Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#102459
^ Vähän koomistakin, että kun valtakunnassa kerran saadaan aikaan uusi huonemainen, tiivis aukio, niin se on juurikin ison areenan sisäänkäynnin edessä, missä oikeasti voisi olla vakioratkaisu hehtaariaukio tarpeen. Veikkaisin silti, että jengi mahtuu tuosta kulkemaan. Huoltoramppi tulee varmaan tapahtumien päättymisen aikana olemaan jalankulkukäytössä, haluttiin tai ei.
tekijänä jusa-masa
#102464
Jos mitään ihmeellistä ei käy niin sinne huoltorampille ei edes pääse kuin hätätapauksessa eli kaikki poistuminen tapahtuu pohjoisen (kalevantien käyntien ja läntisen käynnin nurkasta (sorinkatu) kautta mitä suunnitelmat olen nähnyt ja niistä puhunut. Toisaalta ymmärtää asian, että ohjataan keskustan suuntaan kaikki, mutta hakametsän kävijänä arvosta hallin helppoutta lähestyä sitä jokaisesta suunnasta väljästi jo ennen koronaakin. Tällöin ei ole eikä tule niitä merkittäviä sumppuja niin kuin nyt pelkään näiden pohjalta käyvän ja pahentaa vielä asiaa jos tungetaan faneja samaan aikaan, samoista ovista vaikka suomessa sellaista merkittävää kulttuuria ei vielä ole suuressa mittakaavassa...
tekijänä Dietrich
#102494
Hyvinhän siitä mahtuu pylväiden ansiosta. Noiden talojen julkisivut ovat muuten sitä luokkaa, mitä pitäisi odottaa nykyään jokaiselta Tampereelle nousevalta korkeammalta rakennukselta. Ero johonkin Luminaryyn on silmiinpistävä.
AQ tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#102497
Dietrich kirjoitti: 14.06.21 07:03 Noiden talojen julkisivut ovat muuten sitä luokkaa, mitä pitäisi odottaa nykyään jokaiselta Tampereelle nousevalta korkeammalta rakennukselta. Ero johonkin Luminaryyn on silmiinpistävä.
Mielestäni julkisivut ovat hyvin mitäänsanomattomia. Areenan tornit voisivat sijaita missä päin maailmaa tahansa kasvavassa nykykaupungissa. Tampereen valtti on vanhan teollisuuden perintö, josta voisi aivan hyvin ammentaa myös tulevassa arkkitehtuurissa. Turha täyttää keskustaa yhdentekevällä harmaudella.
Avatar
tekijänä Urbaani
#102501
Dietrich kirjoitti: 14.06.21 07:03 Hyvinhän siitä mahtuu pylväiden ansiosta. Noiden talojen julkisivut ovat muuten sitä luokkaa, mitä pitäisi odottaa nykyään jokaiselta Tampereelle nousevalta korkeammalta rakennukselta. Ero johonkin Luminaryyn on silmiinpistävä.
Joo. Kapeahan on myös kulkuväylä Pasilan aseman suunnalta Hartwall Arenalle, mutta ongelmitta ovat tuhannet ihmiset pääseet.
Avatar
tekijänä jfo
#102527
Dietrich kirjoitti: 14.06.21 07:03 Hyvinhän siitä mahtuu pylväiden ansiosta. Noiden talojen julkisivut ovat muuten sitä luokkaa, mitä pitäisi odottaa nykyään jokaiselta Tampereelle nousevalta korkeammalta rakennukselta. Ero johonkin Luminaryyn on silmiinpistävä.
Suurten ihmismassojen liikkuessa pylväätkin voivat toki olla riskitekijöitä, etenkin jos poistuminen tapahtuu todella nopeasti, esimerkiksi tulipalon tai terrori-iskun seurauksena. Turvallisuuden kannalta optimaalisinta olisi tietysti, jos ympäristö olisi laakeata parkkikenttää, vaikka kovin esteettistä tai kaupunkimaista se ei tietenkään ole. En kuitenkaan usko että 13455 katsojan kapasiteetilla tuosta kohdasta tulee mitään Love Parade -tyyppistä pullonkaulaa ja eiköhän näitä asioita ole pohdittu suunnittelupöydän ääressä.
Avatar
tekijänä engineerix
#102565
Ero Hartwall areenaan lienee se, että kokoontumiset poislähtiessä on syytä tehdä jo areenan sisällä tai sitten sopia ulos jonnekin vähän kauemmas. Toisaalta tarve kokoontumisille vähenee, kun ei olla missään Pasilassa. Toisin sanoen, suurin osa areenan asiakkaista pystyy siirtymään ihan omin jaloin ja pienellä vaivalla aivan keskustaan saakka. Tällöin ulko-ovilta alkava poistumisvirta myös purkaantuu nopeammin, kuin jos siellä alettaisiin vielä pihalla miettimään, että millä kulkupelillä matkaa jatketaan.
Avatar
tekijänä engineerix
#102661
Täytyy sanoa, että jos olin huolissani areenan julkisivusta keväällä, niin asiat ovat sittemmin kehittyneet huomattavan paljon parempaan suuntaan.

Ratapihankadun puoli on suorastaan näyttävä, vaikka sieltä vielä puuttuukin mm. ison X kuvioinnin koriste-elementit.

Osassa metallikasetteja paneeleja on käännetty 90 astetta niin, että niiden kyljet osoittavat ulospäin ja tulevat näin ulommas julkisivun pinnasta. Tämä parantaa yleisilmettä merkittävästi.
AQ tykkää tästä
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 75