Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#90946
Tässä vielä tuo alustava asemapiirros. Kaikkein tärkeimmän eli tornin muoto näyttää taas muuttuvan. Luonnonrantaa jää enää Innofactorin niemeen, joka säilyy lähes koskemattomana, vain sen parkkipaikka jää tornin ym. alle. Maissa uutta on kongressisiipi ja vesillä uusi laituri (Marinetekin?) sekä rantaviivan siirto näyttelypaviljongin ynnä sauna+baari -virityksen tarpeisiin.
Kuva
tekijänä JamoL
#90951
Eilen juuri katselin kuinka holtittoman epämääräinen ympäristö Keilaniemi on - harvassa siellä täällä seisovia torneja, parkkihalleja ja epämääräisiä koppeja. Kaikkia rakennuksia ympäröi jalankulkijat karkottavat parin kerroksen korkuiset pudotukset ja kokonaisuuden kruunaa ylenpalttinen liikennevihreä.

Tämä suunnitelma tuntuu jatkavan Espoon valitsemalla linjalla. Hyväkään rakennus ei pelasta jos alueella ei ole minkäänlaista kokonaissuunitelmaa.

Tietääkö kukaan mikä on Keilaniemen aluetehokkuus? Yltääkö edes Ruoholahden tasolle?
Klazu tykkää tästä
tekijänä tissot
#90988
Keilaniemihin on ollut yksi iso monttu ja rakennusmaa tuon viherkannen takia, eli jos siellä nyt kävit niin tuskin sait paljoakaan selkoa alueesta. Mitä tulee siihen mitä Keilaniemi varsinkin ennestään oli - niin eihän se mikään salaisuus ole. Hyvin toimi omasta puolestani siinä tehtävässä.
Avatar
tekijänä veka
#91174
Kuva
Päivän Hesarissa (kulttuuriosastossa) on laaja kirjoitus Suomen tornitaloista. Kuvakollaasissa on ensi kertaa (?) nähtävänä havainnekuva Keilaranta Towerin uudesta olemuksesta asuntoineen kaikkineen. Kuva lienee kotoisin Helinin toimistosta, vaikka heidän sivuiltaan sitä ei vielä löydykään. Parvekkeet kielivät, että rakennukseen tulevat asunnot asettuvat tornin yläosaan. Niiden lisäksi torniin tulee toimistoja, hotelli ja kongressikeskus.

Hesarin jutun mukaan rakentaminen alkaisi jo 2018, siis tämän hankkeen historiaa ajatellen kohtsillään. Tästä voi tehdä jopa johtopäätöksen, ettei tuonne ainakaan omistusasuntoja tule. Markkinointi ja hypetys olisi jo käynnissä jollain tapaa. Oma veikkaukseni on, että asunnot tulevat olemaan Ilmarisen vuokrakämppiä äveriäämmästä päästä.

Kirjoituksessa rakennusta kutsutaan nimellä 'Keilaniemi Tower'. Toivottavasti tämä on vain jonkinlainen lapsus, ettei sekaannusta SRV:n neljän tämän nimisen tornin kanssa pääse syntymään. Mm. Fonectan kartalla Ilmarisen ja Hartelan tornin sijaintipaikka on kuitenkin nimeltään Keilaniemi. SRV:n neljä tornia ovat siinä Keilalahti-nimisessä paikassa.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005417018.html
tekijänä Hmm
#100580
Tämä hanke jäi lopullisesti toteutumatta ja tontin omistaja Ilmarinen on viime vuonna hakenut kaavamuutosta (ilman Hartelaa).

https://www.espoo.fi/download/noname/%7 ... %7D/114583

https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ ... steluvaihe

Uudessa suunnitelmassa torneja tulisikin 3 matalampaa, alustavasti 24-, 18- ja 16-kerroksiset (aiemmin yksi 26-kerroksinen). 24- ja 16-kerroksiset asuinrakennuksia ja 18-kerroksinen toimisto. Rakennusoikeus nousisi 46000 neliömetristä 57000 neliömetriin.

Yllä linkitetyssä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa on muutama luonnoskuva. Mahdolliseen toteutumiseen lienee aikaa.
hmikko, highrisejonne, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#100584
Vartoominen näköjään kannattaa. Rakennusoikeus on kasvanut lähes neljänneksen verran. Nyt suunnitelma on ehkä vähän helpompi myös rahoittaa ja toteuttaa, kun yksittäiset rakennukset ovat selvästi pienempiä ja saadaan nopeammin valmiiksi ja tuottamaan.
Avatar
tekijänä veka
#103815
Nälkä kasvaa syödessä. Nyt ollaankin Keilaranta Towerin paikalle valmistelemassa kaavaehdotusta, jossa rakennusoikeutta on kaikkiaan 76 000 km2 (toimistotalolle 35 000 km2 ja neljälle asuintornille yhteensä 41 000 km2). Kaavaehdotus on tarkoitus saada nähtäville tulevana keväänä.

