Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#94385
henkka kirjoitti:Asemakeskuksen Technopolista näytettäisiin rakennettavan samalla periaatteella kuin Yliopistonrinteenkin: pylväitä ja lattialaattoja. Seinäelementeistä ei tulisi näin ollen kantavia.

https://farm2.staticflickr.com/1747/414 ... 0691_b.jpg
Nämä rakennukset ovat edelleen siellä paikallaan?
https://goo.gl/maps/dcfLBQ5oLDN2
Avatar
tekijänä henkka
#98243
Technopolis Asemakeskuksen kolmas torniosa on rakentumassa.

Kuva
Kuva

Morkun aukion ja samalla Tavara-aseman alueesta on kesäkuussa aloitettu tontinluovutus- ja konseptikilpailu.

Kilpailun voittaja ostaa kaupungilta toimitilakorttelin 443 rakennusoikeuden ja tontin sekä kortteleihin 446 ja 449 sijoittuvat suojellut rakennukset eli siirretyn tavara-aseman ja asuinrakennuksen. Sen sijaan näiden rakennusten tontit kilpailun voittaja ottaa aluksi vuokralle. Toimitilakorttelin toteuttamisen ehtona on suojeltujen rakennusten peruskorjaaminen ja ottaminen konseptikilpailussa esitettyyn käyttöön. Vuokratut tontit on mahdollista ostaa myöhemmin.
https://www.tampere.fi/tampereen-kaupun ... 019_1.html

https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittamin ... pailu.html
grendy, hmikko, AQ ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#101283
Tavara-aseman, Rautatieläisten talon ja yhden toimitilatontin tontinluovutus- ja konseptikilpailu on ratkennut. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi kokouksessaan ja päättänee esittää asian kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Kilpailun voittanutta konsortiota vetää Jatke Pirkanmaa ja siinä ovat mukana Gofore, Pyynikki Brewing Company, Arkkitehtitoimisto Helamaa ja Heiskanen sekä Ahlström Capital. Gofore siksi, että he siirtäisivät pääkonttorinsa korkeimpaan osaan, niin kutsuttuun House of Innovationiin. Pyynikki Brewing Company siksi, että he ottaisivat Tavara-aseman ravintola- ja pienpanimokäyttöön.

Konseptissa esitelty toimitaloryppään ulkoasu ei juurikaan poikkea aiemmin nähdystä eriväristen tornien ryhmästä. Tavoitteena on kuitenkin rakentaa laadukkaasti.

Toimitilakorttelin suunnittelun ja rakentamisen lähtökohtana on WOW-efekti – tavoiteltu lopputulos on upea ja ainutlaatuinen niin rakentamisen laadun, muotoilun, ympäristönäkökohtien kuin toiminnallisuudenkin kannalta.

Kortteli toteutetaan monimuotoisesti vaihtelevan korkuisina ja eri värisinä massoina, jotka kuitenkin muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Rakennusten mittakaava pienenee kohti Morkun aukiota, mikä jättää alueelle avaruutta. Peltokadun varressa julkisivu on liiketilamaista.
Peltokadun varsi kuulostaa ainakin vielä paremmalta kuin Technopoliksen kohdalla, joka yhtä kulmaa lukuunottamatta on käytännössä umpinaista seinää.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennusten mittakaava tosiaan pienenee kohti Morkun aukiota. Konseptissa kuitenkin esitetään myös alueen jatkokehitystä, jossa sijoitettaisiin rakennuksia myös Rongankadun alikulkuun vievän pyörätie/jalkakäytävän päälle. Asemakaavassa kyseinen alue on tällä hetkellä merkitty torialueeksi.

Kuva

https://tampere.cloudnc.fi/fi-FI/Toimie ... pt(166155)
grendy, 16valve, huopa tykkää tästä
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8