Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#76159
No Renaultit voi varmaan vielä korjata myyntikuntoon. :D

Redditissä oli hauska keventävä kommentti tapahtuman ollessa vielä käynnissä: "Even while the explosions were taking place, the port was still operating to Chinese safety standards". :roll:
Avatar
tekijänä Klazu
#76183
Räjähdyskraateri

Kuva
http://i.imgur.com/qc7FPxa.jpg

Kuva
https://i.imgur.com/gYCmfAd.jpg

Viereinen valtatie kuin sodan jäljiltä.
[video]https://www.youtube.com/watch?v=6x-0rKw4gNA[/video]

Lennokkikuvaa
[video]https://www.youtube.com/watch?v=qTRqVtXFuqQ[/video]

Räjähdyshetki
[video]https://www.youtube.com/watch?v=KBPPmTe2a-w[/video]

Kiinalaismedian sensuuria. Kehitysmaa.
[video]https://www.youtube.com/watch?v=xHmy3mg2Euo[/video]
tekijänä töntsö
#77116
Tuolla alueella näyttäisi jo asuvan noin 110 miljoonaa ihmistä, sillä siellä on lukuisia suurkaupunkeja https://en.wikipedia.org/wiki/Jingjinji Käytännössähän tuossa ei enää ole oikein muuta hommaa kuin kutoa ne isot kaupungit yhteen jollain Kerava-rihmastolla, jonka jälkeen sitä voi sitten kai nimittää yhdeksi kaupungiksi. Sikäli tuo tuntuu lähinnä joltain brändäykseltä, vaikka onhan se tietty myös täysin loogista asuttaa ihmiset kulkuväylien varteen. Mutta kuitenkin tulee mieleen jonkinlainen imagonkohotus, sen sijaan että se on tavanomainen metropolialue niin se onkin "maailman suurin kaupunki"
tekijänä hmikko
#82320
Forbesin juttu Ordosista tänä päivänä. Takavuosina Mongoliassa sijaitsevaa Ordosia taivasteltiin läntisissä medioissa vastarakennettuna, tyhjäksi jääneenä aavekaupunkina ja merkkinä Kiinan kiinteistökuplasta. Tosielämässä kyse oli lähinnä siitä, että rakentaminen ja investointi on Kiinassa järjestetty noin, että asuinrakennusten runkoja tehdään uusiin kaupunkeihin suuret määrät kerralla ja sitten sisustetaan ja asutetaan vähitellen. Tällä hetkellä kapasiteetista on ilmeisesti n. kolmannes käytössä ja tyhjistä rungoista käytännössä kaikki asunnot myyty. Koko kaupungin suunnitelmia pienennettiin suunnitteluvaiheessa alkuperäisestä puolesta miljooonasta kolmeensataantuhanteen asukkaaseen. Jutun mukaan Ordosissa ei ole epäonnistunut asuttaminen vaan kaupunkisuunnittelu. Malli on otettu Neuvostoliitosta. Jalankulkijaa ei ole otettu huomioon lainkaan, korttelin sivun mitta on puoli kilometriä, kadun leveys vähintään 40 metriä ja keskusaukiot niin suuret, että ne todennäköisesti tulevat aina näyttämäänkin tyhjiltä vaikka asunnot saataisiin täyteen.
tekijänä hmikko
#103812
B1M: China's Skyscraper Boom is Officially Over (Youtube-video 8 min)

Kiina on edelleen tiukentanut korkean rakentamisen sääntöjä. Uusia pilvenpiirtäjiä (yli 150 m) ei lähtökohtaisesti sallita kuin suurimmissa kaupungeissa ja teknisiä laatuvaatimuksia on kiristetty. Yli 250-metriset oli kielletty kokonaan jo aiemmin.