Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Kjk
#104532
veka kirjoitti: 19.06.22 09:57 Bunkkeri on kadonnut SRV:n sivuilta. Vielä muutama kuukausi sitten SRV:n mies oli asukasillassa kertoilemassa Bunkkerin kuulumisista, mutta kovin epämääräisesti. Onko jotain tapahtumassa? Onko SRV jopa luopumassa Bunkkerista hankalan taloustilanteensa takia, vai onko kyseessä vain pitkäksi mennyt sivupäivitys?

Tuolta kyllä näyttää löytyvän SRV:n sivuilta.
https://www.srv.fi/tiedotteet/srv-ja-he ... unnittelua

Toki nyt jännitetään ensi vuoteen lopullisia päätöksiä.
Avatar
tekijänä veka
#104533
^Juu. SRV:n sivuilla on nyt sama tiedote, jonka kaupunki laittoi matkaan STT:n kautta eilen puolen päivän aikaan. Vielä eilen ap Bunkkerin sivut olivat tyhjät. Luin tiedotteen hyvillä mielin. Minusta siitä välittyy aito tahtotila saada homma nyt käyntiin.
tekijänä bonk
#104537
https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutise ... unnittelua
SRV on jatkanut Bunkkerin suunnittelua ja teettänyt rakennuksessa tarkempia tutkimuksia valtuuston hyväksymän sopimuskokonaisuuden tultua lainvoimaiseksi lokakuussa 2021. Tutkimustulosten perusteella on ilmennyt, että rakennuksen turvallisuuden varmistamiseksi ja käyttöikätavoitteen saavuttamiseksi purkutoimenpiteitä joudutaan toteuttamaan alun perin suunniteltua laajempina. Rakennuksen käyttöikätavoite on 100 vuotta.
Mitähän toi tarkoittaa? jääköhän jäljelle muuta kuin julkisivu?
tekijänä Punavuori
#104542
Skapadapuipui kirjoitti: 19.06.22 12:22 Loputon murheenkryyni koko kolossi. Tässä vaiheessa alkaa jo ihmetyttää eikö väliaikaisen sporan kääntöpaikan rakentaminen sen kylkeen tosiaan ole mahdollista, jotta Keskuskorttelin rakentaminen voisi alkaa edes vuonna 2024, kuten nyt on suunniteltu. Tällä menolla keskittymä ei ole valmis vielä vuosikymmenen vaihteessakaan ja Jätkäsaaren eteläosan ainoana vähittäistavarakauppana jatkaa Lidl.

Ja kyllä, tiedän Palvelukortteli-kokonaisuuden hotellin kivijalassa olevan liiketilavarauksen ruokakaupalle, mutta YIT:n torni rakennetaan viimeisenä.

Itse pärjään mainiosti ilman autoa Lidlin ollessa tien toisella puolella himasta. mutta yhtään kauempana alueen eteläosassa asuvien ärsyytyminen olemattomista palveluista on enemmän kuin ymmärrettävää.
Tämä on muuten totta. Jos kääntöpaikan osalta odotellaan Bunkkerin valmistumista, lykkääntyisivät kääntöpaikan infratyöt helposti vuodelle vuonna 2028. Tämä siksi, että kiskoja pystyy kaivamaan maahan vain rakennuskaudella maaliskuusta lokakuuhun. Näin ollen palvelukorttelit pääsisivät käynnistymään vuonna 2029: uuden kääntöpaikan on oltava valmis ennen kuin vanha otetaan pois käytöstä.

Tässä aikataulussa Jätkäsaaren hidas eteneminen alkaisi vaikuttaa Kruunusiltojen projektiin. Uusi runkolinja Laajasalosta ei mahtuisi kääntymään Jätkäsaaressa. Joko RAILI-suunnitelma pitäisi räjäyttää - tai sitten menetellä kuten Punanotkonkadulla, jossa vanhan kyttiksen purkaminen ja uudisrakentaminen onnistui, vaikka kympin reitti kiertää tontin ja viistää rakennusta hyvin läheltä nurkkaa.
tekijänä Skapadapuipui
#104544
Joku itselleni tuntematon jamppa kirjoitti näin kun mainitsin saman asian saaren Face-ryhmässä:

"Olen tuosta keskustakorttelin ja päättärin ongelmasta viestinyt Tuomo Sipilän kanssa ja ilmeisesti tarkoitus on rakentaa Tahitinkadun kääntöympyrä kasille ja jatkaa 7/9 yhdistelmälinjana. Mutta myös Tahitinkadun kääntöpaikan rakentaminen ennen kuin kaikki ko. katujen talot ovat valmiita on haastavaa, tila on tosi pieni. Toisaalta nyt kyllä alan olla varma että bunkkerin alue "vapautuu" kesällä 2023. Ruokakauppaa on muuten lupailtu Samoankujan ja Tahitinkadun kulmaan myös."
tekijänä Punavuori
#104548
Hyvä lainaus.

Kasin kiertäminen nk. asuntoreformikorttelin ympäri voisi helpottaa kokonaisuutta - muttei ratkaisevasti. Tuoreimman Jätkäsaaren rakentumista käsittelevän kartan mukaan asuntoreformin rakentaminen käynnistyisi 2023. Korttelin toisen puolen muodostava parkkihalli käynnistyisi 2024. Kun rakentamisessa menee 2-3 vuotta, ollaan taas vuosissa 2027-2028.

Mielenkiintoista kyllä, saman kartan mukaan keskuskorttelin pitäisi käynnistyä myös 2024. Tämä olisi mahdollista, jos kasin saisi rakennustyömaan tieltä kiertämään Bunkkerille jo 2023/24.
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114