Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#103224
Börs sitten avautui. Muutama kuva.
Kun ovesta astuu sisään, juuri valmistunut hotellin aula ja vieressä avautuvat loungen tilat ovat tietenkin hienoja. Ei kuitenkaan mitään yllättävää, niiden pitääkin olla hienoja.

Kuva

Kuva

Kuva

Meninkin sitten kattoterassille josta avautuu mukavat näköalat tuomiokirkon, ja Vartiovuoren laella olevan Engelin suunnitteleman entisen observatorion suuntaan.
Kuva

Kuva

Toriparkkiprojektiin liittyvä kuva Kauppiaskadulta, joka näyttäytyykin hienosti Börsin kattoterassilta.
Kuva
TurkuCubed, hmikko, Jary ja 7 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#103226
^ Kiitoksia kuvaamisesta! En ole itse ehtinyt paikalle, mutta kuvissa baarin sisustus näyttää luvalla sanoen vähän rävellykseltä. Saniaisosasto suoraan entisaikojen ruotsinlaivalta. Eipä sillä, etteivätkö nuo melkein aina ketjuhotelleissa ole tuommoisia.
Avatar
tekijänä Jary
#103228
^ Retroilu on nyt kai trendikästä; mulla tuli mieleen kasari-ajat. Mutta pahinta on kyllä toi katosta vinossa roikkuva saniainen...
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#103240
Tulihan siellä itsekkin käytyä, Wikken seinän kellosta päätellen vain noin parikymmentä minuuttia Kantin jälkeen :) Tosiaan hienosti läpi vedetty projekti, vaikka olosuhteet olivat hankalat arvorakennusten ja torin työmaan ympäröimänä. Tämän ketjun aloittamisesta vain muutaman päivän yli kolme vuotta ovien avaamiseen! Muutama kuva lisää Flickrissä, osassa samanlaisia kuvakulmia kuin Kantilla

KuvaDSC09756 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09752 by TurkuCubed, on Flickr

Kattoterassilta aukeaa hienot näkymät moneen suuntaan

KuvaDSC09736 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09735 by TurkuCubed, on Flickr
jfo, hmikko, veka ja 6 muuta tykkää tästä
tekijänä TheCultureHigh
#103244
Se vaan mikä edelleen puuttuu on se että ollaan kattojen yllä. Nythän tossa samassa risteyksessä kahdessa eri paikassa pääsee about samoille korkeuksille, eli kattojen tasalle. Tarvis olla se parikymmentä kerrosta vähintään että sais jotain näkymiä.
tekijänä Tono
#103771
Siis on se totta, uuden Börsin korkealaatuisuutta kuvastaakin nyt hienosti tuo mättöpaikka KFC katutasosssa?! Hämmentävää. Tai siis, sopiihan tuo Turkuun, jossa pisnes kaiken muun (ajattelun) edelle...
Avatar
tekijänä Kantti
#103810
Tämä ei varsinaisesti kuuluisi tänne, mutta koska on juuri valmistuneen uuden Börsin naapurissa Kauppiaskadulla ja on samassa matkailubisneksessä muiden kaltaistensa joukossa Turussa, niin tällä verukkeella...

Entinen toimistorakennus jonka kivijalassa on liikkeitä. Tyypillinen melko sileä toimistorakennus, joka ei juurikaan jää kenenkään mieleen. Keskustassa erinomaisessa paikassa. Taloa on kesän aikana remppailtu ja seinään ilmaantuneen valaistun kyltin mukaan rakennukseen majoittuu Omenahotelli.

Kuva

Tontilla oli ennen tätä Frithiof Strandellin piirtämä jugend talo joka valmistui 1903. Rakennus kärsi samasta kuin moni muukin keskustan alueella 1900-luvun alussa rakennettu kivirakennus, sen perustukset eivät pitäneet ja rakennukseen syntyi murtumia. Talo purettiin 1970 -luvulla. Valokuvassa purkaminen on meneillään. Kaunis rakennus jonka olisi suonut säilyvän katukuvassa.
Kuva
TurkuCubed, veka, hmikko ja 2 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9