Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä engineerix
#103453
Areena on muuten nyt saanut katonrajaa kiertävän yhteinäisen sinisen valonauhan. Lieneekö sekin sitten Nokia ansiota? :D

Saa nähdä millainen on täysvalaistus, muttä tämä "yövalaistuskin" on jo hieno ja näkynee vähän kauemmaskin. Ei ole nyt kuvaa tarjolla, mutta äkkiäkös joku ahkera sellaisen käy napsimassa. Eiköhän kuvamateriaalia ilmesty Aamulehteenkin lähipäivinä.
Avatar
tekijänä 16valve
#103460
Kyseisiä valoja on testattu muillakin väreillä, esim punaisena. Kyseessä siis ledit jotka voi valaista minkä värisenä tahansa. Opaalin seinien pintalevytys alkoi edellispäivänä. Pääoven päälle tuli eilen "entrance" -valomainokset. Pääovien välissä olevaa led taulua testattiin myös eilen. Vaikka areenalla on kova draivi päällä, kyllä kiire tulee. Tasan viikko ensimmäiseen peliin.
engineerix, Klazu tykkää tästä
Avatar
tekijänä engineerix
#103470
Olen ihmetellyt tuon korkeimmat tornin muotoa ja suurta massaa verrattuna muihin torneihin. Mietityttää myös, että onko se liian megalomaaninen hanke ja että saadaanko kaikki nuo kalliit kämpät myytyä asianmukaisessa ajassa.

Kuva

En tiedä onko vika vain minussa, mutta jostain syystä sen ulkomuodosta tulee mieleeni moderni tulkinta vapaudenpatsaasta. Pilaileeko Libeskind siis kustannuksellamme?
Kuva
tekijänä apollonkatu
#103471
Kieltämättä se näyttää vähän dekapitoidulta vapaudenpatsaalta. Antennin voisi muutenkin jättää kokonaan pois, pilaa kokonaisuuden. Tulee mieleen jokin ysärin tekomastohäkkyrä. Muuten ihan mukiinmenevä tornitalo.
Klazu tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#103484
Nyt kun on tullut katsottua näitä kuvia, niin varsin ahtaalta näyttää tuo areenan edusta. Olisi voinut olla vaikka sen pari metriä kaakkoon tuo areena. Ihmisillä kun on taipumus jäädä norkoilemaan ovien edustoille miettimään, minnekäspäin sitä lähtisikään. Jos olisi edes se pari metriä enemmän tilaa, niin olisi hieman "puskuria" ihmismassalle.
tekijänä jfo
#103513
Xerdoz kirjoitti: 28.11.21 11:30 Nyt kun on tullut katsottua näitä kuvia, niin varsin ahtaalta näyttää tuo areenan edusta. Olisi voinut olla vaikka sen pari metriä kaakkoon tuo areena. Ihmisillä kun on taipumus jäädä norkoilemaan ovien edustoille miettimään, minnekäspäin sitä lähtisikään. Jos olisi edes se pari metriä enemmän tilaa, niin olisi hieman "puskuria" ihmismassalle.
Aamulehti tehnyt hyvän koosteen Areenan liikennejärjestelyistä tapahtumien aikana:

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008408358.html

Kommenttikentässä meno on odotetusti tulikivenkatkuista. Mielenkiintoinen on ainakin huomio Areenan aiheuttamasta harmista Koskikeskuksen ja Ratinan yrittäjille. Odotan innolla dataa 13000 areenavieraan kulutuskäyttäytymisestä: Jäävätkö he jääkiekkomatsien tai muiden tapahtumien jälkeen keskustaan pyörimään ja kuluttamaan rahaa vai lähtevätkö he mahdollisimman pian pois?

Toinen huomio: tässä vaikuttaisi olevan mielenkiintoinen testikenttä muuttuvien kaistaopasteiden käyttämisessä muuallakin kuin täysin triviaaleissa ympäristöissä kuten moottoriteillä ja tunneleissa, jossa niitä taidetaan hyödyntää lähinnä onnettomuustilanteissa ja huoltojen aikana. Saa nähdä miten autoilijat tottuvat säännöllisesti toistuviin muutoksiin.
Avatar
tekijänä arbs
#103519
Nokia Arena 30.11. (72h ensimmäiseen otteluun)

Kauan kaivattua laajempaa kuvapäivitystä eri puolilta Nokia Arenaa pakkaspäivän aamuauringossa. Hienoa nähdä pitkä projekti vihdoinkin maaliviivalla, lopputulos miellyttää kyllä omaa silmääni ja nyt valmistuva kokonaisuus on todella komea lisä Tampereen jo valmiiksi monipuoliseen kaupunkikuvaan. Tällä kertaa ei ollut isompaa kameraa mukana, joten kaikki kuvat puhelimen kameralla.
Pahoittelut pystykuvien suuresta määrästä ei-mobiilikäyttäjät :smt003 .

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

2010
Kuva
2021
Kuva
Katonharja, hmikko, wab ja 19 muuta tykkää tästä
tekijänä slette
#103559
Sanoisin, että toteutunut lopputulos on kyllä melkoisen kaukana alkuperäisestä suunnitelmasta. Aivan erityisesti tämä koskee tornitaloa ja sen juurella olevaa matalampaa kerrostaloa.

Suunnitelmia esiteltäessä vannottiin, että halvennusprosessia ei tulisi tässä tapauksessa tapahtumaan. Mutta loppujen lopuksi niin kuitenkin kävi.

Toteutunutta kokonaisuutta ei toki rumaksi voi sanoa, mutta olisi se paljon parempikin voinut olla jos olisi löytynyt halu ja mahdollisuudet panostaa alkuperäisen suunnitelman noudattamiseen.
tekijänä Janne76
#103560
slette kirjoitti: 04.12.21 19:00 Sanoisin, että toteutunut lopputulos on kyllä melkoisen kaukana alkuperäisestä suunnitelmasta. Aivan erityisesti tämä koskee tornitaloa ja sen juurella olevaa matalampaa kerrostaloa.

Suunnitelmia esiteltäessä vannottiin, että halvennusprosessia ei tulisi tässä tapauksessa tapahtumaan. Mutta loppujen lopuksi niin kuitenkin kävi.

Toteutunutta kokonaisuutta ei toki rumaksi voi sanoa, mutta olisi se paljon parempikin voinut olla jos olisi löytynyt halu ja mahdollisuudet panostaa alkuperäisen suunnitelman noudattamiseen.
No voi nyyh taas.
simmeys tykkää tästä
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74