen kalliopysäköintilaitoksen töiden aloittamisesta elokuussa. Yritin tänään siellä käydessäni kurkkia, näkyisikö ehkä jossain jo kivikuormia kuljettavia kuormureita, mutta ei näkynyt.
Kervolainen tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#105607
YIT:n sivuilta löytyy jo tietoa rakenteilla olevasta Keilaniemen valtavasta kalliopysäköintiluolasta, jonka louhinta käynnistyi viime syksynä. Tärkein sisäänajoluiska sijoittuu metroaseman ja Raide-Jokerin päätepysäkin väliin. Toinen ajoyhteys rakennetaan luolan eteläpäähän. YIT:n sivuilla on jotain kuvia louhitusta tunnelista, mutta ne lienevät vielä kuvituskuvia jostain. YIT kertoo kuitenkin jo, että Oulun Kivisydämen luolan valotaide antaa kuvan Keilaniemeen tulevan hallin sisäosista.

https://www.yit.fi/ytimessa/keilaniemi- ... production

Kuva

Oulun Kivisydän-pysäköintilaitosKuva
apollonkatu, Kervolainen tykkää tästä
tekijänä hmikko
#105608
^Jäin miettimään, mihin suuntaan raha liikkuu hankkeessa. Viime kesäkuussa uutismediassa oli arvio, että urakan arvo YIT:lle on noin sata miljoonaa. Sen jälkeen lienee inflaatio laukannut. Suunnitteluvarauksen haki Regenero. En tiedä, onko se tässä vaiheessa luolan rakennuttaja. Tulevien käyttäjien joukossa olisi alueen yksityisen kiinteistöjen omistajat ja myös Senaatti ja Aalto-yliopisto. Ts. kuluja tulee veronmaksajille ainakin Senaatti-kiinteistöjen ja Aalto-yliopiston vuokrien kautta. En löytänyt tietoa siitä, aikooko Espoon kaupunki vuokrata parkkipaikkoja.
tekijänä tunppi
#105625
Taitaa nousta yksityisellä + eläkeyhtiöiden varoilla (https://www.rakennuslehti.fi/2022/06/yi ... eisyritys/). Keilaniemessä kun käy autolla satunnaisen säännöllisesti niin olen pitkään huomannut että Accountor tornin kolmioparkki (europark) on aika täynnä. Kun keskiverto autot ovat citymaastureita on halli aika ahdas. Varmasti lisäparkkitila on tarpeen. Alueella ei ole käytännössä kadunvarsiparkkeja paitsi siellä entisen Nokian pääkonttorin päässä.
Avatar
tekijänä veka
#106561
Runsas kuukausi sitten tiedotusvälineet uutisoivat laajasti Betonimiehen uudesta kaavasta, joka toisi Otaniemen kaakkoiskulmaan asuinalueen 1100 asukkaalle. Kaava-alue sijaitsee näkyvällä paikalla Kuusisaarentien ja Otaniementien kulmassa. Korkeimmat talot Keilaniemen puoleisella reunalla olisivat 16-kerroksisia. Talot olisivat matalampia Otaniemen puolella.

Uutisen ja oheisen kuvan julkaisivat mm. Helsingin Sanomat, STT, Länsiväylä-lehti, Rakennuslehti, Projektiuutiset ja dailyfinland.fi. Yleensähän suunnitelmista uutisoidaan jo siinä vaiheessa, kun ne tulevat lautakunnan käsittelyyn, kuten tässäkin tapauksessa. Kun ehdotus on valmisteltu hyvin ja eripurat selvitelty ja sovittu ainakin suurimpien ryhmien kesken, lautakunta voi käsitellä asian ripeästi ja tyytyy yleensä lisäämään muutaman maininnan esim. liito-oravien väylistä tms.

Näin ei käynyt tällä kertaa. Kaavaehdotus pantiin ensin pöydälle kokouksessa 22.11.. Seuraavassa kokouksessa 5.12. ehdotus palautettiin äänestyksen jälkeen uudelleen valmisteltavaksi. Kaavan hankesivuilla muutostoive on muotoiltu tällä tavalla: "Palautuksessa edellytettiin, että kortteleiden pihat säilytetään maanvaraisina mahdollisimman laajasti. Rakennukset tulee suunnitella aiempaa matalampina sovittaen korkeudet puistomaisemaan. Korkein kerrosluku on 11. Kaavaehdotus tulee nähtäville arviolta keväällä 2024." Kokouksen pöytäkirjasta löytyy myös tällainen vaatimus: "Asuntokortteleiden rakennukset ovat julkisivuiltaan pääasiassa punatiilisiä."

Yksikään tiedotusväline ei ole julkaissut tietoa kaavaehdotuksen kaatumisesta ja uuden asuinalueen kerrostalojen madaltumisesta.

https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/betoni ... kentaminen

Hylätyn kaavaehdotuksen havainnekuva Kuusisaarentien ja Otaniementien kulmauksesta.Kuva
hmikko, MindW, Katarina ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#106787
Keilarannan hotellitornin hyväksytyn asemakaavan asiakirjoissa on taas uudehkoja kuvia Keilaniemen kasvusta. Aluerakennekartassa näyttäisi olevan jo kahdeksan vähintään 25-kerroksista tornitaloa, mutta vain paperilla.

Kuva

Kuva