Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä tripos
#102886
Huomasin, että tälle rakennusprojektille ei ole vielä kukaan tehnyt omaa aihetta.

Jyväskylän keskustaan tulossa kolmen talon kompleksi. Kerroksiltaan ovat 12, 8 ja 16 kerroksisia, joista tätä korkeinta aletaan ensimmäisenä rakentamaan.

Pohjola Rakennus on rakentajana, ennakkomarkkinointi on parhaillaan käynnissä ja rakennustyöt alkaisivat tämänhetkisen tiedon mukaan alkuvuodesta 2022. Nykyinen talon paikalla oleva matala rakennus puretaan loppuvuoden aikana.

Tässä muutamia havainnekuvia: (ylläpito voi korjata nämä kuvat paremmin näkyviksi tarvittaessa)

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut sw, 14.09.21 22:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: Kuvalinkit korjattu. Käytä jatkossa Direct link- linkkiä.
hmikko, Klazu, jfo ja 6 muuta tykkää tästä
tekijänä tripos
#102890
Ja tässä vielä kuvat Googlen Streetviewistä nykyisestä purettavaksi joutuvasta talonrohjosta. Toshiban kopiokoneliike tuossa on vielä ainakin, ilmeisesti muuttavat pois vasta viimeisellä hetkellä.

Kuva
Kuva
tekijänä tripos
#103173
Nämä talot/taloyhtiöt tulevat olemaan nimiltään Puistolan Torni, Puistolan Huippu ja Puistolan Kruunu. Tuo torni on siis tuo 16-kerroksinen ja veikkaisin että Huippu tulee olemaan tuo 12-kerroksinen ja Kruunu tuo 8-kerroksinen.
Viimeksi muokannut tripos, 26.10.21 16:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä wab
#103177
Ihan ok perus tötteröt. Vähän toivoisi että olis enemmän jotain silmiin pistävää. Esim nuo 4 ylimmän kerroksen ulokkeet voisi olla vähän enemmän esillä.
tekijänä tripos
#103184
wab kirjoitti: 26.10.21 22:00 Ihan ok perus tötteröt. Vähän toivoisi että olis enemmän jotain silmiin pistävää. Esim nuo 4 ylimmän kerroksen ulokkeet voisi olla vähän enemmän esillä.
Muistaakseni alkuperäisessä piirroksessa ne olivatkin, mutta siitä ei sitten tykätty, jonka vuoksi niitä pienennettiin.
tekijänä tripos
#103665
Noniin, vihdoinkin alkaa tapahtua.

https://www.ksml.fi/paikalliset/4415254
16-kerroksisen tornitalon rakentaminen Jyväskylän keskustaan varmistui – purkutöiden ja rakentamisen takia Kalevankadun toinen puoli suljetaan pitkäksi aikaa

Jyväskylän keskustaan alkaa ensi vuonna nousta 16-kerroksinen tornitalo. Rakentaminen varmistui, kun rakennusliike Pohjola Rakennus Oy Suomi teki tiistaina aloituspäätöksen noin 27 miljoonan euron hankkeesta.

Hankejohtaja Veli-Pekka Into kertoo, että talon asuntojen varaustilanne on hyvä. Kalevankadun ja Ilmarisenkadun kulmaan sijoittuvan tornitalon 84 asunnosta 55 on varattu.

Työmaa käynnistyy tontilla olevan liike- ja toimistorakennuksen purkamisella helmikuussa. Varsinainen rakentaminen alkaa huhti-toukokuussa.

– Tavoitteena on, että talo valmistuu syyskesällä 2024, Into kertoo.

Rakennustyömaa vaikuttaa pitkään Kalevankadun liikenteeseen, sillä purkaminen ja rakentaminen vaativat Kalevankadun toisen puolen eli kahden kaistan sulkemisen noin 2,5 vuodeksi.

Työllistämisvaikutus on merkittävä, sillä yksistään tornitalon rakentaminen työllistää keskimäärin 40 henkilöä. Lisäksi Pohjola Rakennus Suomen tavoitteena on aloittaa viereisille tonteille 8- ja 12-kerroksisten talojen rakentaminen tornitalon työmaan aikana.

Asunto Oy Puistolan Tornista tulee Jyväskylän korkein asuintalo.

Siihen sijoittuu myös Jyväskylän ensimmäinen yli miljoona euroa maksava kerrostaloasunto. 133-neliöisen asunnon velaton hinta on 1  010  800 euroa.

Kalliit asunnot näyttävät tekevän hyvin kauppansa, sillä neljä talon kalleinta asuntoa on varattu.

Tornitalon asuntojen koko vaihtelee 24,5 neliöstä 133 neliöön. Talon alakertaan tehdään 273 neliön liiketila, joka voidaan tarvittaessa jakaa. Liiketilasta on tehty alustava varaus.
veka, Arska tykkää tästä
tekijänä tripos
#104806
Päivitetäänpäs taas tännekin tilannetta.

Tuo matala rakennus tosiaan purettiin alkuvuoden aikana ja huhtikuussa alettiin pohjatöitä tekemään.

Kuva


Pitkään ei tapahtunut mitään näkyvää, kevät ja kesä meni kuulemma paalutuksen testailussa, ettei lähialueen taloille ja/tai asukkaille aiheutuisi paalutuksesta haittaa tai häiriötä. Tällä hetkellä jo alin kerros, johon pysäköinti tulee, on valmiina.

Kuva

Kuva
wab, Smithers, NatFinn6 ja 2 muuta tykkää tästä
tekijänä Arska
#105295
Työt ovat joulukuun alkupuolelta lähtien edenneet vauhdikkaasti ja nyt jo 5. kerroksen seinät alkavat olla pystyssä. Melkoinen keli ollut varsmasti tänään nostella elementtejä. Kuva kertoo varmaan paremmin:


Kuva
Smithers, wab, MatiasArvo tykkää tästä
tekijänä Arska
#105373
Kerros 7/16 pystyssä ja nosturin korotus käynnissä! Kuva
MatiasArvo, wab, Smithers tykkää tästä
tekijänä Arska
#105397
Kerrosta 8/16 rakennetaan eli puoliväli lähestyy. Nosturi korotettu ja näkyy nyt laajasti ympäri kaupunkia (tosin ei kuvassa 😂) etenkin pimeällä puomin ledivalaistuksen ansiosta. Rakenteilla oleva 8. Kerros on normaali kerrosta korkeampi ilmanvaihtokoneen vuoksi. Alimmat kerrokset ilmastoidaan keskitetysti ja 9-16krs huoneistokohtaisesti.

Kuva
wab, MatiasArvo, rappaaja tykkää tästä
tekijänä Arska
#105556
Kerros 11/16

Kuva
huopa, wab tykkää tästä