Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä TurskaT
#103402
Tietääköhän kukaan mitä tapahtunut moxy-hotellin hankkeelle? Se oli valituskierroksella, mutta meni läpi. Rakentamisen kai piti alkaa 9/21 mutta eipä ole aktiviteettia näkynyt tontilla
Avatar
tekijänä veka
#103411
^Tämän korttelin etenemisestä on vaikea kaivaa ajankohtaisia tietoja puhelinta käyttämättä. Alla oleva kuva on Ritz Capitalin ja Haahtelan Sophia-toimistotornin sivuilta. Sen toteutumisen ratkaisee toimitilojen kysyntä. Jos kiinnostusta on riittävästi, hanke käynnistyy. Jos ei, niin ei.

Vastintin Moxy-hotellin (L:n muotoinen rakennus Sophian oikealla puolella) kerrottiin kaupungin sivuilla tosiaan starttaavan 9/21. Ainoa löytämäni tieto on Kiinteistöuutisten kirjoitus 29.4.2021: "Lupavalitus nurin – Vastint aikoo aloittaa Jätkäsaaren Marriott-hotellin rakentamisen."

Vastintilla on tässä korttelissa toinenkin hotellivaraus. Se on kuvassa Sophian vasemmalla (pohjois-) puolella. Siitä ei tiedetä senkään vertaa kuin Moxy-hotellista. Saaren ylioptimistinen tonttien varaaminen hotelleille antaa aiheen kysyä, miksi ihmeessä. Supercellin viereenkin Wood Cityyn piti tulla hotelli, mutta tuoreimman tiedon mukaan sille on annettu jatkoaikaa ja samalla mahdollisuus rakentaa hotellin asemesta toimistoja. Lähtökuopissa (toivottavasti) on lisäksi vielä suurhanke Royal Center kylpylähotelleineen.

Matala rakennus Moxy-hotellin takana (harmaa katto) on Jätkäsaaren tuleva paloasema. Siitä kerrottiin Pelastustieto-lehdessä viime huhtikuussa: "Helsingin VPK:lle valmistuu uusi oma paloasema kesällä 2022 Jätkäsaareen." Luulisi rakentamisen olevan jo käynnissä.

Tyhjä tila kuvassa talolaatikoiden takana korttelin pohjoispäässä on Skanskan Terassitalon paikka. Niinköhän se on lopulta sittenkin ensimmäinen toteutuva rakennushanke tässä ikuisuuskorttelissa.

Kuva
Avatar
tekijänä veka
#103468
Raksa kirjoitti: 26.11.21 07:18 Saaren kärjestä kuvatusta dronevideosta vasta käsittää sen mittakaavan miten paljon siinä on vielä työmaata jäljellä :smt103
Kiitos tästä, hieno video. Rainan loppupuolella näkyy myös Telakkaranta, ja - Bubbling under - Hernesaari. Mielenkiintoista seurattavaa riittää tulevillekin vuosille Etelä-Helsingissä.
tekijänä apollonkatu
#103473
Ihan kivan näköistä korttelikaupunkia tosiaan, toivottavasti korttelit estävät merituulta tehokkaasti. Sisäpihoilla on ainakin varmaan tyyntä. Tuossa kun katsoo videota niin alkaa helposti fantasioimaan metrosta, joka lähtisi lauttasaaren vattuniemestä jätkäsaareen ja sieltä ullanllinnan kautta pohjoiseen kampin ja töölön kautta kenties...
Avatar
tekijänä Raksa
#103511
Tammasaarenlaiturille ideoitu kelluvia kerrostaloja

Kuva
Suoraan merenpäälle rakennettavia asuntoja n. 60 000 k-m2, joista puolet ovat kelluvia kerrostaloja ja puolet pilarilaatan päälle rakennettavia asuntoja.

Merenpäällisen kelluvan rakentamisen korkeus on alustavasti viisi kerrosta ja muilta osin rakentamisen korkeus on alustavasti seitsemän kerrosta.

https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutise ... -pyydetaan

Kelluvat kerrostalot kuulostaa aika villiltä ajatukselta. Ainakin jotain tavallisesta poikkeavaa
veka, Hipardus tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#103512
Ehdotus tulee aika lailla puskista vai pitäisikö sanoa aaltojen ja merituulen kuljettamana. Ja aikataulu vaikuttaa lievästi sanottuna kiireiseltä. Nyt kerätään kansalaisten mielipiteitä, infotilaisuus on 9.12. ja jo ensi vuoden alkupuolella varausehdotuksen pitäisi olla lautakunnassa ja kevään mittaan kaupunginhallituksessa. Sävelet ovat siis selvät, eikä tämä ole mikään koepallo.

En oikein keksi, miksi tätä pitäisi vastustaa. Joidenkin Saukonpaaaden asukkaiden näkymät Lauttasaaren silloille asti menevät. Laitureille ja pohjapaalujen varaan rakentaminen ei huononna veden virtauksia, kun täyttöjä ei tarvitse tehdä. Mielenkiintoista. Tässä vielä muutama lisäkuva.

