Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä virta
#82271
Tunnen yhden tuolta viimeisten joukossa poismuuttaneen kaverin ja silloin siinä oli n. 5-6 asukasta, jotka olisivat halunneet jäädä asumaan ja pyörittämään jotain taidetaloa kulkutautisairaalaan. Porukka ei saanut tehtyä oikein mitään järkevää ehdotusta, että kuinka toiminta olisi käytännön tasolla toiminut ja nämä toiminnanharjoittajat eivät olisi maksaneet tuosta mitään tai aivan nimellistä vuokraa. Eli kaupunki olisi joutunut sponssaamaan heille lämmöt, sähköt ja vedet, tähän ei ymmärrettävästi haluttu lähteä. Tietenkin se saatiin silloin näyttämään siltä, että iso paha kaupunki ei halua tukea kulttuuria.
Avatar
tekijänä 16valve
#96884
Tampere tiivistynee myös Eteläpuiston aluelle.
Yle kirjoitti:Tunteita kuumentanut kaavoitus etenee Tampereella: Valitukset kaatuivat korkeimmassa hallinto-oikeudessa

Vielä ei tiedetä, kuinka paljon Eteläpuisto säilyy virkistyskäytössä ja paljonko alueelle tulee kerrostaloja.

Tampere on tunnetusti kaupunki, joka on kahden järven välissä. Etelässä siintää Pyhäjärvi, jonka ydinkeskustan läheisyydessä olevat rannat ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa asuinrakentamiselta. Kasvua tavoitteleva kaupunki etsii kiihkeästi uusia alueita täydennysrakentamiselle. Vuosia sitten katse osui virkistyskäytössä olevaan Eteläpuistoon, johon kaavailtiin korkeahkoja kerrostaloja.

Alue sai osa-yleiskaavan, joka kuitenkin kaatui hallinto-oikeudessa. Oikeuden mukaan kaava oli lainvastainen eikä se ollut ekologisesti kestävä. Korkein hallinto-oikeus oli asiasta toista mieltä. Se hylkäsi asiasta tehdyt valitukset ja katsoi, että kaupunginvaltuuston päätös asiasta oli lainmukainen. Hieman yllättäen tämä ei valittajia hämmennä.

– Pormestariohjelmassa päätettiin säilyttää alueen puistomainen virkistyskäyttö. Odotamme nyt kovasti, että näkisimme uudet suunnitelmat, toteaa Otto Siippainen Eläköön Eteläpuisto ry:stä.

Kerrostalot mahdollisia alueelle
Otto Siippainen viittaa pormestariohjelmaan, joka laadittiin valitusprosessin aikana. Hänen mukaansa osayleiskaava on tavallaan vanhentunut, koska asia on saanut uusia käänteitä. Näkemys saa tukea myös kaupungin edustajalta.

– Kyllä tässä mennään nyt ihan pormestariohjelman mukaan. Ihan varmasti tämä tulee säilymään virkistysalueena ja luontoarvoja tullaan säilyttämään, sanoo apulaispormestari Aleksi Jäntti.

Aleksi Jäntin mukaan kerrostalojen rakentaminen alueelle on pormestariohjelman mukaan täysin mahdollista. Myös Otto Siippaisen mukaan hänen edustamansa yhdistys ei ole vastustanut täydennysrakentamista, vaan massiivista asuinrakentamista. Eteläpuiston kohtalo ratkaistaneen aikanaan asemakaavalla, jonka tekeminen on tällä hetkellä kesken. Ilmeisesti kaupunki halusi odottaa KHO:n ratkaisua ennen asian edistämistä.

– Haluaisimme nyt todella tietoa, millä askelilla, millä tavoitteilla ja millä menettelyillä kaava-hanke etenee, Otto Siippainen painottaa.
https://yle.fi/uutiset/3-10585442?fbcli ... Ke1wFXre4M
Janne76 tykkää tästä
tekijänä xpaatti
#104130
Onko kellaan tietoa mika on tuo julkinen rakennus tuossa hameenpuiston paassa? Siihen sopisi hyvin se jarvimuseo, joka jossain suunnitelmissa on tungettu mustalahden sataman ja sarkaniemen lahelle.

(Sorry aakkosten puuttumisesta. Ex tempore kommentti maailmalta)
JamoL tykkää tästä