Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
tekijänä 16valve
#106115
Pispalasta Santalahteen rakennetaan kevyen liikenteen silta helpottamaan ratikkapysäkille pääsyä.
Aamulehti kirjoitti:Kaupunki aikoo rakentaa ”eriskummalliselle paikalle” sillan, jotta kulku Pispalasta uudelle ratikkapysäkille helpottuu Tampereella
Uudella sillalla on pituutta noin 70 metriä.

Kuva

SANTALAHDEN sillan Pispalan valtatielle kulkeva osuus valmistunee ensi kesän loppupuolella. Tampereen kaupungin rakennuttajainsinööri Jukka Rantala kertoo, että sillan rakennustyöt käynnistyvät todennäköisesti alkuvuoden aikana. Aikataulu varmistuu kaupungin ensi vuoden budjetin valmistumisen jälkeen.

”Joskus ensi keväänä sitä aletaan tehdä. Se on teräsrakenteinen silta, joka nostetaan paikalleen radan päälle”, Rantala kertoo.

Tällä hetkellä Pispalasta ei ole Santalahden uudelle ratikkapysäkille suoraa kulkuyhteyttä. Aamulehden saaman lukijavinkin mukaan uuden ratikkareitin hyödyntäminen onkin alueen asukkaille lähes mahdotonta.

”Se on ihan totta, ja sitä varten teemme hieman eriskummalliselle paikalle sillan, mutta katsoimme, että se on helpointa. Paikka on muutoin niin hankala”, Rantala summaa.

Kuva

Ei suuria töitä
Rantalan mukaan sillalla on pituutta noin 70 metriä. Silta liittyy Pispalan valtatielle hiukan ennen Haulitornia, Vaakon nakki -grillin paikkeilla. Sillan toinen pää tulee Santalahteen rakennettuun torniin.
”Santalahden kohdalle on jo rakennettu punatiilinen torni, joka nousee vähän ympäröivien rakennusten yläpuolelle.”

Tornissa on hissi ja portaat, joiden kautta siltaosuudelle pääsee nousemaan. Reitti on Rantalan mukaan esteetön, mutta silta on tarkoitettu ainoastaan jalankulkijoille. Esimerkiksi pyörää saa sillalla ainoastaan taluttaa.

Suuren mittakaavan rakennustöitä sillan rakentaminen ei vaadi.

”Aloitamme perustusten tekemisellä radan varteen, ja sitten nostamme pilarin perustusten päälle. Pajalla tehdään sillan lohkot valmiiksi, tuodaan paikalle ja kootaan siinä”, Rantala kertoo.

Kuva
https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000009804273.html
tekijänä jusa-masa
#106117
En haluaisi olla skeptinen, mutta tästä putkesta tulee aika lyhyessä ajassa nuorison ja pirinistien hengailumesta huonoissa keleissä ja myös graffiti taiteen ja sotkujen tuubi. Eikä unohdeta sähköskuuttejakaan laskuista.
Ja sitä kautta kukaan normaali ihminen ei viitti putkea sitten enään käyttää. Sen verran itseltäni löytyy luottoa tuon alueen 'boheemiin" vastavirta porukkaan. 😐 Toivotaan, että olen väärässä ja asiat menee hyvin.
tekijänä slette
#106119
jusa-masa kirjoitti: 26.08.23 10:36 En haluaisi olla skeptinen, mutta tästä putkesta tulee aika lyhyessä ajassa nuorison ja pirinistien hengailumesta huonoissa keleissä ja myös graffiti taiteen ja sotkujen tuubi. Eikä unohdeta sähköskuuttejakaan laskuista.
Ja sitä kautta kukaan normaali ihminen ei viitti putkea sitten enään käyttää. Sen verran itseltäni löytyy luottoa tuon alueen 'boheemiin" vastavirta porukkaan. 😐 Toivotaan, että olen väärässä ja asiat menee hyvin.
Toivottavasti tuolla vieressä olevalla uudella kerrostaloasutuksella olisi rauhoittava vaikutus eikä paikka sentään jäisi täysin anarkian valtaan.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#106121
Pidän jopa varsin todennäköisenä, että silta maalataan täyteen graffiteja, sillä ratavarsien julkiset pinnat ovat epävirallista riistaa kyseisille taiteilijoille. Jo tuosta Google Mapsiin lisätystä havainnekuvasta voi nimittäin erottaa radan aitaan lisättyjä teoksia, joten eiköhän sillan ikkunat toimi näyttävänä jatkumona. Sinänsä ihan hyvä saada kaupunkiin lisää hengailupaikkoja nuorille, mutta tilaa pitäisi riittää kaikille käyttäjille samanaikaisesti.

Välillä tulen kyllä ajatelleeksi, mitä sata vuotta sitten elänyt olisi ajatellut ensimmäisen kuvan rakennelmasta. Varmaan se olisi pitänyt esitellä asuintalona, jonka putkea pitkin lähiön asukkaat matkaavat kaupungin keskustaan. Ihmetys mahtaisi olla suuri.
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82