Kuva

Kuva

Kuva

PS. Ehdotan, että ihan joka alueelle ei perusteta omaa ketjua. Tämän voisi liittää Jätkäsaari-ketjuun, jossa samaan kaupunginosaan kuuluvaa Ruoholahtea on aikaisemmin käsitelty.
Raksa, Hipardus tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103514
Kuulostaa hyvältä. Olisi silti kiva nähdä mahdollisimman pian jonkinlaisia hahmotelmia kelluvista kerrostaloista, sillä itse en ainakaan tiedä mitään moisten toteutuksesta. Pidän suunnitellun alueen taakse jäävistä Ruoholahden rakennuksista, joten toivottavasti tähän tulee huolella ideoitua arkkitehtuuria.
Avatar
tekijänä MindW
#103517
Itse en usko noihin kelluviin kerrostaloihin hetkeäkään. Risteilyalukset ym. korkeat kelluvat rakennelmat koostuvat kevyistä kotelorakenteista, pääosin teräksestä ja ylimpien kansien osalta alumiinistä. Kaikissa rakenteissa, järjestelmissä ja sisustuksessa on otettu painovaikutus huomioon ja painon tarkkailu onkin yksi toteutuksen tärkeimpiä asioita. "Normaalin" rakentamisen osalta puhutaan aivan eri suuruusluokan painoista. Eiköhän kelluvat rakennuksetkin muutu prosessin edetessä paalulaattoihin tai maatäyttöön...

veka kirjoitti: 30.11.21 11:45 PS. Ehdotan, että ihan joka alueelle ei perusteta omaa ketjua. Tämän voisi liittää Jätkäsaari-ketjuun, jossa samaan kaupunginosaan kuuluvaa Ruoholahtea on aikaisemmin käsitelty.
Kannatan tätä.
Viimeksi muokannut MindW, 01.12.21 10:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Punavuori
#103518
Jännittävä ajatus: oikeastaan miettii, miksei tätä ole tajuttu jo aikaisemmin. HTC:n ja Kaapelitehtaan rajaama Ruoholahden toimistonurkka elävöityisi asuntorakentamisella. En ihmettelisi, jos kustannus- ja muista syistä kelluvat kerrostalot vaihtuisivat maantäyttöihin. Kerrostalojen perustamista paaluille meren päälle kokeiltiin jo Vattuniemessä: ilmeisesti kokeilu ei sujunut täysin ongelmitta.

Kun tämä kohde ja Crusellinsillan itäpuolen lämpövoimalan viereen suunniteltu kortteli valmistuvat, voi alue näyttää aika erilaiselta nykyiseen nähden. Parhaassa tapauksessa tuloksena on kiinnostava ja ympäristön siistiä - joskin hieman laitakaupunkimaista - yleisilmettä entisestään kohentava kokonaisuus.

Lisämateriaalia kiinnostuneille tarjoavat Helsingin Kerro kantasi -palvelussa esitetyt näkemykset. Joku ehtikin jo pahoittaa mielensä, että Jätkäsaaren rakentamisen myötä pilalle menneet näkymät Lauttasaaresta olisivat tämän seurauksena aivan lopullisesti pilalla!
Raksa, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#103526
Punavuori kirjoitti: 30.11.21 17:44 Joku ehtikin jo pahoittaa mielensä, että Jätkäsaaren rakentamisen myötä pilalle menneet näkymät Lauttasaaresta olisivat tämän seurauksena aivan lopullisesti pilalla!
Tämä on kyllä aivan rautaa. Mahtaako olla tosissaan vai onko tarkoitettu vitsiksi?
Avatar
tekijänä veka
#103535
MindW kirjoitti: 30.11.21 17:08 Itse en usko noihin kelluviin kerrostaloihin hetkeäkään. Risteilyalukset ym. korkeat kelluvat rakennelmat koostuvat kevyistä kotelorakenteista, pääosin teräksestä ja ylimpien kansien osalta alumiinistä. Kaikissa rakenteissa, järjestelmissä ja sisustuksessa on otettu painovaikutus huomioon ja painon tarkkailu onkin yksi toteutuksen tärkeimpiä asioita. "Normaalin" rakentamisen osalta puhutaan aivan eri suuruusluokan painoista. Eiköhän kelluvat rakennuksetkin muutu prosessin edetessä paalulaattoihin tai maatäyttöön...
Aiheellinen kommentti. Onko jossain päin maailmaa rakennettu kelluvia kerrostaloja? Googlaamalla (floating apartment building tms.) mitään Ruoholahti-visioon verrattavaa ei löydy. Korkeimmat toteutuneet ovat 2-3 -kerroksisia ja ilmeisen kevytrakenteisia. Ajattelin itse ensin, että hyvä vaan kun vaativa ja ehkä kalliskin selvitystyö tehdään jonkin firman piikkiin, niin ettei tartte käyttää siihen kaupunkilaisten euroja. Saatoin olla väärässä.

Kaupunkilaisten palautteessa on tärkeä mielipide: "Kehittämisvarausta hakeva yritys ei ole taloustietojensa pohjalta kykenevä hankkeeseen: Yrityksen Floating Flats Oy (3097750-9) liikevaihto oli 1 000 euroa 2020 ja työllisti - henkilöä. Liiketoiminnan voitto oli 263 euroa ja liikevoittoprosentti oli 26,3 %. Yhtiön omavaraisuusaste oli 1 %."

Floating Flats lienee vain pöytälaatikkoyhtiö, joka nyt aktivoidaan. Lienee varmistettu Floating Flatsin takana olevien henkilöiden ja tahojen kyvykkyys ja taloudelliset edellytykset toteuttaa edes tätä selvitysvaihetta, jos saavat suunnitteluvarauksen paikalle. Ettei (taas) kävisi niin, että varaus jää sen saaneille vaikka mitään ei saada aikaan tai koko idea osoittautuu mahdottomaksi. Esimerkkejä löytyy esim. Jätkäsaaresta.
Viimeksi muokannut veka, 02.12.21 18:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 132