Nykyinen rantaviiva menee kartalla katkoviivan kohdalla. Nykyisin tuossa rannassa on luonnontilainen ruovikko, jota ei lisäkseni varmaan moni huomaa jäädä kaipaamaan. Itelläni oli vielä muutama vuosi sitten venepaikka viereisessä Marinetekin laiturissa, ja oikeaan tunnelmaan pääsi jo laiturille astuessa tuon ruovikon ansiosta. Uutta asemakaavaa perustellaan hassusti kertomalla että "Asemakaavan muutoksella varmistetaan myös Espoon rantaraitin jatkuminen rannassa nykyisen Keilaranta -kadun sijaan". Haluamatta ollenkaan ilkeillä sanoisin, että tuo väite on ihan puutaheinää. Rantaraitin voisi mainiosti ja helpommin tehdä tuon ruovikon laitaan, jolloin tunnelma raitilla olisi toista luokkaa kuin asuintalojen vieressä kivirannassa.

Asuintalot tullaan siis rakentamaan täyttömaalle. Kiviaines tähän massiiviseen täyttöön löytynee jalkojen alta, Keilaniemeen tulevan valtavan kallioparkkiluolan louhinnasta. Kallioparkin rakentamisen piti ymmärtääkseni alkaa viime vuonna, mutta en ole vielä nähnyt mainintaa maansiirtohommien aloituksesta.

https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/keilar ... ction-3953

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#103816
Rantaraitin osalta on kyllä sanottava, että Keilaniemen totaalirakennetut rannat ovat virkistävää vaihtelua erilaisille ruovikoille, joita kyllä riittää varsin runsaasti matkalla Tarvaspäästä Kauklahteen. Ei sillä, että tuo kaavaluonnoksessa oleva ranta näyttäisi mitenkään erityisen kiinnostavalta.
Avatar
tekijänä veka
#103822
Pikkujuttu tietysti, mutta olen yhä toista mieltä rantaraitin ilmeestä. Minusta suurta rikkautta on yrittää säilyttää pieniäkin luonnontilaisia pätkiä aina kun voidaan. Jopa 30-metrinen ruovikontynkä pystyy houkuttelemaan rohkeimpia vesilintuja pesimäpuuhiin ja tarjoaa luomu-hyönteishotellin mukavuudet monenlaisille ötököille pinnan päällä ja alla.

Tässä tapauksessa iso juna taisi jo mennä. Kuusisaarentien toisella puolella alkavat Otaniemen rannat, missä on nykyään ruovikkolaitaista rantapromenadia vaikka muille jakaa. Sinnekin tosin tehorakentaminen on jo leviämässä. Aika lyhyt kävelymatka on myös vastapäiseen Lehtisaaren rantaan. Isossa kuvassa ruovikoita siis riittää jopa kävelymatkan päässä, mutta se on eri juttu.

Ihan vieressä on sitten varsinainen perinne-Keilaniemi, jossa maisemaa hallitsee 50-luvulla rakennettu KOP:n henkilökunnan virkistys- ja koulutuskeskus. Nykyisin siinä pitää majaa ohjelmistoyhtiö Innofactor. En löytänyt tietoja alueen suojelutilanteesta. Voiko tulevan rantaraitin rakentaa tämän niemen rantaa pitkin kiertäväksi, vai onko raitin oikaistava tässä kohdin kadun puolelta kuten nykyään? Niemen rannat ovat luonnontilaiset.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103823
veka kirjoitti: 15.01.22 12:42 Pikkujuttu tietysti, mutta olen yhä toista mieltä rantaraitin ilmeestä. Minusta suurta rikkautta on yrittää säilyttää pieniäkin luonnontilaisia pätkiä aina kun voidaan. Jopa 30-metrinen ruovikontynkä pystyy houkuttelemaan rohkeimpia vesilintuja pesimäpuuhiin ja tarjoaa luomu-hyönteishotellin mukavuudet monenlaisille ötököille pinnan päällä ja alla.
Mielestäni tämä ei ole edes mikään pikku juttu, vaan laajempi osoitus suomalaisen suunnittelun vanhanaikaisuudesta. Merenrantojen luonnonmukaiset alueet ovat erittäin arvokkaita etenkin vesilintujen kannalta. Toki ympäristöarvot vaikuttavat puuttuvan täysin myös lahden toisella puolella Koivusaaren kaavoituksesta.

Keilaniemessä on suunnattomasti tilaa rakentaa tiiviisti parkkipaikkojen ja mutkittelevien teiden paikalle. Kummasti taas luonto joutuu karsituksi rumien pistetalojen ja niiden kansipihan tieltä.
Avatar
tekijänä veka
#103837
Meritäyttöön ja ruovikkorannan eliminointiin ruoppaamalla liittyy mielenkiintoinen sivupolku. 2020 tehtiin po. ruovikossa tutkimus jossa selvitettiin, löytyykö paikalta meriuposkuoriaisia. Samalla arvioitiin ruovikon soveltuvuutta tämän vaikutusvaltaisen ötökän elinpaikaksi. Ilmarisen, YIT:n ja HGR:n onneksi noin 7-millistä otusta ei paikalta löytynyt. En uskalla edes arvailla, mitä olisi tapahtunut jos tulos olisi ollut toisenlainen.

Mielenkiintoinen raportti löytyy hankekuvauksen kohdasta Selvitykset. Arvelen, että vastaava selvitys joudutaan tekemään aina kun Espoon vesillä kajotaan ruovikoihin.
https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/keilaranta-9-ja-11

Kuva
tekijänä Pilvilinna
#103988
Ei kukaan ole ollut innokas ja käynyt droneilemassa tuolla alueella? Olisi mielenkiintoista nähdä miltä Keilaranta näyttää tällä hetkellä ilmasta.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24