Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#103171
Jos ei olisi niin järkyttävä, voisi leikitellä ajatuksella tiiviin rakentamisen ekologisuudesta. Vihreistä vihrein asumistapa lienee sellainen, jossa kaikki asukkaat kootaan yhteen taloon. Siellä ovat myös kaikki palvelut ja viihde, jolloin kenenkään ei enää tarvitse matkustaa minnekään. Autoista ja muustakin liikenteestä voidaan luopua lähes kokonaan. Jäljelle jää vain huoltoliikenne maaseudulta, missä elintarviketuotanto hoidetaan viisaasti. Ja niin edelleen.

Arkisemmin. Tällä haavaa tuo kolossaalinen rakennus (joka ei liene ainoa lajissaan tuolla) näyttää uudenkarhealta ja ulkoisesti siistiltä. Kuinkahan lienee 50 vuoden kuluttua, kun on putkiremontin ym. aika? Ovatkohan varautuneet?
tekijänä hmikko
#103172
^ Itse olin jonkun verran vaikuttunut siitä, että julkisivut ainakin äkkiseltään vaikuttivat paikalla muuratuilta. Ainakin sikäli rakentamisen laatu näyttää parantuneen Neukkulan ajoista. Varsinaisissa perinteisissä commieblockeissa kun elementtien saumat saattavat irvistää senttikaupalla, ja homma on vaan hoidettu sauma-aineella, jos silläkään. Siihen menoon verrattuna tämän uuden voisi luulla kestävän paremmin, mutta kuka tietää vedeneristyksestä ja muusta.

Kuten todettua, varsinainen ongelma tuossa on se, että Breznevin aikainen kaupunkisuunnittelun malli ei ole käytännössä muuttunut miksikään. Samaa korkeaa kerrostaloa on kloonattu ja maanpinnan taso on varattu autoille ja leveille kaduille. Itse sain jo videosta ahdistuskohtauksen tasapaksun 20-kerroksisen rakennusmassan takia, myös väljemmissä puistonäkymissä. Talossa on välillä haikailtu 10-kerroksisia umpikortteleita. Tuossa olisi nyt mallia tuplasti korkeammasta. Ahistamaan käy. Varmaan samat kerrosneliöt teoriassa voisi massoitella jotenkin toisinkin, mutta ei varmaankaan samoilla kustannuksilla.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7