Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#104265
Uusi Psykiatrinen sairaala on tällä hetkellä suhteellisen iso kuoppa johon on jo ehditty valamaan pohjia.
Vaalea rakennus kuvan oikeassa reunassa on Tyksin A-sairaala, entinen ns. Lääninsairaala. Punainen vanha rakennus kaukana puiden takana on entinen Sirkkalan kasarmi.
Kuva

Toisesta suunnasta tausta kuopan takana muodostuu Kupittaan Kampuksesta, DataCity, ElectroCity, ICT talo/ ammattikorkeakoulun jne. keskittymästä.
Kuva
TurkuCubed, Tlahti, hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#104266
"Turun vetovoimaisin kortteli rakentuu Kupittaan ytimeen
Station Kupittaa on uusi kortteli, joka muodostuu huikeasta uudisrakennuksesta sekä rautatiehistoriaa henkivistä, täydellisesti peruskorjatuista puutaloista. Station Kupittaaseen rakennetaan asuin-, toimisto-, kauppa- ja pysäköintitiloja aivan Helsingin moottoritien, Kupittaan rautatieaseman, TYKS:n sairaaloiden sekä Turun tiedepuiston satojen yritysten keskittymän äärelle. Alueella työskentelee, opiskelee ja asuu useita kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Kupittaan vanhan puisen asemarakennuksen pihalle rakennettava uusi kiinteistö kiinnittää ohikulkijan huomion peräti neljällä 12 kerroksen korkeuteen kohoavalla asuintornillaan. Station elävöittää tiedepuiston aluetta sykkimällä elämää ja valoa vuorokauden ympäri. Erityisesti pimeimpinä syys- ja talvi-iltoina, kun alueen lukuisista toimitilarakennuksista ovat jo valot sammuneet, Station hohtaa alueen uutena maamerkkinä.
Rakennusteknisesti Station Kupittaa on edelläkävijä. Tasokas arkkitehtuuri sekä energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustavoitteet ovat keskeisiä suunnittelua ohjaavia ajureita."

Näin häpeämättömän itsevarmalla etunojalla uusi Station Kupittaa -hanke lähtee sivuillaan tuomaan itseään kiinteistömarkkinoille. Toivottavasti sanojen takana on kovaa ydintä...
https://stationkupittaa.fi/

Station Kupittaan iso monttu on rakennettavaan Psykiatriseen sairaalaan nähden kadun toisella puolella. Naapuruksia siis.
Vasemmassa reunassa juuri valmistunut ja nimekseen Majakkasairaala saanut sairaalarakennus. Kuopan takana näkyvä puurakennus on entinen Kupittaan rautatieasema, jonka takana jäälohkaremainen Tyksin uusi pysäköintitalo.
Kuva

Takana vihreä, noin vuosi sitten valmistunut Sokos hotelli Kupittaa.
Odotellaan miltä alkaa näyttää?
Kuva
TurkuCubed, veka, Tlahti ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#104293
Kantti kirjoitti:"Rakennusteknisesti Station Kupittaa on edelläkävijä. Tasokas arkkitehtuuri sekä energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustavoitteet ovat keskeisiä suunnittelua ohjaavia ajureita."
Turun rakennus- ja lupalautakunnan pöydälle on tulossa kahden ensimmäisen tornin tyngän lupahakemukset ja niiden esittelymateriaalista löytyi havainnekuvia ja selostuksia julkisivujen materiaaleista. Matalemman osan pohjakerrokseen tulossa uusi K-Market.

Esittelymateriaali: https://ah.turku.fi/rlupalk/2022/042800 ... 106384.pdf

Kuva
Kuva
hmikko, Kantti, huopa tykkää tästä
tekijänä Tipi
#104294
”Vetovoimaisin kortteli”, ”tasokas arkkitehtuuri”.
Omaan silmään tuo on täysin riisuttu elementtitolppa. Joo, Ei tule Potsdamer plazia kupittaalle :smt003 .
Vaikka massa olisi tuo, edes materiaaleilla ja julkisivun ilmeellä pystyisi lopputulosta suhteellisen helposti kohentamaan.
Vaikea nähdä että tuosta tulisi korkeatasoinen kokonaisuus keskeiselle paikalle. Nuo raskaat betoniportaat vielä :( .
Keskeistä aluetta pitäisi suunnitella myös jalankulkijan näkökulmasta viihtyisää kaupunkiympäristöä luoden…
Avatar
tekijänä OssiS
#104297
Mun mielestä nuo pohjakerrokset näyttävät oikein hyvältä portaiden kanssa. Erityisen viihtyisää kävely-ympäristöä tuohon ei tule millään ellei koko Tykistökatua linjata täysin uusiksi. Asuinkerrosten kohdalla vaatimattomat aukotukset johtuvat varmasti tuosta tiestä, mutta tuolle valkoharmaalle "skandinaaviselle" ilmeelle soisi jotain tehtävän.

Mitenkään tarkemmin materiaaleihin tutustumatta 3.5/5.
tekijänä hmikko
#104300
Katselen tätä ympäristöä päivittäin, ja saattaisi ahistaa nuo kuvat jos olisi enää mitään hävittävää. Kupittaan uusimmat rakennukset ovat sen verran rumaa jälkeä, että psykiatrisen sairaalan laatikko ja nämä tornit eivät erotu joukosta. Nuo asuintalot ovat kyllä jonkunlainen rimanalitus kaavoittajaltakin.

Ja näköjään tuli selitys sille, miksi Biocityn K-market muuttui joksikin nevöhööd M-marketiksi. Kesko näköjään oli päättänyt panostaa tien toiselle puolelle. Biocityssa asiakaskunta on painottunut erittäin voimakkaasti työpaikkalounaaseen, ja etätöihin siirryttäessä kauppa hiljeni aika totaalisesti. Nyt se on vähitellen palannut, mutta ei entiselleen. Valikoima oli jossain vaiheessa minimaalinen, enemmistö hyllyistä tyhjiä. Nyt tavaraa on, mutta esim. salaattibaari ei koskaan palannut. Itse en edes huomannut muutosta "M-marketiksi" ennen kuin työkaveri sanoi. K-kaupan kyltit ja visuaalinen ilme on tallella sisällä, kassapäätteessä vaan lukee tuo M.
tekijänä hmikko
#104598
HS: Jethro Rostedt tarjoutui ostamaan turkulaisen monumentin – Yli satametristä rakennelmaa uhkaa purkaminen: ”Se olisi karmeaa”

Kyse Pääskyvuoren linkkitornista. Nykyinen omistaja Telia. Tontti on vuokralla kaupungilta, ja vuokrasopimus päättyy vuoden 2036 lopussa. Sopimuksen mukaan vuokralainen purkaa tornin pois mennessään. Ts. jos muuta ei sovita, niin purku-urakka tulee aikanaan Telian maksettavaksi.

Tornissa ei ole hissiä eikä huipulla lattiapinta-alaa kahvilalle. Ts. kahvilan laittaminen tarkoittaisi merkittävää lisärakentamista. Löysää puhetta ovat esittäneen Rostedt ja muut, mutta kellään ei ole realistista suunnitelmaa tornin uudeksi käyttötarkoitukseksi.

Itseäni ei haittaisi purkaminenkaan. Torni on arkiympäristöni näkymissä, mutta omaan silmääni se näyttäytyy lähinnä ankeanpuoleisena betonikolossina Kalevantien ja Jaanintien taustalla.
tekijänä vetti
#104599
Saattaa olla hieman provosoiva kysymys, mutta milläköhän Jethro meinaa sen ostaa. Mies on ulosotossa jo useammastakin bisneksestään. Toivottavasti eivät "myy" hänelle.
Avatar
tekijänä Ukilainen
#104600
vetti kirjoitti: 18.07.22 15:21 Saattaa olla hieman provosoiva kysymys, mutta milläköhän Jethro meinaa sen ostaa. Mies on ulosotossa jo useammastakin bisneksestään. Toivottavasti eivät "myy" hänelle.
Kyllähän tuossa jutussakin Telian puolelta arveltiin, että koko ostotarjous oli pelkkä julkisuustemppu ja tärkeintä Rostedtille oli päästä otattamaan kuvia itsestään tornin huipulla.
Avatar
tekijänä Kantti
#104640
Entinen kauppaopisto on menossa matalaksi Kellonsoittajankadulla.

Kuva

Kuva
Tlahti, TurkuCubed, hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#104683
Polkaisin tuosta ohitse eilen itsekin ja totesin ilokseni tämän huomattavasti miellyttävämmän näköiseksi kuin vastaava parkkitalo Herttuankulmassa, joka on synkeä musta laatikko. Keltaiset "ikkunat" eivät paljoa kevennä tunnelmaa.

Bunkkeria vähän näkyvissä oikeassa reunassa.
Kuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#104734
Kaupunkiympäristölautakuntaan on tulossa päätettäväksi suuri kaava-aloite Petreliukseen, kun Jatke suunnittelee kuntoutuskeskus Petrean suurelle tontille pistetaloja, joihin voisi sijoittua jopa yli 1000 asukasta. Petrean rakennutti 1970-1980-luvuilla Kela moderniksi kuntoutustutkimuskeskukseksi, joita piti nousta ympäri Suomea, mutta Turun yksikkö jäi lopulta ainoaksi. Ilmakuvasta näkee miten massiivinen kompleksi on kyseessä. Keskus tultaisiin ehdotuksessa purkamaan kokonaisuudessaan, lukuunottamatta pientä, alkuperäistä G.A. Petreliuksen lastenkotiin kuulunutta rakennusta, joka on valmistunut v. 1933. Turun museokeskus on antanut lausunnon, jossa sanoo Petreliuksen talolla olevan kulttuurihistoriallista arvoa, joten jonkinlaista vääntöä asiasta tullaan todennäköisesti näkemään. Niin suuri tontti ja projekti on kyseessä, että olisi toivonut jonkinlaista kilpailua, eikä jälleen tällaista yhden gryndaajan voitonmaksimointi hanketta.

Paikka kartalla: [Google Maps]

Kuva
Kuva
Kuva

Ilmakuvan aivan vasemmassa ylänurkassa näkyy osittain Mäntymäen entinen vanhainkoti, jonka ympärille on toteutumassa Realen ympyrätalo; sen kaava tuli hiljattain lainvoimaiseksi.

Kuva
hmikko tykkää tästä
  • 1
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 286